Referenties – Praktijk Marianne Geerts
Inmiddels hebben de afgelopen elf jaar honderden mensen de cursussen, workshops en tekenweekenden gevolgd. Een aantal heb ik gevraagd om een reactie te schrijven. Deze kun je hier lezen:
Deddy Frieszo
72 jaar

Mijn verwachting was open. In deze workshop heb ik ontdekt, dat als ik echt intuitief teken, ik me verwonder over wat in mij nog onbewust is.
Ik heb thuis meegedaan met de workshop Verwondering, samen met mijn vriendin, vanwege de Covid-19 maatregelen.
Ondanks dàt en dankzij jouw mail met informatie over de opdracht, hebben wij een heel boeiende tekenervaring gehad samen. Dank je wel, Marianne. En hopelijk tot ziens!

Rob Noordenbos
69 jaar

Ik heb de workshop Verwondering gevolgd op zaterdag 19 september 2020. Ik ging er met een open mind in. Ik heb ontdekt, dat er in mij meer creativiteit zit, dan ik gedacht heb.

Arjan in ’t Ven
Leerkracht
51 jaar

Ik heb de workshop 'Verwondering' gevolgd op 19 september en het resultaat was verrassend.
Ik heb deze dag om mijn tijdlijn gezet op Facebook. Het was een fantastische middag, waarin verwondering het thema was. Verwondering was het zeker.
Mijn persoonlijke ervaring met Praktijk Marianne Geerts is dat het een fijne praktijk is met een persoonlijke benadering.
Met de gratis Tekentaal-tips worden tekeningen op een hoger plan gezet.

Lekker rustig bezig zijn
63 jaar

Ik volg de Mandala in het atelier en deze blijf ik nog even doen, en ik deed de Chakra cursus 2019-2020. Plus de workshop Verwondering in de Biesbosch.
Ik zocht ontspanning, ik was vaak gespannen, niet begrepen. Door de cursus heb ik mezelf gevonden , lekker rustig even bezig zijn. Ik ben blij dat ik begonnen ben, heerlijk werken met een gezellig groepje, allemaal jezelf, ervaring of geen ervaring 👍. Je kunt het gewoon doen , beginnen met een kleurtje, fijn om jezelf te ontdekken.
Met de Tekentaal-tips krijg je nog even een steuntje om te tekenen.

Corien Stoop
Zoekend naar balans, rust, creatief, blijheid en vooral mezelf vinden en mogen zijn
58 jaar

Veel cursussen gevolgd! Welke niet, eerst tekentherapie, Beelden Bewust Worden, Aboriginal painting, Houtskool, Saboteur.., de geweldige Frankrijk tekenvakantie Jonathan en nu bezig met Alchemie...vast nog een paar vergeten.
Ik wilde mijn creativiteit weer naar boven toveren.....en de rust wat dat mij geeft elke keer weer. Ik heb mijn tekenen opgepakt na 30 jaar....en vind daar veel plezier en ontspanning in. Mede door Marianne.
Kennisgemaakt door een ongeluk wat me was overkomen...wat zo weer een geluk was om in mezelf te geloven en ook weer beetje kind mag en kan zijn.
Je moet het gewoon een keer doen...een workshop zodat je de ontspannen sfeer kan proeven en dat iedereen kan tekenen met behulp van Marianne...ze maak me elke keer weer blij.
De Tekentaal-tips zijn heel fijn...leerzaam, leuk en zo blijf je thuis ook tekenen.
Eigenlijk zijn het 6 sterren, maar ja ... gewoon top!!!

Marja
66 jaar

Ik ben bezig met de Online Mandala cursus. Ik wil leren mandala's maken. Mijn grootste winst uit deze cursus is het plezier in het tekenen.
Ik zou willen zeggen aan anderen dat ze bij de Gratis Tekentaal-tips moeten kijken, en daardoor misschien cursussen gaan volgend. Ik krijg vee tips en enthousiasme en daardoor veel zin om aan de gang te gaan met allerlei technieken. Het is voor mij een plezierige ervaring.

Ida Hartlief
Leerkracht/schilderdocent/coach beeldend
60 jaar

Ik volg de Tekentaal-tips en de Online Mandala cursus.
In de tekentaal-tips herken ik heel veel van mijn opleiding “ de Kolam” in Zutphen. Nu kon ik op mijn eigen tijd en plek lekker werken aan een opdracht. Ik had last van de Corona lockdown. Ik heb nu echt de tijd genomen om lekker door te werken aan de opdracht, het leverde mij vooral concentratie en rust op en natuurlijk stroomde de inspiratie lekker door!
De heldere uitleg van Marianne spreekt me aan. Door de uitgebreide uitleg en achtergrond info over het onderwerp krijgt elke opdracht een diepere betekenis. Het jasje van de tekentaal gaat mij steeds lekkerder zitten, mijn zelfvertrouwen om de tekentaal te lezen en te bevragen aan anderen is gegroeid op een hele natuurlijke manier.
Het voordeel van de Tekentaal-tips: Lekker in mijn pyjama de dag beginnen met een fijn tekenopdracht!
Je kunt tekenen zoals je vroeger als kind ook deed, zonder oordeel of kritiek op je werk, die weg ga je weer inslaan als je de leuke gevarieerde opdrachten van Marianne gaat volgen.

Anne Vos
77 jaar

Ik ontvang de gratis Tekentaal-tips. Het is inspirerend om een maandelijkse mail te ontvangen. Ik word me bewust van mijn talent wat ik nog niet neerzet. Ik heb alleen ervaring met de mails, want verder kom ik niet vanwege de afstand.

Rina
55 jaar

Ik heb tekentherapie gevolgd van 13.09 t/m 20.12 2019.
Het ging bij mij om balans in mijzelf vinden. Lichaam en geest zijn twee aparte werelden en mijn wens was om vriendjes te worden met mijzelf. Ik heb een stuk rust gevonden en mijzelf beter leren begrijpen. Ik ben me bewust geworden van wat ik doe om mijzelf te beschermen voor de 'buitenwereld', waardoor ik een gevangene van mijzelf werd.Ik kan nu patronen doorbreken en beter met emoties omgaan.
Ik zou het iedereen aanbevelen. Je leert door creatief bezig te zijn jezelf écht kennen. Dit gaat gepaard met een lach en een traan. Ook het vertrouwen dat Marianne geeft dat je gewoon jezelf mag zijn, super fijn!
Ik voelde me meteen thuis. Werd hartelijk ontvangen en mocht écht mezelf zijn. Marianne is iemand die écht naar je luistert, doorvraagt maar vooral prikkelt om de uitdaging met jezelf aan te gaan! Ontzettend prettige en fijne ervaring en kan het iedereen aanbevelen.
Ik ontvang ook de gratis Tekentaal-tips en dat zet mij aan om op een andere manier met tekenen om te gaan. Leuke tips en leuk om te doen.

Arna
Medisch secretaresse
63 jaar

Ik heb diverse cursussen gevolgd, o.a. Mandala symboolkaarten, alchemie, beeldend bewust worden, Chakra tekenen, in Frankrijk 🇫🇷 meegedaan met Hundertwasser (nog trots op mijn werkstuk), met kleinzoon workshop kind- volwassene! En ben nu bezig met de on line mandalacursus.
Ik vind dat ik niet kon tekenen, had geen verwachtingen.
Nu heb ik gemerkt dat ik meer en meer het resultaat los kan laten, soms mislukt het en soms verbaas ik mezelf 😀.
Het heeft mij enorm geholpen in een moeilijke tijd! Je raakt in een flow, bent even nergens anders mee bezig, dus helemaal in het hier en nu. Ook krijg je meer vertrouwen in je eigen kunnen. O ja en nog een belangrijke: niet vergelijken!!
Gewoon doen! Je doet jezelf er een plezier meer!
Het fijne van de Gratis Tekentaal-tips is dat ik zelf uit kan kiezen waar ik aandacht aan wil besteden op een tijdstip dat mij het beste uit komt.

Annemarie Aarts
Auteur, docente
70 jaar

Ik ontvang de Gratis Tekentaal-tips.
Wat ik zie dat als je op zoek bent naar jezelf en dat is ook mijn ervaring met tekeningen, je heel onbewust dat tekent waar je in mag groeien. Ik vind het heerlijk om als de tijd ervoor is, eens heerlijk te tekenen en mezelf eens even onder de loep te nemen.
Ik vind het heel prettig dat er ook een reactie komt als ik zelf iets aangeef. Voor veel mensen kan het een enorme uitlaatklep zijn als je eerlijk naar jezelf durft te kijken

Deddy Frieszo
Gepensioneerd lerares
72 jaar

Ik volgde 2 gratis Tekentaalworkshops enkele jaren geleden en een workshop Tekentaal lezen van 1 middag. Ik ging er open in; ik heb veel tekenervaring, maar nog niet met duiding.
De winst is dat ik nu meer over mezelf te weten kan komen door mezelf vragen te stellen over mijn tekening.
Ik zou willen benadrukken, dat je goed bent opgeleid en laagdrempelig.En dat je niet hoeft te kunnen tekenen om deel te nemen aan een cursus of workshop.
Ik wil je bedanken voor dit leuke initiatief. Fijn, dat het zo toegankelijk is door de aanbieding van een gratis deelname. Ik heb veel hartelijkheid ervaren.
Mede daardoor en de koffie met iets lekkers wordt zo'n middag een momentje voor jezelf.
De plek waar de atelliers aan liggen is een heel bijzondere en de ruimtes zijn prettig.
Je commentaar op ons werk was positief en opbouwend.
Ik woon op afstand en dan vind ik een meerdaagse cursus te belastend vanwege het reizen.

Mirella Aerts
Horeca uitbater en kinderbegeleider
40 jaar

Ik ontvang de Gratis Tekentaal-tips. Ik had geen enkele verwachting en merk dat het me rust en innerlijke schoonheid brengt. Ik ben blij dat ik het leren kennen heb en kan niet meer zonder.
Tegen anderen zou ik willen zeggen: Gewoon doen. Je wordt er rijker door.

Nel van der Meulen
Vrijwilliger kunstprojecten
65 jaar

Ik heb de workshop Aboriginal painting gedaan en volg nu de cursus Online Mandala 1. Uit nieuwsgierigheid. Ik had nog nooit getekend. Ik heb nu ontdekt dat ik kan tekenen.
Enthousiaste begeleiding. Veel variatie. als je dit doet zul je zien dat je ook kunt tekenen. En het ontspant enorm.
Een groot compliment dat je de Tekentaaltips gratis aanbiedt. Ik stuur ze ook door en hoop zo anderen te inspireren. Goed verzorgd, tot in de puntjes. Het prikkelt mij om aan de slag te gaan.

Diny
68 jaar

Ik heb verschillende cursussen en workshops gevolgd om iets te ondernemen wat ik nog nooit gedaan en gedurfd heb op mijn 65ste. Ik weet nu dat ik meer kan dan ik dacht. En dat het goed is zoals ik het doe! Zelfvertrouwen!
Wil je een cadeautje voor jezelf? Volg een cursus .... het verrijkt je!
Marianne voelt gelijk als een vriendin, die je al lang kent.
Doet alles wat mogelijk is voor haar cursisten!
Iemand waar je je bij op je gemak voelt. Kleurrijk , mooi mens.
Een warm bad waar je in komt. Alles mag en alles kan..niets is fout!
De Gratis Tekentaal-tips zijn een uitdaging om weer eens iets nieuws te proberen.

