Bij jezelf naar binnen kijken en je goud ontdekken.

Werkstukken van cursisten


Een cursus met uiteenlopende, op elkaar afgestemde, thema’s en technieken, waardoor je een variëteit aan werkstukken maakt.


In deze cursus leer je d.m.v. kunstzinnige opdrachten :
– Hoe je blokkades in jezelf onder de loep neemt en er mee afrekent.
– Hoe je strategisch kunt loslaten.
– Hoe je verschillende aspecten van jezelf kunt laten samenwerken, i.p.v. voortdurend een innerlijk strijd voeren.
– Hoe je er achter komt wat je diepe verlangen is.
– Hoe je licht kunt werpen op je schaduw en deze kunt transformeren.
– Hoe je met nieuwe inzichten verder op weg kunt.
– Hoe je je nieuwe zelf vanuit verschillende gebieden kunt voeden.
– Hoe je de stilte kunt vinden in jezelf.
– Hoe je in contact kunt komen met je essentie en je kracht kunt voelen.
– Hoe je jouw essentie, jouw goud in beeld kunt brengen.

Je volgt deze cursus, wanneer je:
– nog meer geluk wilt ervaren
– jezelf beter wilt leren kennen.
– een ‘doorstart’ wilt maken in je leven.
– niet lekker in je vel zit.
– voelt dat er iets in de weg zit in je leven en je weet niet wat (of wel).
– weet dat je een stralend en licht mens bent en je kunt dat niet uiten.
– regelmatig anders reageert naar je omgeving dan je eigenlijk zou willen.
– de innerlijke noodzaak voelt om moed te verzamelen om je leven te veranderen.
– inspiratie nodig hebt voor je eigen werk als coach, therapeut of docent.
als ondernemer eerst je persoonlijk stuk wilt aanpakken, omdat je dan duidelijk kunt maken aan je omgeving waar jij als ondernemer voor staat (stevigheid).

In de Middeleeuwen volgden de alchemisten een specifieke aanpak om lood op chemische wijze om te zetten in goud, en dit proces bestond uit 10 op elkaar volgende stappen. Tijdens dit ‘grote werk’ was een innerlijke mindset noodzakelijk.
Dit proces is een metafoor voor een weg van bewustwording en zelfontplooiing.
Tijdens deze cursus doorloop je deze 10 stappen in kunstzinnige opdrachten, die dit weerspiegelen. Hierdoor zit er een logische opbouw in de cursus.

Calcinatio = fijnmaking. Je gaat krassen, tamponneren, vijzelen, scheuren, knippen en met het resultaat schuiven en rangschikken.
Solutio = oplossing. Je gaat experimenteren met kleuren oplossen in kleuren, effecten van oplosbare stoffen in inkten en verven en dit tot slot uitwerken in een oplossend werkstuk.
Separatio = scheiding. Je gaat verschillende kwaliteiten van jezelf onderzoeken en er met acrylverf een schildering van maken.
Coniunctio = samenvoeging. Je beoordeelt de buitenwereld op de ‘klik’ met jezelf en brengt dit bij elkaar in een collage van 50 x 50 cm met 3D-elementen.
Putrefactio = verrotting. De prélude tot nieuw leven. Je gaat de transformatie van de ‘verrotting’ letterlijk beleven en er een nieuwe vorm aan geven door te werken met papiermaché en hier vorm en kleur aan te geven.
Congelatio = stolling. De kleurenpracht die ontstaat na de vorige alchemistische stap wordt ‘gestold’ in een rozet op zwart papier. Een verstillende kleuroefening.
Cibatio = voeding. Hoe voed je jezelf lichamelijk, geestelijk, spiritueel, sociaal? Dit wordt zichtbaar in de rituele kunst, die je deze les gaat ondervinden met dingen uit de natuur en dingen uit de cultuur, waarbij je al je zintuigen kunt inzetten.
Sublimatio = opstijging. Je tekent de quadratuur van de cirkel.
Exaltatio = verheffing. Je gebruikt de inzichten die je intussen hebt verworven om een ‘power circuit’ vorm te geven, wat je op een groot formaat gaat tekenen/schilderen.
Multiplicatio = vermeerdering. Je gaat het goud wat je in jezelf hebt aangeraakt verwerken in een werkstuk naar keuze. Daarvoor heb je de beschikking over verschillende gouden materialen, zoals papier, stiften, gelpennen, verven, inkten, glitters, holografisch papier, etc.

Iedere les wordt besloten of begonnen met het bekijken van de tekeningen en wat deze je te vertellen hebben over jezelf.
Er is heel weinig huiswerk. Soms maak je een werkstuk thuis nog af.
Ik adviseer om thuis een reflectie dagboek bij te houden om je ervaringen en je inzichten in bij te houden.

Praktische informatie

Wekelijkse cursus op vrijdagochtend 10:00 – 12:30
10 lessen: 14 – 21 – 28 september, 5 – 12 – 119 – 26 oktober, 2 – 9 – 16 november,
2018
– Programma: Calcinatio, Solutio, Separatio, Coniunctio, Putrefactio, Congelatio, Cibatio, Sublimatio, Exaltatio, Multiplicatio.
– Kosten: € 385,00 – dit is incl. materiaalgebruik, een notitieboekje, de achtergrondinformatie van de lessen en koffie/thee met lekkers

Beschikbaarheid
Je kunt jezelf al aanmelden.
Inschrijvingen op volgorde van binnenkomst.

Reacties van deelnemers

Een heel proces

Lieve Marianne,
Deze cursus was een eye-opener.
Een heel proces onder jouw bezielende, enthousiaste begeleiding.
Met een groep die steeds hechter werd.
Heel veel dank hiervoor.

Eye-opener
Calcinatio en Sublimatio

Afgelopen vrijdag workshop Alchemie gevolgd. Wat is Alchemie, die vraag houdt me al een tijdje bezig. Marianne Geerts liet ons op 15 maart kennismaken met Alchemie. In de Middeleeuwen volgden de alchemisten een specifieke aanpak om lood op… een chemische wijze om te zetten in goud. Dit proces bestond uit opeenvolgende stappen. De verschillende stappen heeft Marianne vertaald in tekenopdrachten die tot doel hebben om je dichter bij je eigen goud te brengen. Voor deze cursus werden 2 stappen uitgekozen: calcinatio (fijnmaking) en sublimatio (opstijging). Hiervoor hebben we eerst hard gewerkt met twee handen met tamponneer kwasten en punten van tekenpotloden vermalen met een steen. hierna hebben we met oliekrijt gewerkt. de drie ontstane werken werden later weer verscheurd en leverde het eind werkstuk op waar Marianne de tekentaal op los liet.

Meer reacties lezen ..

Inschrijven, vraag, opmerking of een bericht achterlaten: