Reacties cursus Mandala tekenen – Praktijk Marianne Geerts

[cs_content][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Lekker rustig bezig zijn
63 jaar

Ik volg de Mandala in het atelier en deze blijf ik nog even doen, en ik deed de Chakra cursus 2019-2020. Plus de workshop Verwondering in de Biesbosch.
Ik zocht ontspanning, ik was vaak gespannen, niet begrepen. Door de cursus heb ik mezelf gevonden , lekker rustig even bezig zijn. Ik ben blij dat ik begonnen ben, heerlijk werken met een gezellig groepje, allemaal jezelf, ervaring of geen ervaring 👍. Je kunt het gewoon doen , beginnen met een kleurtje, fijn om jezelf te ontdekken.
Met de Tekentaal-tips krijg je nog even een steuntje om te tekenen.

Arna
Medisch secretaresse
63 jaar

Ik heb diverse cursussen gevolgd, o.a. Mandala symboolkaarten, alchemie, beeldend bewust worden, Chakra tekenen, in Frankrijk 🇫🇷 meegedaan met Hundertwasser (nog trots op mijn werkstuk), met kleinzoon workshop kind- volwassene! En ben nu bezig met de on line mandalacursus.
Ik vind dat ik niet kon tekenen, had geen verwachtingen.
Nu heb ik gemerkt dat ik meer en meer het resultaat los kan laten, soms mislukt het en soms verbaas ik mezelf 😀.
Het heeft mij enorm geholpen in een moeilijke tijd! Je raakt in een flow, bent even nergens anders mee bezig, dus helemaal in het hier en nu. Ook krijg je meer vertrouwen in je eigen kunnen. O ja en nog een belangrijke: niet vergelijken!!
Gewoon doen! Je doet jezelf er een plezier meer!
Het fijne van de Gratis Tekentaal-tips is dat ik zelf uit kan kiezen waar ik aandacht aan wil besteden op een tijdstip dat mij het beste uit komt.

Annette Timmermans
verzorgende IG
57

Als je wilt ontspannen en even nergens anders aan wil denken volg dan de creatieve lessen van Marianne. Echt top en variërend
Mij geeft het veel voldoening

Henk Doremalen, 72
Jammer dat er niet meer mannen de cursus volgen

3 jaar geleden begonnen met mandala, bevalt me nog steeds en geeft rust. Mijn voorkeur gaat uit naar de stromingsbeelden die ik in een mandala verwerkt maar ook geheel zwart wit. De dames in de les waar ik bij zit kunnen verfijnder tekenen dan ikzelf en jammer is het dat er niet meer mannen eenzelfde cursus volgen.

Janneke, 65
Altijd blij met het eindproduct

Ik volg sinds een paar jaar tekencursussen en steeds als er één is afgelopen wil ik weer iets nieuws. Mandalatekenen had ik nog niet gedaan, het tijdstip schikte, dus ik schreef me in voor één seizoen. Ik verwachte 'traditionele' mandala's te gaan tekenen maar dat liep anders. Marianne verzint elke keer een totaal andere opdracht. Het zijn steeds nieuwe uitdagingen waarbij ik vaak niet weet hoe ik moet beginnen, maar uiteindelijk altijd blij ben met het eindproduct. De sfeer in de groep is ook goed en dus heb ik me weer aangemeld voor het volgende seizoen!

Annette, 55 verzorgende IG
Leerzaam en gezellig

Het is een leerzame en gezellige cursus
Het werkt heel ontspannend en je kunt je creativiteit er veel in kwijt.
Marianne je bent een inspirerende en gastvrije (lerares) die iedereen in zijn waarde laat. Dat is een hele prettige ervaring. Top. Daarom ga ik weer lekker verder met mandala.

Annette, 55 verzorgende IG

Heerlijk ontspannende rustgevende creatieve hobby met fijn begeleiding en cursisten. Blijf dit voorlopig nog doen.