Monique van Buuren
58 jaar

Met de Gratis Tekentaal-tips kan ik vooral ideeën opdoen als ik ze zelf niet kan vinden, het stimuleert.
Ik vind het leuk om de tekeningen van anderen te zien en die van mij te laten zien, je bent minder alleen met je créativiteit.

Anniek
Functioneel beheerder
47 jaar

Ik heb al heel veel jaarcursussen gevolgd en workshops van 1 dag - vol verwachting, openheid, zin in creatief bezig zijn zonder dat het iets moet worden.
Elke les of workshop is een spiegel van waar ik sta, wat er speelt in mij leven en dat biedt mogelijkheden. En ik ben elke keer weer zo verwonderd over wat ik maak, zonder dat mijn hoofd zich ermee bemoeit.
Wil je graag tekenen, maar vind je dat je dit niet kunt? Vind je je eigen ontwikkeling interessant? Dan ben je bij Marianne op de juiste plek.
Ik heb Marianne, haar manier van lesgeven en het lezen van de tekeningen in mijn hart gesloten. Liefdevol, respectvol, open en je wordt er ook inwendig heerlijk verzorgd. Alles is van de hoogste kwaliteit: zowel de materialen als haar aanpak en persoon zelf.
De mail met Gratis Tekentaal-tips is elke week weer een kadootje. Ik bewaar ze soms ook voor vakanties!

Inspiratie
Leerkracht basisonderwijs
senior

Ik volg de Gratis Tekentaal-tips sinds mei 2020. Ik was op zoek naar les in mandalatekenen.
Ik gebruik de tips in de klas. Kinderen vinden het heel leuk!
Mijn directeur heeft gevraagd om mijn collega's te tippen.
Ik krijg inspiratie van je enthousiaste (soms wat uitgebreide) ideeën!
Ik kijk uit naar 19 september.

Will

Ik ontvang de Gratis Tekentaal-tips sinds 2017 en ik volg de cursus Online Mandala 1.
Ik wilde opnieuw gaan tekenen op aanwijzing van een stappenplan. De winst daarvan is dat ik nu vrij beweeg op papier en het leuk vind om te doen. Als je een drempel hebt om een potlood en papier te pakken en te gaan tekenen, volg dan een workshop, cursus of de tekentips bij Marianne, het is zo mooi om op deze manier te kunnen beginnen. Ze laat jou tekenen op een manier die erg mooi is.
Tekentips is daar 1 manier van, mooi om te beginnen, ook al zeg je zelf dat je niet kunt tekenen. Tekenen hebben we allemaal meegekregen, en wat ik onthoud, het is jouw tekening, jouw ervaring en jouw manier. Alles kan en alles mag. Alles is goed. Dat waren mijn eerste stappen om weer vrij op papier te kunnen bewegen. Ik geniet er nu erg van.

A.W.J. van der Heijden
Post Mortaal medewerker bij Claassen Uitvaartzorg
53 jaar

Ik heb de Gratis Tekentaal-workshop 'Verbinding' gevolgd.
Ik was nieuwsgierig hoe het zou zijn om deel te nemen aan een enorme groep mensen die allemaal graag op een of andere manier creatief zich willen uiten. De rust, saamhorigheid op de dag zelf was zo mooi! Vond de dag erg fijn, het voelde ook niet als 'reclamestunt' om op die manier nog extra aanbod te krijgen voor de workshops/cursussen. Deze dag is een mooie ingang om wel een betaalde workshop/curus te volgen bij PMG.
Marianne komt op mij over als een warm hartelijk mens die graag voor iedereen persoonlijk aandacht heeft.
Het voordeel van de Gratis Tekentaal-tips is dat ik kan er inspiratie uit kan halen voor mijn eigen cursus/workshop.

Tamara
Docent
51 jaar

Ik volg diverse cursussen, omdat ik het leuk vind en graag creatief bezig wil zijn. Het geeft me de bevestiging dat alles goed is.
Marianne is een heerlijk mens, open, deskundig. Ze is een bevlogen mens. Open, heerlijk, eerlijk.
Er is een gezellige sfeer. Iedereen laat elkaar in z'n waarde. Ruimte voor groei bij jezelf.
Ik mis het erg dat ik nu geen cursus kan doen.
Het voordeel van de Gratis Tekentaal-tips is ideetjes opdoen.

Gerda
Activiteitenbegeleider
62 jaar

Ik ontvang de Gratis Tekentaal-tips.
Ik geniet altijd van je post en probeer vaak je opdrachten uit, verder volg ik je via facebook.

Iet Boevé
WA docent omgangskunde bij MBO
72 jaar

Ik heb de Gratis Tekentaal-workshop gevolgd tijdens de rondvaart door de Biesbosch, Intuïtief tekenen met Houtskool en ik volg de cursus Online Mandala 1. Bovendien ontvang ik de Gratis Tekentaal-tips.
Ik heb ontdekt hoe fijn is het om met houtskool te werken, ook op een groter vel, wat ik meestal niet doe.
Ik zou willen zeggen: Abonneer je op de gratis tekentaallessen, daar krijg je inspiratie van. Volg een workshop of cursus. Je mag jezelf zijn, je kunt zelf ontdekken wat je het fijnst vindt im te kleuren, tekenen of schilderen. Marianne kan ook je tekening lezen, dat vind ik ook leerzaam en prettig. Al met al, ik teken vaker, durf meer en word er ontspannen en blij van.
Marianne is hartelijk, ziet je als persoon. Ze geeft deskundig les en stimuleert je je eigen weg te vinden. Het werken in een groep ging ook fijn, ruimte en aandacht voor allemaal en leuk onderling contact. Als je eenmaal begint krijg je zin om steeds verder te gaan en nog een cursus of workshop te doen.
De Gratis Tekentaal-tips zijn inspirerend voor me, ook de tekeningen van de anderen.

Janneke de Lange
Creative & Personal Facilitator
65 jaar

Ik heb de workshop Chagall gevolgd en ik ontvang de Gratis Tekentaal-tips.
Ik ben nog steeds geïnteresseerd in de werken en het leven van Chagall. Er heerste een gezellige sfeer in kleine groepjes. Duidelijke uitleg. Uitnodigend, vriendelijk, creatief, veel kennis.
De Gratis Tekentaal-tips gebruik ik in mijn tekencursussen en als ik zelf zit te tekenen of kleuren.

José
58 jaar

Ik kon moeilijk mijn grenzen aangeven, was anderen aan het pleasen, leefde niet in het hier-en-nu, twijfelde aan van alles en nog wat.
Ik wilde mijn wilde wijze vrouw wakker maken, m'n grenzen verkennen (en dan m.n. kijken of ik kan tekenen), geprikkeld worden weer te denken en te voelen over wat er nog meer is én kan én mag:-)
Ik heb mijn krachten ontwikkeld.
M'n creativiteit heeft een superboots gekregen (zalig!!).
Ik heb ontdekt dat ik mag zijn wie ik ben.
Wat je in deze cursus vindt is: puur en eerlijk en verdiepend. Zoveel warmte en betrokkenheid. Zelfkennis opdoen. Creativiteit ten top. Gezelligheid, zorg.
Ontwikkeling van de vrouw in mijzelf.

Mieke
62 jaar

Ik had een onrust in me, was de weg en het vertrouwen in mezelf en de samenleving kwijt.
Door deze cursus ben ik mijn onrust kwijt en heb ik weer vertrouwen in mezelf.
Marianne is zo enthousiast en kundig.
Bij haar voel je jezelf veilig en ze leert je anders te kijken, te voelen, te ervaren.
Door alle verschillende technieken en materialen die je mag gebruiken kom je tot bloei. Door de verhalen en de uitleg ervan kom je tot de kern van jezelf.

Nancy

Het was mijn verlangen om duidelijkheid in mijn leven te krijgen, richting te bepalen. Meer te gaan vertrouwen op mijn gevoel. In de cursus kreeg ik inzicht en vooral het denken/ervaren omzetten in iets creatiefs.
Ook het intuïtieve daarvan vond ik bijzonder.
Ik heb geleerd op mijn intuïtie te vertrouwen en me nix aan te trekken van wat ik denk dat anderen zouden kunnen denken!
Ik heb een nieuwe baan!
Je volgt deze cursus vanwege het creatieve aspect, vanwege het stimuleren van het gebruikmaken van allerlei materialen en ideeën.
De vrolijke manier van begeleiden, met de diepere achtergronden belicht op een niet zweverige manier.
De letterlijke en figuurlijke schatkamer die open gaat.

Wendy
44 jaar

Ik wilde meer naar mijn intuïtie, daarmee leven en mijn wilde zelf weer meer ruimte geven. In de cursus had ik lol, maakte plezier. Ik kreeg meer contact met mijn eigen natuur.
Het is zo goed verzorgd en leuk en het kan helpen te groeien en beter naar jezelf te luisteren.

Mariska
46 jaar

Ik had een verlangen om dichter bij mezelf te komen.
In deze cursus leerde ik loslaten, vertrouwen, kiezen en staan voor mezelf.
Het is iedere keer een feestje om een les te volgen.
Marianne is liefdevol,, enthousiast en heeft een groot hart. Ik heb nog nooit iemand met zoveel passie voor haar vak zien staan. De lessen zijn één groot avontuur door het gebruik van materialen en de verschillende werkvormen. Ik voelde mij soms een kind in een speelgoedwinkel.

Evelyne Huijsman
Activiteiten Begeleidster bij dementerende "ouderen"
50 jaar

Wat een heerlijke dag... samen met een vriendin mogen deelnemen aan de workshop Luchtig portret. Naar mezelf kijken, met verhoudingen die ineens heel anders zijn zodat er een fraai portret ontstaat. Leuk dat we verschillende portretten hebben kunnen maken, waar je ook thuis mee verder kunt. Echt een kleurige dag!

Jeanine
53

Hele fijne cursus. Ben er minder "te lief" en assertiever door geworden. De ongetemde feeks komt tot haar recht :).
Heel trots nog steeds op mijn popje!
Voor mij was dit een mooi vervolg op de alchemie cursus. Ik kijk er naar uit om in de toekomst op mijn vrije donderdag nog een keer zo een soort cursus bij Marianne te kunnen doen. Vooral het werken met diverse materialen is super!

Lilian
50

Een cursus bij Marianne staat garant voor een ontdekkingsreis naar/in jezelf.
Voor mij betekent het dat ik meer in contact ben gekomen met mijn creativiteit. De wijze waarop het gebracht wordt: afwisselend, speels, direct en vrolijk spreekt mij erg aan. Ik leer van iedere tekenles iets over mezelf.
Dit alles vindt plaats in een super gezellige omgeving.

Lilian
50

Vasalisa de Wijze is een creatieve ontdekkingsreis voor mijzelf geweest die heel leuk was om mee te maken. Concreet betekende het dat ik beslissingen die ik uitstelde beter in het vizier kreeg en in staat bleek om hierin goede beslissingen te nemen. Het leerde mij om meer bij mezelf te blijven en beter naar mezelf te luisteren. Dit allemaal op heel concrete, ontspannen en liefdevolle wijze, dat maakt het zo leuk om bij Marianne een cursus te doen.