Truus van Leeuwen, Systemisch astroloog
Opgaan in het tekenen en kleuren

Zo, de Mandala-cursus 2017 is achter de rug! Al lang geleden wilde ik een mandala-cursus volgen. Toch heb ik eerst een aantal andere cursussen gedaan, omdat deze langskwamen toen ik kennis maakte met Marianne Geerts. Via de Amuse, Kunst in Zicht, de Sprookjescursus, de Chakracursus en losse workshops ben ik terecht gekomen in de Mandala-groep. Ik zocht naar een continuïteit in het volgen van tekenlessen. Werkstukken maken waar je een paar weken aan kan werken en tot rust komen dmv het vrij tekenen in een vooropgezet stramien. Voor mij zijn de mandala-uurtjes op dinsdagmiddag een rustpunt in mijn vrij drukke leven . Opgaan in het tekenen en kleuren, even 'weg van de snelweg'. Genieten van hoe de tekening zicht ont-wikkelt tot de voldoening die je er van krijgt als je werkstuk af is. Daarbij genieten we ook van elkaars tekening. Hetzelfde uitgangspunt laat toch altijd weer een heel ander eindwerkstuk zien. Wat ik je aanraad? Duik in de website en bekijk alle mogelijkheden. Wat past bij jou? Waar heb je je al lang al mee bezig willen houden en denk je misschien dat je het niet kunt. Dat laatste is al een reden genoeg om aan de slag te gaan!

Min of meer verslaafd geraakt
Ik krijg positieve reacties

Zoekend naar een hobby waarmee ik rustiger en ontspannender zou kunnen worden hebben goede kennissen mij aangespoord om een cursus mandala te volgen. In eerste instantie een schriftelijk cursus opgevraagd maar daar kwam weinig van. Op verzoek van een cursiste ben ik in haar plaats een keer geweest en ben toen min of meer verslaafd geraakt omdat ik merkte dat het mij rust gaf en ik me kon ontspannen.
Thuis kom ik er ook gemakkelijker toe om de kleurpotloden voor mandala tekenen te pakken en bij goed daglicht toch te gaan zitten tekenen en kleuren. Vooralsnog ga ik er mee door omdat ik bij het laten zien van de tekeningen aan anderen er positieve reacties naar mij worden gegeven.
Ook de wijze van cursus geven is zeer goed waarbij ook duidelijk gelet wordt op de wijze hoe je bezig bent en je lichaamstaal en daarover ook duidelijk iets gezegd wordt met daarbij de momenten voor meditatie.

Heerlijk ontspannen
Heel leuk alle technieken en verschillende mogelijkheden

Al jaren kom ik met veel plezier. Heerlijk ontspannen.
Zo ook je “In heaven weekend”, zo relext, inspirerend was dat.
Je hebt een scala aan workshops die ik regelmatig volg.
Heel leuk alle technieken en verschillende mogelijkheden die je aanbiedt.
Je bent nog niet van me af hoor. Blijf fijn je Mandala cursus volgen en verder wat je aanbiedt.
Bedankt voor je fijne begeleiding.

Met veel plezier
Het geeft me rust, inzicht én plezier

Al jarenlang kom ik met veel plezier naar o.a. de Mandala cursus.
Het geeft me rust, inzicht én plezier om in een cirkel te tekenen en te kleuren in al haar diversiteit.
Daarnaast doe ik aardig wat kennis op over zowel het materiaal alsook de tekentaal en dat maakt de cursus zeer compleet.
Bedankt hiervoor Marianne !

Tilly, 68 jaar
Tijdens het kleuren kan ik alles loslaten

Nooit gedacht dat ik zoveel plezier zou krijgen in Mandala tekenen.
Ik ben begonnen nadat ik een folder van Marianne had gelezen. Ik belde haar op om me op te geven en zei dat ik sinds mijn schooltijd niet meer getekend had.
“Geen probleem”, zei Marianne, “Kun je een potlood vasthouden?”
Het werken met kleurpotloden vind ik heel fijn. Tijdens het kleuren kan ik alles loslaten.
Tijdens de cursus leer ik ook veel over mezelf.
Ik vind het iedere keer weer leuk om te gaan tekenen. Ook vanwege het samenzijn.
Mooi dat Marianne op mijn pad is gekomen. Dank je wel.