Annette Timmermans
verzorgende IG
57

Als je wilt ontspannen en even nergens anders aan wil denken volg dan de creatieve lessen van Marianne. Echt top en variërend
Mij geeft het veel voldoening

Esther de Raad
52

Het was tijdens de gratis jaarlijkse tekentaal workshop in 2018 dat ik kennis maakte met Marianne en met tekentaal. Ik vond het erg spannend want het was ruim 19 jaar geleden dat ik voor het laatst getekend en geschilderd had. Maar door de enthousiaste en deskundige begeleiding van Marianne en de fijne sfeer viel alles van me af. Op dat moment was ik in een fase in mijn leven dat ik niet echt blij meer was. Ik was vastgelopen in mijn werk en wist niet hoe ik eruit kon stappen. Oude patronen, overtuigingen en angst voor het nieuwe hielden mij op mijn plek. Door bij Marianne cursussen en workshops te gaan volgen leerde ik mijn diepste verlangen kennen, te luisteren naar mezelf en te vertrouwen. Tekenen en schilderen brengt mij op mijn innerlijk pad en bij mijn kompas.

Maria
68

In het begin was ik wat huiverig om tekentherapie te gaan doen.
Echter, omdat ik al vaker intuitieve tekenles had gedaan bij Marianne had ik er wel vertrouwen in. Marianne kon heel goed vragen stellen aan de hand van gemaakte tekeningen van cursisten. De vragen stemden tot nadenken en innerlijke reflectie zonder dat men in verlegenheid werd gebracht door de zeer persoonlijke vragen.

Ik had jarenlang via GGZ tekentherapie gekregen en ik ontdekte toendertijd dat ik me beter kon uiten via kleuren en vormen dan met woorden, of spreken met een andere persoon. Ik had vertrouwen in de kunde van Marianne Geerts!

Dat de therapie door middel van afbeeldingen maken zo veel los zou maken had ik niet verwacht. Ik moest zelfs een tijdje stoppen met de therapie omdat het mij overspoelde met emoties. En, heel belangrijk, ik kreeg vanzelf, na een aantal dagen of weken inzichten in hoe ik functioneerde vanuit mijn traumatische verleden. Ik keek achter mijn eigen facade. Je denkt dat je jezelf kent en weet wat je doet, maar ook hiermee kun je jezelf voor de gek houden of je weet het niet van jezelf!
Marianne kon mij goed leiden en begeleiden in de tekensessies. Ook thuis kon ik aan de slag als er emoties omhoog kwamen die ik niet kon duiden. Dan pakte ik papier en potlood of pastelkrijt en tekende wat er in mij omhoog kwam. Vervolgens nam ik de afbeeldingen mee naar Marianne en er werd mij weer iets duidelijk uit de manier waarop ik iets op papier had gebracht.
Niet omdat Marianne dat vond of gedachten over mij neerlegde, maar zij gaf mij prikkels om de beelden om te zetten in woorden, tranen en/of inzicht, waardoor ik ervoer wat het betekende en ik innerlijke ervaring voelde over het getekende/gebeurde uit het verleden.
Het voelde heel goed en luchtte mij op, omdat iemand mij trachtte te begrijpen en mij aanzette om de ervaringen te doorleven en begrijpen. En dat proces werkte na en deed mij groeien in persoonlijk inzicht.
Ik ben superblij dat ik de tekentherapie bij Marianne heb gevolgd. Persoonlijke groei is het gevolg.

Lia Spikmans
48

Een heerlijke ochtend samen met mijn neefje. We hebben genoten! Genoten van het maken, samen bezig zijn en van het ongemerkt leren van nieuwe technieken. Met zijn tweeën een prachtig kunstwerk gemaakt wat nu aan de muur hangt te pronken. Dankjewel Marianne, het was heel fijn!

Dini
Echtgenote, moeder , oma

Voor de laatste keer dit schooljaar een heerlijke ochtend doorgebracht in het atelier van Marianne!
Deze keer met m’n oudste dochter en twee kleindochters! De opdracht: Dieren! Teken het dier waarmee je je partner associeert! , ( stokpaardje ,? Ik🤫?)
De resultaten mogen er zijn.
Kleurrijk en fantasievol werd voor iedereen een dier neergezet!

Weer hartelijk bedankt Marianne !

Marieke
58

Inmiddels al vele cursussen intuïtief tekenen en schilderen gedaan. Marianne slaagt er in om altijd weer met iets nieuws te komen. En iedere keer verbaast het me weer dat datgene wat mij bezighoudt uit mijn werk naar voren komt. Heel bijzonder en leerzaam.
Ik heb mezelf gedurende de jaren zien groeien, van heel erg in mijn hoofd zitten, niet durven loslaten, mezelf in de weg zitten, naar meer op het intuïtieve durven vertrouwen. Een heerlijk vrij gevoel!

Hyon
50

De tekenworkshop in de Biesbosch was een mooie ervaring. Het was een zonovergoten middag, en ik heb lekker op het buitendek gezeten. De tekening die ik heb gemaakt lijkt kinderlijk en eenvoudig. En toch, als ik hem lees, dan zie ik er van alles in. De tekening hangt op mijn koelkast, en als ik er naar kijk, dan valt mij steeds weer iets nieuws op. De titel is "compassie", en dat is wat ik wil beoefenen.
Ik ben dankbaar dat Marianne deze workshop en haar gratis tekentips en de PMG tekentaal cirkel aanbiedt. Het heeft mij al veel plezier en inzichten opgeleverd.

Ellen van Bol-Es
62

Was een ontzettend Prettige middag, goed georganiseerd, het weer werkte natuurlijk ook in ons voordeel. Goede, duidelijke instructies. Prettig dat er zoveel versterking op de been was oftewel Marianne's Team. De sfeer was buitengewoon prettig aan boord. Mijn nicht en mijn vriend deden voor het eerst mee. Het is ons allemaal heel goed bevallen. Mijn nicht zei: voor herhaling vatbaar. Ik vond het super leuk dat er ook kinderen mee deden. Het creatief kleurrijk bezig zijn is gewoon hartstikke leuk om te doen. Marianne verstaat als geen ander de kunst om mensen Creatief te motiveren en te stimuleren dankjewel voor een geweldige middag.

Marjolein
60

Het was een mooie middag! Mijn tekening heet kwetsbaarheid. Het sluit mooi aan bij de zaterdag ervoor. Toen heb ik de workshop aboriginal schilderen bij Marianne gedaan!
Bedankt voor het organiseren van deze mooi zondag! Groeten Marjolein

Iet Boevé
71 jaar

Lieve Marianne,
Het was een heerlijke middag !!!
Om te beginnen was het prachtig weer, kon niet beter, dus fijn om te gaan varen.
Ik kwam alleen en zat naast Ilma, wat direct klikte.
We hebben dan ook afgesproken om in het najaar een cursusdag bij jou te gaan doen.
Het onderwerp ontplooiing sprak me aan, zelfs al kon ik niet tekenen wat ik van plan was.
Het ging er om om ontspannen bezig te zijn en niet prestatiegericht, dacht ik bij mijzelf.
Dat is prima gelukt, heb genoten, fijn getekend en het met zijn allen zo bezig zijn heeft me inspiratie gegeven.

Hartelijk dank, de volgende keer ga ik zeker weer mee!!!
Met warme groet,
Iet.

Else Groeneveld
70 jaar

Onder de zon op het water mee te mogen varen met de Zeemeeuw wat wil je nog meer!
Alles perfect georganiseerd door Marianne, in gezelschap van leuke, lieve mensen. Dan is het heerlijk tekenen.
Op naar de volgende keer.
Dank.

Karin Bettgens
leeftijd 64 Natuurgeneeskundig therapeut/huisvrouw

Gezellige middag. Met de tafels binnen fijn veel ruimte om rustig te tekenen. Ook nog lekker even genoten van de Biesbosch na het tekenen. Tijdens het tekenen zie je weinig van de omgeving.
Titel tekening: "tijd voor andere wegen".
Niet zozeer nieuwe wegen, maar wegen die ik al bewandeld heb en uitgebouwd moeten worden . (Creatief, spiritueel). Word nu tijd. Werd vlgs. Truus bij astrologie van buitenaf telkens tegen gehouden. Daar gaan we eens iets aandoen.

Anja
59 verpleegkundige

Na een moeizame start zonder inspiratie toch een mooi werkstuk weten te maken. De middag was heel gezellig en inspirerend te noemen! Marianne is een goed organisator. De groepsfoto had beter gekunnen nu staan er niet veel mensen op of verscholen achter het bord van een ander.

Esther de Raad
51 sociaal cultureel werker

Ik heb heel erg genoten deze middag, van het weer de prachtige omgeving, de mensen, de opdracht en de heel goede zorgen. Heel hartelijk bedank. Het was geweldig

Josien
Therapeut
Ruimte ervaren

Zo geconcentreerd zitten werken dat ik weinig van de Biesbosch heb je zien.
Wel heb ik ruimte ervaren. (Anders dan dat we binnen hadden gezetten.
Gezellig en net een reünie. Veel bekende gezichten.

Guusje Loonen
61 jaar
Met heel veel plezier aan gewerkt

Dit jaar de chakracursus gevolgd en afgelopen maand de tekening van het keelchakra gemaakt.
Toen het chakra erop stond en met de in en uitgaande linten, het beeld voor mijn gevoel mooi in evenwicht , sterk en helder was ( met nog heel veel wit), dacht ik de tekening is af, tot ik me realiseerde dat dat mooie plaatje toch niet het echte leven was.
Daarna ben ik doorgegaan met kleuren en dit is het resultaat, met heel veel plezier aan gewerkt!

Marieke
Energetisch therapeut

De workshop over Zelfsabotage vond ik fijn en heeft me inzichten gegeven, o.a ik doe het niet alleen zelf, opmerkingen van anderen bleken zich nog steeds in mij te repeteren (dat gebeurt natuurlijk niet voor niets). Ook kwam ik weer bij een stukje wat ik vergeten was, heel mooi. Aan het eind v.d dag was ik moe en voldaan. Marianne gaf me op de valreep nog wat inzichten mee, wat later nog binnenkwam. Dank je wel Marianne!

Ria
44, moeder

Ik ben deze workshop gaan doen omdat ik zoekende ben naar wat ik nou écht wil in mijn leven, wat past écht bij mij. Ik weet dat mijn innerlijke criticus me saboteert en dat mijn innerlijke wijsheid me juist kan helpen mijn weg te vinden. Tijdens deze workshop heb ik dieper kennisgemaakt met mijn innerlijke criticus maar ook hoe ik ermee om kan gaan. Op meerdere manieren zelfs. En mijn verbinding met mijn innerlijke wijsheid is hernieuwd. Het heeft me weer richting gegeven naar wat ik nu echt wil in het leven. Ik kan daar nu echt mee aan de slag. Het was een transformerende dag die me dichter bij mezelf heeft gebracht. Heerlijk om dat op een creatieve manier te doen. Marianne is voor mij een heel inspirerende vrouw. Ik heb genoten!