Mezelf gezien
Het is goed

M’n 1e cursus tekenen bij je. Het is Mandala geworden. Ik heb tijdens de cursus veel van en over mezelf gezien of tegengekomen.
Voor mij belangrijk dat ik het gevoel heb bij je, het is goed. Wat is dat is voor dit moment. Bedankt hiervoor. De volgende cursus wordt Chakra tekenen. Daar heb ik ook iets mee. Dus ik laat me verrassen !!

Voor het eerst aan het tekenen
De tijd telt niet meer

Voor het eerst aan het tekenen dit seizoen. Dat is een bijzondere ervaring die ik heb opgedaan.
Het geeft me een enorme rust waar de tijd voor niet meer telt.
Dit voelt goed en fijn en wil hier mee doorgaan.

Heel ontspannend
Geholpen om zeer moeilijke beslissingen te nemen

Heel ontspannen, rustgevend voor mij. Ik ben door de cursus, maar ook door het weekend As It Is In Heaven meer los geworden en er ook meer toe gekomen mijn eigen leven te leiden. De cursus zoals gegeven door jou Marianne, heeft mij zeer veel geholpen om zeer moeilijke beslissingen te nemen.
Beslist ga ik door met deze cursus waar ik met plezier naar toe ga.

(Her)ontdekken
Tekentaal geeft verdieping

Heerlijk om telkens het kind in mij te (her)ontdekken door te tekenen, krijten, schilderen, kortom te kleuren in een Mandala vorm. Dit aangevuld met hetgeen je aanreikt m.b.t. Tekentaal geeft een verdiepingsslag die ik zoek. Ik kijk altijd uit naar mijn ADV-middag !

Ik vind het altijd weer een feest
Vooral het kleuren

Bedankt voor de fijne lessen. Ik vind het altijd weer een feest om te komen en vooral om te kleuren!

Een verrijking voor mijn leven
Ontdekking

Ik ben blij dat ik een jaar of 2 geleden jou ontdekt heb.
Een verrijking voor mijn leven.

Ik geniet er van
Ik begrijp nog steeds niet hoe ik het heb gedaan

Tekenen, dat kan ik helemaal niet, kleuren, ja leuk, maar wat zal ik kleuren. Nu kan ik een mandala tekenen en kleuren en begrijp nog steeds niet hoe ik het heb gedaan. Maar ik heb het toch gedaan. Soms heb ik tijd over en zin in en dan werk ik er thuis aan. Soms ook niet en werk ik er alleen aan op cursus. Het maakt niet uit. Ik heb nog geen enkele keer gehad dat ik dacht: ik ga vanmiddag niet. Ik ga gewoon, geniet er van en ’t komt zoals het komt. Fantastisch.

Een last van mijn schouders
Het openen van een nieuwe kijk op tekenen

Een jaar geleden ben ik begonnen met mandala tekenen en ben verbaasd wat er uit mijn potlood vloeit. Ik heb sinds zijn 18e niet meer getekend. Mooie tekeningen ontstaan onder mijn hand met wat begeleiding van Marianne. Het tekenen geeft me rust. Ik voel een last van mijn schouders glijden. Marianne, bedankt voor het openen van een nieuwe kijk op tekenen.

Lekker lachen
Verrijking in m'n leven

De cursussen bij jou zijn een verrijking in m’n leven en geven diversiteit in m’n werkzaam bestaan. Soms een rustpuntje, soms lekker lachen en altijd ontspannend. Dank je wel!