Ineke
55

Door de visualisatie oefeningen lukt het goed om je innerlijke saboteur en je innerlijke wijsheid in beeld vast te leggen op een manier die verrassend voor me was. Met de prettige begeleiding van Marianne zie je patronen in je denken helder worden. Beelden blijven beter hangen dan woorden waardoor het terug kijken naar de 2 beelden je gelijk weer alert maakt zodra je innerlijke saboteur je het weer moeilijk maakt.

Miriam
60+

Beren op de weg.
ik merkte bij nieuwe activiteiten, dat ik steeds beren op de weg zie.
De workshop; Hoe saboteer je je zelf en wat doe je eraan, gaf mij inzichten, dat ik daar zelf best wat aan kan doen.
Door de handvaten die Marianne ons aanreikte, kan ik mijn zienswijze veranderen en anders gaan handelen,
Je kunt je saboteur naar de Noordpool sturen, ik zelf koos voor de Maan, het is toch de bedoeling dat het mijn standpunt is, waar ik blij van word.
Door op creatieve wijze de saboteur te beïnvloeden, komt er meer energie vrij, om mijn plannen/ideeën ook werkelijk te gaan doen.
Mijn intuïtie weet best wat goed voor me is en me niet door onzekerheden/ angsten moet laten leiden
's Avonds na de cursusdag ben ik me meer gaan verdiepen in de innerlijke wijsheid.
Ik kwam tot de ontdekking dat veel van deze punten, eigenlijk al een deel van me zijn.
De tekening( foto), die weergeeft wat de saboteur met me deed, hier komt dus een einde aan.
Bewust van mijn eigen innerlijke wijsheid, krijgt mijn leven 'en Zwitsers levensgevoel", de titel van één van mijn werkstukken. De 2 gemaakte werkstukken hangen nu in mijn werkkamer, zodat ik iedere dag eraan herinner wordt.
Ik zou iedereen , die veel onzekerheden kent, aanraden deze workshop te volgen. In een groep delen van je onzekerheden/verlangens, gaf mij een stimulans hier actiever me aan de slag te gaan.
Marianne, hartelijke dank voor deze fijne en leerzame dag
groetjes Miriam

Marja van Esch, 64
Fijne en rustige sfeer

Beste Marianne,

Ik ben heel open aan de cursus begonnen omdat ik totaal geen tekenervaring heb. Ik kende alleen Hundertwasser door museumbezoek in Wenen.
Ik heb genoten van de fijne en rustige sfeer tijdens de lessen en alle nuttige aanwijzingen. Het eindresultaat heeft me enorm verrast en enthousiast gemaakt voor meer lessen.

Heel erg genoten ven het creatief bezig zijn

Wat een creatieve en inspirerende cursus! Niet alleen meer te weten gekomen over Hundertwasser en zijn visie en technieken maar vooral heel erg genoten van het creatief bezig zijn met zoveel verschillende materialen.
En wat een prachtig kunstwerk als resultaat. Het hangt te pronken in de woonkamer, met heel mijn verhaal erin verscholen. Dankjewel Marianne voor de geweldige begeleiding!

Er mee aan de slag gaan

In januari 2018 de cursus a la Hundertwasser gevolgd bij Marianne en nu verder gegaan met de cursus Amuse! Wat zegt dat......, dat ik het heerlijk vind 🎨. Het werken met alle kleuren en materialen in het atelier, het ontdekken en er mee aan de slag gaan! Ik ging er blanco in....., maar heb geleerd in mezelf te geloven...en door te gaan! Je kan meer dan je denkt....
Dus dinsdag ga ik weer verder met mijn ontdekkingstocht....met Marianne als heerlijk, vrolijk, mooi en kleurrijk persoon als inspirator!

Al tekenend mezelf meer verbinden
Verrast door de mogelijkheden

Ik vind het heerlijk om me al tekenend en schilderend te verbinden met wat in mijn hoofd speelt. Al tekenend kan ik me meer verbinden en word ik verrast door de mogelijkheden die al tekenend en schilderend in de verbinding met het materiaal ontstaan. Nieuwe inzichten die ik meeneem en in de dagelijkse praktijk onderzoek en als het goed voelt vormgeef.
In deze alchemie-cursus had ik hier uitgebreid de kans toe.
Ik ben verrast door de kombinatie van de aangeboden materialen en die hebben zeker tot nieuwe inzichten geleid.
Een prachtige inspirerende cursus.

Inzicht in jezelf
Je sterke kanten komen ook aan bod

Perfecte cursus om inzicht in jezelf te krijgen.
Deze cursus zou ook bijzonder geschikt zijn voor leidinggevenden.
Heb mijn tekortkomingen helder in beeld gekregen en daarmee tevens de handvatten om die om te draaien in iets positiefs.
Opvallend dat je sterke kanten die je niet bij jezelf kende ook in deze cursus aan bod komen.
Ik denk dat het effect van de cursus nog een hele tijd door zal gaan in mijn dagelijkse leven.

Bijzondere ervaring
Het is een bewustwording

Bijzondere ervaring.
Al de materialen die ter beschikking zijn. Marianne geeft iedere les een speciaal tintje met koekjes, snoepjes en drankjes.
Alles mengen en mixen.
Verbaasd was ik steeds weer over de opdrachten en nieuwsgierig naar wat het mij bracht.
Door de tijd die ertussen zat kon het bezinken, zoniet vorm krijgen. Het is een bewustwording van hoe je tegen jezelf aan kijkt. Wist ik al wel, toch liet ik mijn goud dof en ongepoetst. Nu mag het glimmen en stralen en zijn mijn kleuren (talenten) weer helder en klaar.

Telkens een verrassing

Ik heb de alchemie cursus als zeer fijn ervaren en keek telkens naar de nieuwe les uit.
Weet je, het was telkens een verrassing wat we in de les zouden gaan doen.
Daarnaast was het een fijne groep, de sfeer was goed en we werden door jou verwend met koffie/thee met wat lekkers van de bakker.

Vanuit mezelf
Wat je maakt komt vanuit jezelf

Jij gaf aan dat wanneer je aan de cursus mee doet niet hoeft te kunnen tekenen, dat is waar, wat je maakt komt vanuit jezelf!
Je gaf een heldere uitleg over wat we zouden gaan doen en na afloop gaf je uitleg over de tekening, dat was erg interessant, zeer de moeite waard.

De wereld van het tekenen ontdekt
Zo mooi om te doen

In deze cursus heb ik de wereld van het tekenen ontdekt, ik had niet verwacht dat ik het zo mooi zou vinden om te doen.
Bij deze cursus alleen is het niet gebleven, ik heb verschillende materialen aangeschaft om het tekenen/schilderen thuis voort te zetten.
Ik heb besloten om ook andere teken/schildercursussen te gaan volgen.

Ontdekking
Een nieuwe reis

Elke les is een nieuwe reis, een ontdekking die geweldig is.
Een echte Aanrader.

Het was een avontuur

Een Rode Draad in je leven? Deze cursus leek me interessant, hoe zou dat zijn, hoe kom je er achter wat die draad dan is? Marianne heeft met veel verschillende opdrachten, technieken en vooral aandacht deze cursus gegeven. Het heeft me inzicht gegeven en plezier. Het was een avontuur mijn leven vanaf mijn jaar 0 op verschillende manieren vorm te geven en ervan te leren. Ik heb er van genoten.

Het duurde even voordat ik onder woorden kon brengen wat jouw workshop "Verbeter je leven met een nieuwe Mindset" me duidelijk heeft gemaakt.
Het was voor mij een geweldige dag met mooie 'gelijkgestemde' vrouwen om me heen. De hele dag door voelde voor mij goed, het was een gevoel van: Je bent goed precies zoals je bent en dat was voor mij een geweldige ervaring! Want tot voor kort heb ik me mijn hele leven aangepast aan anderen omdat ik dat gevoel juist niet had.
Het begon met Loslaten d.m.v. een druptekening met ecoline. Ook dat was een geweldige belevenis om te merken dat het inderdaad voor mij zo werkte.
Het Vision Board wat ik nu duidelijk zichtbaar in de huiskamer heb staan, laat mij zien wat mijn verlangens zijn en de affirmatie die erbij hoort bevestigt dat nog eens met kracht.
Lieve Marianne heel erg bedankt voor de fijne dag, die nog steeds doorwerkt en een positief effect heeft in mijn dagelijks leven.

Ik had deze dag voor geen goud willen missen

Ik had mij opgegeven voor de workshop “verbeter je leven met een niëuwe Mindset”
In de vroege ochtend van 29 juni heb ik op het punt gestaan naar Marianne te bellen om deze dag te cancelen.
Dit i.v.m. mijn gezondheid.
Echter, ik ben gevoelig voor stemmetjes die mij de weg wijzen op mijn levenspad.
Niet doen werd er gezegd, dit wordt een mooie dag.
Ik ben met vertrouwen in mijn auto gestapt en tegen tienen kwam ik met prachtig weer aan in Den Hout bij
Oosterhout.
Direct bij aankomst voelde het al als een warm bad: 5 cursisten in totaal plus Marianne (de animator)
Hele mooie gevoelige vrouwen met dezelfde intentie (het lot bepaalt)
De oudste 78 jaar en de jongste 28 (heel bijzonder)
Het resultaat van de druptekening met ecoline , als eerste opdracht op deze dag, had ons aan het eind van de
workshop veel te vertellen. In mijn tekening o.a. werd het verleden door een roofdier verslonden. HOE MOOI KAN HET ZIJN.
Wij hebben door middel van doeltreffende foto’s en plaatjes uit tijdschriften ons verhaal verteld in een collage. Dit was de
tweede opdracht. Het werd een view-board waarin eenieder haar passie – haar zijn en tevens al HAAR nieuwe mindset liet zien.
5 collages en 5 totaal verschillende verhalen werden er getoond bij de bespreking. Zo fascinerend!!
En aan de hand van een zelfgemaakte affirmatie met een daarbij behorende lichaamsbeweging hebben wij tenslotte een
Power Circuit gemaakt van waskrijt en Ecoline. Een hele aparte techniek.
De uitwisselingen waren heel waardevol en ik had deze dag voor geen goud willen missen.
We zijn tot slot allemaal met Power vertrokken om onze levensweg te gaan vervolgen en het gevoel te hebben “IK DOE ER TOE”
Chapeau Marianne voor de goed getimede vruchtbare dag
Dit was voedsel voor het groeiproces van ons leven
Want ik mag dan 78 zijn, maar het leven gaat door en er is nog steeds veel te leren op mijn levensreis. En dat geldt voor ons
allemaal.
Het was een harmonieuze dag en daar wil ik dit groepje hartelijk voor bedanken.
Met een Harte-Groet van,
ANNEKE RUIGROK

Simone Blom, 56, leerkracht P.oO
Ik kwam van ver, maar heb geen les willen missen

Ik was al een groot fan van Hundertwasser, maar nu nog meer.
Fijne cursus gevolgd. 2 "kunst" werken gemaakt.
Duidelijke inleiding, experimenteren met verschillende materialen en gewoon beginnen...
De hoeveelheid aan materialen maakt dat je alle kanten op kan, heel fijn.
Marianne begeleidt op een niet dwingende manier en laat,geeft ruimte,om tot eigen inzichten te komen.
Samen kijken en beslissen waar je nog wat kon toevoegen.
Ik kwam van ver, maar heb geen les willen missen.
Deze cursus is een kleurrijke aanrader.

Het geeft zoveel lucht en ruimte om dit te voelen!

Allereerst wil ik Marianne en de groep bedanken voor een fijne sfeer en betrokkenheid! Mijn probleem was sinds een jaar geleden dat ik ver buiten mezelf stond en voelde !ik begon met de workshop bij Marianne om nog dichter bij mezelf te komen ! Dat is zeker gelukt! Ik voelde heel erg dat ik vanuit mijn hart moet voelen en handelen. Met verftechnieken gingen we aan de slag om vooral los te laten en te voelen , en dat vond ik bijzonder! Dit kan ik zeker iedereen die hun zelf kwijt zijn geraakt aanraden Het geeft zo veel lucht en ruimte om dit te voelen! Echt een aanrader! !
Met vriendelijke groet Lisbeth Jansen

Jose, 53
A la Kandinsky
Veel openingen en methodes geleerd

Wat een geweldige cursus. Veel openingen en methodes geleerd om vrij te kunnen schilderen. Niets bedacht maar ontstaan. Vanuit je ziel op muziek. Communiceren met je werkstuk netzolang totdat je voelt het klopt.Intensief maar mooi en waardevol. Bedankt Marianne zonder het gevoel van opleggen op een natuurlijke manier genavigeerd naar het ultieme resultaat. Thanx ❤️Was weer vertrouwd en aangenaam.

Henk Doremalen, 72
Jammer dat er niet meer mannen de cursus volgen

3 jaar geleden begonnen met mandala, bevalt me nog steeds en geeft rust. Mijn voorkeur gaat uit naar de stromingsbeelden die ik in een mandala verwerkt maar ook geheel zwart wit. De dames in de les waar ik bij zit kunnen verfijnder tekenen dan ikzelf en jammer is het dat er niet meer mannen eenzelfde cursus volgen.

Janneke, 65
Altijd blij met het eindproduct

Ik volg sinds een paar jaar tekencursussen en steeds als er één is afgelopen wil ik weer iets nieuws. Mandalatekenen had ik nog niet gedaan, het tijdstip schikte, dus ik schreef me in voor één seizoen. Ik verwachte 'traditionele' mandala's te gaan tekenen maar dat liep anders. Marianne verzint elke keer een totaal andere opdracht. Het zijn steeds nieuwe uitdagingen waarbij ik vaak niet weet hoe ik moet beginnen, maar uiteindelijk altijd blij ben met het eindproduct. De sfeer in de groep is ook goed en dus heb ik me weer aangemeld voor het volgende seizoen!

Enorme variëteit

Inmiddels heb ik al een aantal cursussen Intuïtief tekenen en schilderen achter de rug. Nog nooit 2 keer hetzelfde gedaan, dankzij de enorme variëteit die Marianne in de opdrachten weet te brengen. En vaak toch weer verbazingwekkend wat er bij de bespreking naar boven komt!
Kortom een heel fijne cursus. Dit blijkt ook wel uit het feit dat we al enkele cursussen met hetzelfde leuke kernclubje zijn en we met een paar privé in de vakantie gewoon doorgaan met tekenen!

Annette, 55 verzorgende IG
Leerzaam en gezellig

Het is een leerzame en gezellige cursus
Het werkt heel ontspannend en je kunt je creativiteit er veel in kwijt.
Marianne je bent een inspirerende en gastvrije (lerares) die iedereen in zijn waarde laat. Dat is een hele prettige ervaring. Top. Daarom ga ik weer lekker verder met mandala.

Minder met mijn hoofd bezig zijn

Ik heb voor deze cursus gekozen om wat meer rust te vinden, minder met mijn hoofd bezig te zijn en juist meer met mijn intuïtie. Heerlijk is het om helemaal op te gaan in het tekenen of schilderen. Met behulp van Marianne leer je wat de tekening die je gemaakt hebt over jezelf zegt, waardoor je vaak nieuwe mogelijkheden ziet.
Bedankt Marianne, voor alle fijne lessen en je enthousiasme!

De lessen bij jou zijn een feestje.

Lieve Marianne,
De lessen bij jou zijn een feestje.
Geweldig !!
Mijn dochter en ik zijn elke keer blij verrast met het thema .Ook komt er elke keer een SUPER resultaat uit en genieten wij heerlijk van ons moment samen bij jou.
Thuis worden de technieken daarna veelvuldig uitgevoerd. Zo inspirerend.
Vooral de enthousiaste manier zoals jij met kinderen werkt is mooi en werkt aanstekelijk.
Ook de tekentaal tips zijn inspirerend, leuk en ook prima bruikbaar om samen met kinderen uit te voeren..
Bedankt en tot snel bij het volgende creatieve moment.
Astrid en Jill.

Lekker gekliederd en getekend

Samen met mijn jongste zoontje lekker gekliederd en getekend. Wij hebben er van genoten en een prachtig dankbaarheids boekje gemaakt. Intens, mooi, gezellig en verrassend leuk!

Mooie inspirerende cursus

Het Sprookje van Vasalisa de Wijze,
goed, lief en aardig zijn maakt het leven niet heerlijk. Leggen we ons neer bij wat anderen willen, dan sluiten we onszelf buiten. Deze zinnen hebben me doen besluiten om met deze cursus aan de slag te gaan. Het verhaal van het sprookje van Vasalisa moest ik wel een paar keer lezen en horen voordat ik het begon te begrijpen. Het was op een hele speciale manier geschreven. We waren met een klein enthousiast groepje van 4 personen en dat had dan ook zo zijn voordelen. Iedere les was weer geheel anders en dat maakte het verrassend. Soms zat er wat langere tijd tussen en dat vond ik jammer. Al met al was het een mooie inspirerende cursus waarvan ik weer genoten heb en mezelf weer een stukje beter heb leren kennen. Marianne bedankt.

Ik durf nu dingen te doen

Evaluatie van de Sprookjes cursus.

De cursus Vasalisa de Wijs vond ik een hele leuke en leerzame cursus .
Leuke onderwerpen en veel variaties in materialen.
Bij mij is deze cursus echt gaan leven/werken.
Stappen zoals; *meer mezelf laten zien/horen.
*Werken aan mijn verlangen en mijn innerlijke groei.
* Ik durf nu dingen te doen, die ik in tijden niet meer aangedurfd heb.
Ik voel me sterker worden, meer moed en kracht om te doen wat ik innerlijke wilde doen. Een positievere kijk op mezelf.
Zoals bij mijn laatste werkstukken te zien was; zaden laten kiemen. Mijn creatieve vuur laten branden. In beweging blijven. De stevigheid van de rots in mezelf, heb ik gevonden,
“Ik kan het en ik doe het. “
Marianne, bedankt voor je verdieping in dit onderwerp. Daar Marianne zo enthousiast is, komen we weleens in tijdnood. Dat vind ik wel jammer, want elkaars werk bewonderen en bespreken is iets, wat ik vind, dat er zeker in moet blijven.
Marianne, ik heb er veel van geleerd en in de toekomst laat ik meer en meer mijn intuïtie spreken. Dat is zeker de grootste waarde.
Mijn innerlijk vuur blijven gebruiken, zodat ik eens een echte ontembare vrouw word.
Groetjes Miriam

Else Groeneveld, 70 jaar
Meer inzicht in mezelf gekregen

Kunst in tekentaal :De Heilige graal.
Weer een super cursus.
Al tekenend heb ik weer meer inzicht in mezelf gekregen.
Vooral door Marianne die de tekening leest en je laat zien waarje mee bezig bent.
De mede cursisten zijn ook fijn en belangrijk tijdens de cursus.
Op naar het volgende seizoen.
Fijne zomer allemaal.

Shakoentala de Gier, 53 jaar/ Adm. medewerker
Een aanrader

Goedemiddag Marianne,
Wat heb ik een fijne middag beleefd tijdens de workshop “intuïtief tekenen met houtskool”. Het is leuk om te zien dat er mooie symbolen uit zo’n tekening komen. Verder hebben we uitleg van je gekregen hoe we een tekening kunnen lezen. Wat is de tijd erg snel voorbij gegaan:-). Bedankt voor de fijne teken middag. Maar vooral ook bedankt voor het gesprekje na de workshop. Een aanrader aan iedereen die van tekenen houdt.
Bijgevoegd een foto van Angel. Een andere creatieve uiting van mezelf is cursus en behendigheid met haar te lopen.
Liefs Shakoentala

Waardevolle tips

Zonder verwachtingen, open en nieuwsgierig ben ik begonnen aan de workshop met houtskool. Na de lagere school nooit meer gewerkt met houtskool. En toe aan een moment voor mijzelf.
Met een aantal waardevolle tips over het gebruik van houtskool is het beeld vanzelf op papier gekomen en gedurende de tekentijd verrassend getransformeerd tot "het verhaal" van wat er zich innerlijk afspeelt.
Ik vond de sfeer heel prettig, de tips waardevol en de uiteindelijke beelden bij een ieder verassend.

Een soort brief aan jezelf, in beeld

Zaterdag de workshop intuïtief houtskool gevolgd. het was mijn eerste kennismaking bij Marianne, het was erg fijn met elkaar aandachtig en geconcentreerd aan de slag te gaan na duidelijke uitleg en mogelijkheden met het materiaal. Verrassend wat er op het papier kwam en hoe dat op dat moment iets zegt, als een soort brief aan jezelf, in beeld.

Wat zijn het toch leuke tekentips!

Tekening bijna af

Wat een mooie tekentip!
Ik ga het filmpje zeker bekijken.
Nu een les en daarna mandala groep bij jou!
Ik kijk er naar uit. Mijn tekening is zowaar af.
Goed bezig op FB!!

Leuke oefening. Het stimuleert de fantasie! Bedankt voor deze tip.

Evelyne Huijsman, 49 jaar, Activiteiten begeleidster
Professionele begeleiding

Lieve Marianne, ik wil je bedanken voor je professionele begeleiding tijdens de workshop: "Hoe saboteer jij jezelf en wat doe je er aan?" In de ochtend werd er aandacht besteed aan onze innerlijke criticus en in de middag naar onze innerlijke wijsheid. Met behulp van prachtige visualisaties was dit gemakkelijker om de beelden op papier te krijgen. Heerlijk om daar creatief mee om te gaan, zeer verrijkend. Ook fijn dat er volop ruimte was voor ieders tekening en verhaal.
Enkele dagen nadien heb ik thuis nog een collage gemaakt van mijn innerlijke wijsheid. Zo mooi om daar naar te luisteren!