Wil ik niet meer missen
Leren ontspannen

Deze middagen wil ik niet meer missen. Deze hebben mij, en doen dit nog, leren ontspannen in dit afgelopen jaar waarin bij mij veel is veranderd.

Zo heerlijk
Gezellig, ontspannen, inspirerend

Zo heerlijk deze middagen, gezellig, ontspannen, inspirerend.
Hoe kan ik hier nou mee ophouden. Echt niet, dus tot volgend jaar.

Ik geniet
Nog steeds een openbaring

Voor mij nog steeds een openbaring te kunnen tekenen zonder een vooraf gegeven: wat gaat het worden. Het is een ontspanning en ik geniet van de fijne middagen. Dank hiervoor.

Kleurrijk feest
Geeft mij energie

De Mandala cursus is voor mij iedere keer weer een kleurrijk feest.
Het is zo fijn om in Den Hout te zijn dinsdagmiddag. Het geeft mij energie.

Ik ben verbaasd wat er uit mijn potlood vloeit
Ik voel een last van mijn schouders glijden

Een jaar geleden ben ik begonnen met mandala tekenen en ben verbaasd wat er uit mijn potlood vloeit. Ik heb sinds zijn 18e niet meer getekend. Mooie tekeningen ontstaan onder mijn hand met wat begeleiding van Marianne. Het tekenen geeft me rust. Ik voel een last van mijn schouders glijden. Marianne, bedankt voor het openen van een nieuwe kijk op tekenen.

Een mooie uitlaatklep
Ik ben blij met wat ik gemaakt heb

Ik wilde meer te weten komen van de mandala en chakra's. Daarnaast vond ik het fijn om op een nadere manier feedback te krijgen op mijzelf vanuit de tekentaal, heel waardevol.
Ik heb plezier in het tekenen op deze manier, ik kan me er in verliezen en krijg daardoor ook rust in mijn hoofd. Dat ik kan-mag zeggen: ik ben blij met wat ik gemaakt heb, ipv zeggen dat ik niet kan tekenen.
Om vanuit het non-verbale toch heel veel informatie van jezelf te weten te komen. Het is mijns inziens laagdrempelig en ik denk dat het een mooie uitlaatklep kan zijn voor heel veel zaken waar mensen tegen aan lopen.

Annette, 54 jaar
Het geeft rust, zowel lichamelijk als geestelijk

Ik kon thuis niet toekomen aan tekenen .
De lessen zijn erg ontspannend en inspirerend om het te blijven volgen. Het geeft rust, zowel lichamelijk als geestelijk. En daarbij gezelligheid.
Het is heerlijk en leuk en inspirerend. En het is Zelfhelend.
Jij geeft vol overgave les.

Tony, 66 jaar
Ik ben enorm gegroeid in mijn manier van tekenen

Ik was nieuwsgierig, omdat ik van mezelf niet wist of ik kon tekenen. In de loop van de tijd voelen dat je gevoelens verwerkt in de tekeningen en dit niet hoeft te delen als je dit niet wil. Er is respect hiervoor als cursisten naar elkaar.
Mijn grootste winst was doorzetten na de 1e tekening. Ik was toen zo gefrustreerd dat ik meteen wilde stoppen. ?. Nu na 2,5 jaar ben ik blij dat ik doorgegaan ben. De tekeningen die ik maak geven me veel rust, ontspanning en ik geniet van tekenen/kleuren. Ik durf voor mezelf ook wel te stellen dat ik enorm gegroeid ben in mijn manier van tekenen.
Ik kan in mijn tekeningen mijn gevoel/emoties kwijt. Voelt goed.
Ik weet wat jij de ander kunt geven/ervaren om met tekenen/kleuren bezig te zijn.
Zeker met een weekend waarin je buiten bezig bent en helemaal in je eigen "cocon" kunt werken en toch met een groep bent.
Dit was zo'n bijzondere ervaring dat ik dit jaar weer op een tekenweekend mee ga.

[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]