Spontaan ‘in het echt’ ontmoet

Beste Marianne,
Laat ik eens terugmailen….zeker nu ik je een paar weken geleden zo spontaan ‘in het echt’ ontmoette op de Kolam.
Je was even in Zutphen en op zoek naar Lisa, en kwam het kinderatelier even in.
Sinds de ontmoeting met jou voel ik kracht in mijzelf…van gaan DOEN.
Ik zie altijd zoveel tekortkomingen bij mezelf maar eigenlijk veel minder bij ‘de ander’ !
Gaaf dat je zo persoonlijk de tijd nam voor een peptalk!!!
Je bent een inspirerend stralend mens…dat voel ik al tijdens het lezen van je mails maar zag ik nu ook in levende lijve.
Jouw workshop van 12 mei, aboriginals…levenspad uitstippelen…spreekt me erg aan. Ik zou graag meedoen. Maar voordat ik dat doe…is er nog plaats?
Ik wacht je reactie af en wil je ook feliciteren met je huldiging als SYS master…(ik weet eerlijk gezegd niet wat t is…)
Hartelijke groet

Marie-Anne, Kindertekendocent
Goed concentreren

Een heerlijke dag tekenen onder de bezielende leiding van Marianne.
Stap voor stap gaan we leren hoe we een Keltische knoop kunnen maken.
We eindigen met een hartenknoop.
Het is een dag waarin je je goed moet concentreren want hoe loopt de knoop, ga je onderdoor of bovenlangs? Dan volgt het kleuren van de knoop en dat is altijd een heerlijke manier om met kleur bezig te zijn.
Marianne geeft heldere uitleg en geeft iedereen aandacht en we worden ook nog eens heerlijk verzorgd met koffie, thee en lekkers. s’Middags een heerlijke soep.
Het was een lekker dagje voor mezelf met lijnen, vormen, compositie, kleur en voldoening.
Groet,
Marie-Anne

Marloes, 27, verzorgende

Wat een fijne dag heb ik gehad! Stap voor stap werd er uitgelegd hoe een Keltische knoop in elkaar zit. Tussen de uitleg door tekende ik mee om vervolgens heerlijk in de tekening op te gaan! Ook kregen we uitleg over knopen en werd de tekening gelezen met tekentaal! Wat een mooie ervaring! Ik vond het een gezellige en vooral ontspannen dag. Ik weet nu hoe je een Keltischeknoop tekent!

Zeer verfrissend

Beste Marianne,
al een poosje ontvang ik jouw tekentips en ik wil je laten weten dat ik ze zeer verfrissend vindt!
dankjewel.

Lieve Marianne,
Wauw !! wat een prachtige oefening: stippen!
En wat een mooi verzorgde uitleg zeg.
Dat is weer zoveel werk voor jou!
Ik ben er weer heeel erg blij mee dank je wel!
Het geeft mij een heel blij gevoel!

Heel blij mee

Oooo, Marianne! Hartelijk dank voor het toesturen van alle tekentaal tips. Ik ben er heel blij mee.
Wanneer heb je de workshop Keltisch tekenen gepland? Ik wil het in mijn agenda voor 2018 vastleggen.
Hier is de rust terug gekeerd.

Mooie oefening

Hallo Marianne,
Heel erg bedankt voor de mooie oefening transparant kleuren met kleurpotlood!
Ik heb ook vandaag voor het eerst jou You tube filmpjes met heel veel plezier bekeken, zo leuk om mee te genieten met jou en je cursisten!!

Lieve Marianne,

Ik wil je even nog bedanken voor de tekentaaltips die je stuurt, ik doe er soms niet zoveel mee, omwille van een opleiding die ik nu volg.
Misschien zijn ze gewoon een aanloopje tot deze opleiding.
Maar als ik ze bekijk, ga ik zeker sommige daarvan nog gebruiken, omdat ik voel dat ze me nog wat kunnen bijbrengen.
Ik ben dan nog steeds blij dat ik ze mag ontvangen.
Op ene later moment , als ik ze weer ter hand pak, zet ik wel weer wat op facebook.
Tot dusver is mijn opleiding nu prioritaire.
Ik wil je nog een hartverwarmend kerstmis wensen en mooie creatieve momenten voor 2018.

Hallo Marianne,
Wat leuk zeg weer een cadeautje in mijn mail!
DANK JE WEL!

Blij met je tip

Dag Marianne,
Je schreef een poos geleden dat je het boek: “De kracht van waarnemen” aan het lezen was.
Ik heb toen het boek besteld bij de bibliotheek en ik was zo geboeid dat ik het nu zelf gekocht heb.
Ik heb jaren geleden een opleiding gedaan in intuïtieve en spirituele therapie. En altijd met energie gewerkt. Dit boek sluit heel erg aan bij wat ik toen leerde en het gaat nu verder.
Door de veranderende tijd. Ik ben erg blij met je tip. Het is een echt studieboek en brengt me weer verder in mijn evolutionaire bewustzijn.
Dus dank je wel.

Aangename verrassing

Lieve Marianne,
Wat een fijne tips. Elke keer weer een aangename verassing en mooie inspiratie
Ik heb er zo onwijs veel zin in!

Zinvolle tips

Lieve Marianne,
Dank je wel voor al die tekentaaltips (die ik mag ontvangen) met niet alleen steeds weer opnieuw nuttige, zonvolle tips waar je veel van kan leren, maar daarnaast voel ik ook door de mail heen je liefde voor je vak, de mensen en voor mij .... als ik je tekentaaltips lees word ik er iedere keer weer heel blij van ... dank je wel Marianne!
Ik wens jou en je gezin een gezond, vruchtbaar en voorspoedig 2018.
Er is momenteel veel gaande voor mij ... zodra ik meer tijd wil ik graag weer een workshop bij je volgen... jammer dat het zover weg is voor mij.

Dank voor de tekentaal tips, ik ben al begonnen met kleuren en ik kan zeker vooruit.
Ik heb een hekel aan het woord moeten; maar In dit geval moet ik leren om niet te denken wat ik ga doen.
Dat gaat zeker lukken, ik heb vroeger ook mandela's en aboriginal workshops gedaan.
Alleen is het lang geleden en schilder ik nu.

Hoi Marianne,
dank je wel voor je rijkdom aan tekentaaltips die ik heb ontvangen en voor 2017 nog ontvang.
Wat inspirerend ben jij bezig zeg, als ik het allemaal zo daaromheen ook lees. Niet normaal 😉.
Helemaal in the flow zo voelt het. Dank je wel voor het delen daarvan!

Hartelijk dank voor het vrijblijvend toesturen van je tekentips.
Ik heb momenteel een burn out en wil proberen wat dingen op te pakken, waaronder tekenen.
Ik vind mezelf niet creatief, heb alleen ooit een cursus mandala tekenen gedaan.
Ik vind het interessant om met hetgeen jij me toestuurt aan de slag te gaan.
Het zal niet erg vlot gaan maar als het tot iets leidt dan laat ik je dat nog wel weten.

Dankjewel voor het toezenden van de tips. Ik ben zeker een keer van plan om een workshop bij te komen doen.
Leuk!! Dus ik hou de agenda in de gaten.

Veel aan gehad

Wie weet kom ik nog een keer langs voor een workshop. Al is het niet naast de deur.
Elke week geniet ik van je mail en heb er al veel aan gehad of gedeeld met mijn dochter.
Mogelijk heb je vakantie en is dat de reden dat het al even stil is. Ben wel heel benieuwd of je na de vakantie verder gaat…. Ik hoop natuurlijk van wel maar begrijp ook dat het veel tijd kost.
Fijne vakantie
Voor het eerst samen aan de tekentafel…
Leuke opdracht. Dank.
Heb op mij manier de teken les uitgevoerd en heb ervan genoten , zoals in de vogezen
was voor mij een hele fijne tijd bedankt daar voor .
Ik denk er nog elke dag aan terug ,ook de groep was leuk en de verzorging van je man en dochter was optimaal
Wij denken in de toekomst er nog eens te komen genieten.

Dank je wel voor je tips.
Eigenlijk ben ik hier al uit mezelf een hele tijd mee bezig en mag ik zelfs op een basisschool meedoen aan een kunstproject waarin ik deze oefening soort van gebruik. Hele uitdaging in het loslaten van controle, maar ook speciaal.
Of het mij lukt om los te laten…. Gedeeltelijk
Van de andere kant ben ik altijd op zoek naar samenhang in de tekening en gebruik dan de cirkels en rechte lijnen hiervoor.

Wat fijn en genereus dat je dit deelt.
Ik sla het op en als ik tijd heb ga ik het allemaal eens rustig doornemen.
Mooi dat jij zoveel verschillende activiteiten ontplooit op tekengebied.
Veel succes hiermee.
Wie weet dat ik nog eens een keer deel neem.
Bedankt voor de leuke en bruikbare tips, ik heb alleen nog niets kunnen doen omdat ik eerst aantal dingen moest afhebben… voor mijn is nummer 7 dus heel herkenbaar GEEN BALANS…. dus helaas ook nog niets in kunnen sturen.. ik zie wel heel veel mooie dingen voorbij komen die inspireren en heb heel veel zin in het teken weekend in Frankrijk ..
Dank je wel, voor je mooie aanbod, Marianne!
Ik ga me verder verdiepen in teken-taal.

Gewenste stimulans

Dank je wel voor de toegestuurde Tekentaal-tips.
Ik ben lekker bezig, herken ook wel opdrachten uit eerder bijgewoonde cursussen bij collega’s van je.
Het heeft me in elk geval de gewenste stimulans gegeven om het tekenen nieuw leven in te blazen.
Tot slot wil ik je complimenteren met de manier , waarop je te werk gaat via je website.
Heel stimulerend en uitnodigend.
Ik hoop er 25 september dan ook bij te zijn s’middags.

Prachtige oefening

Wauw !! wat een prachtige oefening: stippen!
En wat een mooi verzorgde uitleg zeg.
Dat is weer zoveel werk voor jou!
Ik ben er weer heeel erg blij mee dank je wel!

Binnenkort geef ik een workshops aboriginal-tekenen. Jouw tekentaaltip was dus een mooie aanzet om er alvast even mee aan de slag te gaan. Op een mooi stuk hout als achtergrond.

Erg leuk iedere keer

Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag en ik wens je een heel fijn levensjaar!
Dank je voor de inzicht tekening. Ik kan hem nu niet maken, maar bewaar hem voor later.
Dankjewel voor je tekentaaltips! Ik vind het erg leuk iedere keer om te lezen!
Wist niet dat je ziek bent geweest. Hopelijk weer helemaal beter.
Je website ziet er goed uit.
Wie weet kom ik een x een workshop bij je doen. Lijkt me leuk, maar is niet naast de deur.
Heel erg bedankt voor de tekentaaltips energetisch tekenen!!!
Ik verheug mij elke keer op jouw berichtjes.
Ik wens je het allerbeste!!

Is het gratis?

Ik werd door twee mensen, die al jaren bij jou schilderen attent gemaakt op jouw site en workshops, klonk erg positief.
Ik ben aan het bekijken wanneer en waar ik aan wil deelnemen.
Nu heb ik alleen een vraag ivm de inschrijving voor taal en tekentips?
Is dat gratis of een abonnement en hoeveel kost het, ik kon dat n.l.
niet vinden.
Hartelijk dank voor de info en met vriendelijke groet,
Het is helemaal gratis, je zit nergens aan vast.
Je kunt inschrijven en ook meteen weer uitschrijven als je het niks vindt.

Ik vind het telkens weer een feest om je nieuwsbrief te krijgen.
Nu ook nog met het ebook over kleur.
Dank je wel, ik ben er erg blij mee.

Bedankt weer voor je tekentaal-tips! Ik vind het altijd erg leuk om te lezen en soms gebruik ik ze ook.
Ik heb zelf een clubje waarmee ik intuïtief teken. We hebben laatst de spiegel-oefening gedaan.
Ik voeg een foto bij van het resultaat. (Staat op de Facebook pagina)

Weer inspiratie

Dank Marianne voor ook weer deze tekentaal tip.
Ik schilder al een tijd maar zit op dood spoor. Ik voel dat ik door jou weer inspiratie krijg. Helaas woon je te ver om even voor een curcus te komen.

Dank je wel! Geweldig deze teken taal tips! Ik wist het niet dat ik me hiervoor kon inschrijven. Hoop dat ik nog niet veel tips heb gemist. ?
Ik krijg er meteen zin in om te gaan kleuren.

Deze tips komen als geroepen

Toeval bestaat niet, maar deze tips komen als geroepen ?. Ben zelf ook net met zwart-wit bezig! Dankjewel weer en fijn weekend!

Nieuw voor mij

Dank je wel, Marianne voor deze nieuwe Tekentaal-tip.
Leuk thema! Nieuw voor mij

Geniet al wekenlang

Hallo fijne verblijdster!
Ik geniet al wekenlang van je tekentips. Nu ontving ik de kristallen niet en ook tip 20 heb ik gemist. Nu heb ik me zojuist opnieuw aangemeld voor de tips. Is het mogelijk dat ik de kristallen en tip 20 nog ontvang? Ik word er zo gelukkig van!
hartelijke groeten,

Prachtig initiatief

Wat een prachtig initiatief die tekentaal-tips….. heel erg fijn om daar wat mee te experimenteren….. Sinds begin dit jaar ben ik bezig met art-journaling en het is leuk om allerlei verschillende technieken uit te proberen…. ook tekenen….. dank u wel, de tips zijn heel bruikbaar!!!!!!

Fijne en heldere uitleg

Dankjewel voor je fijne en heldere uitleg.
Jammer genoeg ben ik pas afgelopen week op je site en FB pagina terecht gekomen waardoor ik de andere Tekentaal-tips gemist heb. Ik vroeg me af of het mogelijk is om de vorige drie tips nog te ontvangen.

Dank je wel voor je tekenoefeningen. Heb er lang niet altijd tijd voor, maar ik hoop dat als de herfst aanbreekt, ik er meer tijd voor heb. Tot zo lang, bewaar ik ze. Dank je wel!!!

Dankjewel voor het toezenden van de tips. Ik ben zeker een keer van plan om een workshop bij te komen doen.
Leuk!! Dus ik hou de agenda in de gaten.

Marina, 62
A la Van Gogh
Zonnig resultaat

Hai Marianne,
ik heb genoten van deze hele gezellige en inspirerende workshopdag A la van Gogh.
Het zonnige resultaat hangt al bij mij in het trappegat zodat ik elke ochtend de zon op zie komen.
Nog maals dank.
Hartelijke groet Marina.

Annette, 55 verzorgende IG

Heerlijk ontspannende rustgevende creatieve hobby met fijn begeleiding en cursisten. Blijf dit voorlopig nog doen.

Ysabelle Rademakers, 41 jaar
A la Chagall
Iedereen kan het dus!

De romantiek en droomwereld van Chagall hebben mij altijd erg aangesproken en het leek mij heel leuk om daar zelf mee aan de slag te gaan. De inleiding over Chagall en de visualisatie vooraf gaven daarvoor inspiratie. Het schilderen was vrij nieuw voor mij en voelde wat onwennig, maar met Mariannes duidelijke aanwijzingen en onaflatende positieve energie is het toch gelukt om mijn eerste Chagall te maken! Heel bijzonder om jezelf zo op het doek terug te zien. En iedereen kan het dus!

Steeds weer ervaren
Iedere les was bijzonder

Een bijzondere cursus: Kunst in Tekentaal. Iedere les was bijzonder en een verrassing: qua materiaal en techniek. leuk om steeds weer te ervaren wat je met verschillende materialen kunt doen! Bedankt hiervoor.

Maria, 71 jaar
Weer bedankt voor alle ideeën

Mooi cursus. Veel geleerd over verf en materialen.
Vooral over technieken met spatel en sponsjes: heerlijk om te doen.
Weer bedankt voor alle ideeën.

Diny
Geweldige cursus

Het was weer een geweldige cursus. Heel veel geleerd van de kleuren-technieken.
Op naar de volgende cursus.
Wil heel veel van je leren.

Weer genoten
Mooie combinatie van technieken

Ik heb weer genoten van de cursus.
Een mooie combinatie van technieken en achtergronden waar we steeds weer mee aan de slag konden.
Dat gaf ook verheldering.
Heel inspirerend, heerlijk!
Dank je wel, warme groet.

Wil graag weer verder
Fantastisch al je materialen

Ik heb dit een geweldige cursus gevonden!
Wil graag weer verder.
Fantastisch al je materialen.
In een woord geweldig! Bedankt.

Geen enkele herhaling

Het jaar is afgesloten en zo ook weer de cursus Intuïtief tekenen ! Voor mij was het de zesde keer dat ik deze cursus volgde!
Ongeveer 40 “lessen” vol enthousiasme en inspiratie van Marianne! Vol meeleven, creativiteit en fantasie heeft ze me steeds weer opnieuw uitgedaagd en dat heeft geleid tot een map vol tekeningen , de een wat beter geslaagd dan de andere, maar allen met een eigen verhaal!
Steeds nieuwe opdrachten, geen enkele herhaling dat is de kracht van haar lessen! Dit wil en kan ik niet meer missen! Dus Marianne: Bedankt voor dit alles en in 2018 ben ik er ook weer bij!

Om de beurt mogen ze mee

Vol enthousiasme reageren mijn kleinkinderen als ik ze vraag om weer een keer met mij samen bij Marianne te gaan tekenen! Om de beurt mogen ze mee en elke keer maakt zij er weer een feestje van en heeft ze een heel leuk thema bedacht! Het is super om samen aan een tekening te werken! Het resultaat mogen ze mee naar huis nemen en als ze er een verhaaltje of tekst bij mogen verzinnen bewaar ik dat vol trots als herinnering aan weer een speciaal moment in het atelier van Marianne!
Bedankt Marianne dat je dit voor ons mogelijk maakt!

In je innerlijk kunnen kijken

Lieve Marianne!
Wat is het toch steeds weer bijzonder, om ahw in je innerlijk te kunnen kijken dmv de werkstukken die wij bij jou maken! en ....nog fijner.....er meer duidelijkheid in te krijgen en wegen te vinden om er beter mee om te kunnen gaan!
"Rising Sun" ..... ik denk dat dit voor ons hele groepje wel geldt!
Heel graag tot onze volgende heerlijke ochtend met elkaar!
Liefs Gudrun.

Tirza Blom, 40
Zoveel inzichten te krijgen

Wat een heerlijke lessen! Het is fijn om bezig te zijn met alle verschillende materialen, maar nog fijner om over jezelf zoveel inzichten te krijgen door middel van je kunstwerk.
Ik heb er weer van genoten!

Jose Snoeren, 52
Creëren vanuit het gevoel

Wat ik vooral wilde leren is creëren vanuit het gevoel. Heel vaak bedenk ik het te veel. Met de amusecursus heel veel handvaten gehad om dit los te laten. Door de afwisseling van materialen en combinaties hiervan mooie nieuwe technieken geleerd. Kortom een creatieve, afwisselende, inspirerende, verrassende cursus. Daarbij op geteld gezelligheid, een bakkie koffie met iets lekkers. Maar bovenal het enthousiasme de gedrevenheid en ervaring van Marianne maakte het voor mij iedere keer weer een heerlijk avondje uit. Thanx

Ria van den Hatert, 52 jaar, acupuncturist
Een heel gezonde verslaving

De chakra cursus was erg fijn om te doen. Iedereen begint met hetzelfde uitgangspunt en de tekeningen worden dan net zo verschillend als dat mensen verschillend zijn. Marianne weet dan net even de goede, persoonlijke, vragen te stellen om jezelf weer wat beter te leren kennen. Verder vond ik het bezig zijn met tekenen gewoon heerlijk om te doen!!!! Werkt verslavend, maar dan wel een heel gezonde verslaving.

Jan Diependaal, 73
In alle rust en met plezier

Met de enthousiaste en kunstzinnige begeleiding van Marianne, heb in alle rust en met plezier aan mijn schilderij kunnen werken.

Truus van Leeuwen, Systemisch astroloog
Opgaan in het tekenen en kleuren

Zo, de Mandala-cursus 2017 is achter de rug! Al lang geleden wilde ik een mandala-cursus volgen. Toch heb ik eerst een aantal andere cursussen gedaan, omdat deze langskwamen toen ik kennis maakte met Marianne Geerts. Via de Amuse, Kunst in Zicht, de Sprookjescursus, de Chakracursus en losse workshops ben ik terecht gekomen in de Mandala-groep. Ik zocht naar een continuïteit in het volgen van tekenlessen. Werkstukken maken waar je een paar weken aan kan werken en tot rust komen dmv het vrij tekenen in een vooropgezet stramien. Voor mij zijn de mandala-uurtjes op dinsdagmiddag een rustpunt in mijn vrij drukke leven . Opgaan in het tekenen en kleuren, even 'weg van de snelweg'. Genieten van hoe de tekening zicht ont-wikkelt tot de voldoening die je er van krijgt als je werkstuk af is. Daarbij genieten we ook van elkaars tekening. Hetzelfde uitgangspunt laat toch altijd weer een heel ander eindwerkstuk zien. Wat ik je aanraad? Duik in de website en bekijk alle mogelijkheden. Wat past bij jou? Waar heb je je al lang al mee bezig willen houden en denk je misschien dat je het niet kunt. Dat laatste is al een reden genoeg om aan de slag te gaan!

Beatrijs, 42
Een engel in mijn beeld

En toen zat er ineens een engel in mijn beeld. Is ook nog gebleven. Dankzij de Amuse cursus ontdekte ik dat je geen dikke lagen kleur nodig hebt om bij je kern te komen. Maar dat transparantie je hele wezen weergeeft. Dank je wel daarvoor Marianne!

Open manier van vragen stellen

Na een enthousiaste aanbeveling van mijn zus ben ik bij Marianne de Chakra cursus gaan volgen. Ik wilde wat minder in mijn hoofd en wat meer met mijn gevoel bezig zijn.
Het zijn fijne en leerzame zaterdagen geweest!
Marianne schept in haar atelier een warme, gezellige en creatieve sfeer. Ze is deskundig en met haar open manier van vragen stellen weet ze samen met jou de tekening te duiden. Onvoorstelbaar wat dat oplevert!
Ik kom zeker nog terug bij Marianne.

Wijze lessen

Lieve Marianne,
Sprookjescursus. Inzichten, wijze levenslessen die geleefd moeten worden.
Bedankt voor alles.

Geweldig inspirerend
Deskundige begeleiding

Een geweldig inspirerende creatieve cursus met veel aspecten van creativiteit middels schilderen, collage maken, kleien, werkend aan jezelf waarin ik heel veel kwijt kon.
Dit onder deskundige begeleiding van Marianne.
En ongelofelijk, maar alles wat je wilt gebruiken is aanwezig.
De tijd mag wat langer zijn !

Dieper in mezelf gekomen

Baba Jaga en Vasalisa.
Weer dieper in mezelf gekomen en veel gehoord, gezien en gevoeld.
Sterker eruit gekomen.
Dank.

Ontspannend
Inzicht krijgen in jezelf

Een inspirerende cursus die ik als heel ontspannend heb ervaren. Het is niet alleen creatief bezig zijn met allerhande en vele materialen, maar ook een stukje inzicht krijgen in jezelf. Erg leuk dat het verbonden is aan een sprookje. Ook de verschillende verrassingsmomenten zijn superleuk.
Soms wat krap in de tijd om werkstuk af te maken.

Een reis door jezelf met alle facetten

De ontembare vrouw – Vasalisa de Wijze
Een reis perfect opgezet en verzorgd.
Een reis door jezelf met alle facetten.
Het zet iets in beweging, maakt bewust en verinnerlijkt.
Een verrijking en kado voor jezelf.
Je hoeft er niet over na te denken.
Marianne reikt je in de cursus alles aan wat je helpt je eigen intuïtie te voelen en vertrouwen te hebben in jezelf.
Dank je wel. Wat een krachtige wijze vrouw ben jij Marianne.

Petra Herreboudt, 48 jaar

Het ei van Assagioli
voordat ik aan deze workshop deelnam, had ik nog niet van Assagioli gehoord. Wat me aantrok was het feit dat ik wat meer te weten zou komen hoe je onbewuste bewust kon laten maken via je tekening. Ik was dus benieuwd naar wat Assagioli betekende en welke onbewuste dingen van mezelf nu tevoorschijn zouden komen. Het was heel interessant om het ei zelf te kunnen tekenen om zo een overzicht te hebben van de verschillende onbewuste delen.
Wat mij het meeste bijblijft van de workshop is het moment dat ik mijn verlangen aan het tekenen was en het ook echt voelde. Ik werd er helemaal emotioneel bij en het voelde zo krachtig. Dit mooie moment neem ik verder mee. Als ik dit gevoel krijg, weet ik dat het een puur verlangen is en dat ik op de juiste weg ben.
Marianne begeleidt de groep heel openlijk en stelt de juiste vragen zodat je zelf kunt ontdekken wat jouw tekening je wilt zeggen. En wat het allermooiste is, je tekening liegt niet, wat je op papier tekent geeft je mooie inzichten die je verder kunt gebruiken. Ik ben dankbaar dat ik de weg naar Marianne heb gevonden.

Petra Herreboudt, 48 jaar

Workshop tekeningen lezen
Ik wou deze workshop volgen om zo wat meer te weten te kunnen komen wat je allemaal uit je tekening kan halen. Ik maak zelf intuïtieve tekeningen die ik voorlopig enkel gebruik als beeld. Het is nu tijd geworden om wat meer te weten te komen wat ze me willen zeggen.
Ik was helemaal verbaasd wat je allemaal uit je tekening kan halen als informatie, de sfeer, de plaats, de kleuren... ik heb veel geleerd deze dag. De tekening die we hebben gemaakt was voor iedereen zo anders maar ook zo kloppend voor hun situatie. Marianne stelt ook de juiste vragen zodat iedereen zelf de juiste informatie uit hun tekening kan halen.
Wat mij is bijgebleven van de dag was dat je je tekening ook kan aanpassen naargelang je wensen. Ik heb mijn tekening sedert de workshop al 2 keer aangepast wat een effect heeft gehad in mijn leven. Ik vind dit heel speciaal.

Lieke Bakker, 48, voormalig psycholoog
Tekentaal-tips
Altijd heel blij mee

Beste Marianne,
Heel erg bedankt voor alle leuke tekentips. Ik ben er altijd heel blij mee en gebruik ze af en toe voor mijn eigen groepje intuïtief tekenen. Nav je foto's van de Hundertwasser-tekenweekenden hebben wij ook iets dergelijks gedaan.
Groeten en ik wens je veel inspiratie en plezier voor het nieuwe jaar!
Lieke

Deddy Frieszo, gepensioneerd lerares, 69 jaar
Tekentaal-tips
Erg stimulerend

Ha Marianne,
Momenteel zit ik in een heel drukke fase i.v.m. een verhuizing.
Ik sla alle tips op en hoop in januari weer tijd te kunnen maken om te tekenen.
De paar weken, dat ik mee deed vond ik erg stimulerend.
Je hebt een originele werkwijze, die mij in elk geval aanspreekt.

Herma Brakkee, voormalig Z verpleegkundige
Leerzame, inzichtgevende middag

Ik heb al een paar on line tekencurcussen gevolgd,
En was heel benieuwd naar de betekenis van de tekentaal van mijn tekeningen.
De workshop begon met een tekening maken, en na een lekkere cappucino met chocolade kregen we a.d.h van de tekeningen een globale uitleg van de betekenis van de kleuren, plek en symbolen van de tekentaal.
Deze workshop heeft mij wel de nodige inzichten gegeven, waar ik verder mee kan
Ik vond de sfeer, ondanks dat we elkaar niet kennen, heel prettig, veilig en open.
Waarbij Marianne ook duidelijke feedback gaf op onderdelen van de tekeningen van elk persoonlijk.
Voor mij een hele leerzame, inzichtgevende middag .
Bedankt daarvoor Marianne.
Groetjes, Herma

Sylvia Maas, 56 jaar, verpleegkundige
Alles heeft een betekenis

Hoi Marianne
Het was een hele fijne middag voor mij de eerste keer in Den Hout in je atelier en ook weer verrassend. De tekening die je dan maakt brengt je dan op een weg waar je staat en heen wilt, wat je van te voren niet door hebt. Alleen nu moet je het nog gaan doen.
Bewustwording is al heel belangrijk en op de ene van de manier weet Marianne het zo te brengen en te vertellen over de tekentaal, dat je denkt zit het zo bij mij !!!!
Waarom je bepaalde kleuren gebruikt etc, alles heeft een betekenis.
Oplossen moet je zelf doen, maar iedere keer vallen per beetjes de puzzelstukjes op de juiste plek. Ze gaat aan de zijlijn mee op je pad
Marianne is een prettig persoonlijkheid, rustig, luisterend oor en super enthousiast, ze gaat helemaal voor haar vak / passie

Experimenteren met houtskool

Het was heerlijk om een middag in alle rust te kunnen experimenteren met houtskool.
Ook zo bijzonder dat je na afloop veel met elkaar deelt en dat iedere deelnemer heel eigen met de opdracht omgaat.

Will, verpleegkundige
De ruimte die ik meteen in mag nemen

Lieve Marianne.
De insteek was om weer een andere techniek te ervaren bij je. Ik start de middag dan ook vrij neutraal zonder een specifiek probleem. Je vertelt erbij dat het onbewuste je laat zien wat nu naar voren mag komen. Dat doet het dan ook. Ik verbaas mezelf over de ruimte die ik meteen in mag nemen op het "grote vel". Daarnaast geeft het inzicht op een thema wat speelt. Dat gaat thuis nog door zodat ik daar nu via woord en tekeningetjes mee aan de slag ben gegaan.
Dank je.

Susanna, 61 jaar, bedrijfsadviseur
A la Chagall workshop
Zo ontstaat dan zomaar een 'echt' schilderij

Marc Chagall is mijn leven lang al een van mijn favoriete schilders, en door de workshop heb ik zijn werk echt beter leren kennen. Marianne had het programma weer tot in de puntjes voorbereid, met leuke opdrachten en goede materialen. Er zit altijd zo'n mooie opbouw in het programma. Dat is al een feest op zich! Na een korte en interessante introductie van de persoon en het werk van Marc Chagall gingen we met behulp van een geleide visualisatie aan de slag. De bouwstenen van de visualisatie vormden de basis voor het opzetten van schilderij. De eerste fase was deze bouwstenen op het doel te krijgen en het kiezen van de kleuren. Om vervolgens geleidelijk over te gaan naar het vrijere schilderen. Het mengen op het doek , kijken wat het doek van je vraagt . De interactie met je eigen werk, kijken wat er gebeurt, waar je vastloopt en toch weer verder kunt gaan, is een mooie en intensieve bezigheid. Zo ontstaat dan zomaar een 'echt' schilderij. En ook zo leuk en leerzaam om te zien hoe we allemaal verschillende manieren hebben van werken. Iedereen een eigen signatuur. Een inspirerende en stimulerende workshop, Marianne! De begeleiding, goed zien wat iedereen individueel nodig heeft , je vakkennis en je enthousiasme, alles draagt bij tot een zeer mooie dag en de stimulans om met schilderen door te gaan.

Henk, 64 Kapt. binnenvaart
Deskundige leiding

Al enkele jaren ga ik al mee op tekenweekend. Ook deze keer ben ik zonder bepaalde verwachtingen aan het weekend begonnen. Iedere keer sta ik versteld van de dingen die ik maak . Door de deskundige leiding van Marianne die je regelmatig een tip geeft als je het zelf even niet meer weet.

Veel geleerd

Ik vond het een geweldige workshop.
Heb dankzij uw hulp veel geleerd over Klimt

Moeder en zoon
Fijne en leuke workshop

moeder:
Hoi Marianne,
Bedankt voor de fijne workshop Klimt.

zoon:
Hoi Marianne,
Bedankt voor de leuke workshop Klimt.

Ontknoper
Het meeste effect

Nadat ik al een tijdje niet lekker in mijn vel zat en verschillende therapieën had geprobeerd kwam ik bij Marianne terecht.
Ik teken al een paar jaar bij haar en volgt de cursus intuitief tekenen.
Na een paar sessies allemaal met teken opdrachten voelde ik me al beter maar nog niet helemaal zoals het wezen moet.Ik kreeg de opdracht "ontknopen "het werd een prachtige mandala maar van ontknopen was geen spraken,het werd vakantie en ik vroeg om nog een opdracht 'ontknopen ".
Het moesten 5 tekeningen worden allemaal met knopen eerste opdracht een hart ,tweede opdracht rechte en ronde lijnen knopen daarna alleen rechte lijnen en dan alleen ronde lijnen de laatste moest ontknopen worden en het lukte deze keer !
Twee maande later liet ik ze aan Marianne zien en zat ik minder in de knoop als eerder en kan nu beter loslaten.
Voor mij heeft deze therapie het meeste effect op mij gehad.
Bedankt Marianne dat jij mijn probleem het best begrepen hebt.

Johanne, 45 jaar
Definitief bevrijd van de ballast uit mijn verleden

Ik heb bij Marianne een therapeutisch traject gevolgd, waarbij ik mijzelf onder andere definitief bevrijd heb van de ballast uit mijn verleden. Deze bevrijding werd veroorzaakt door het tekenen van een pijnlijke situatie uit een ver verleden, van voordat ik naar school ging. Ik had geen idee wat te tekenen, want mijn geheugen kan zich er niets meer van herinneren, maar mijn gevoel wel. En daar had ik mijn eigen verhaal van gemaakt. Door maar wat met mijn potlood over papier te gaan, werden lijnen zichtbaar waar ik herkenbare afbeeldingen in zag, die ik verder ben gaan uitwerken. Tot mijn grote verbazing liet de tekening het tegenovergestelde zien van het verhaal dat ik van de pijnlijke situatie had gemaakt. Mijn onderbewustzijn heeft door de tekening kunnen spreken, waarna Marianne en ik het samen hebben besproken. Ik voel me nu geen slachtoffer meer van dit pijnlijke verleden en kan op een verantwoordelijke manier met mijzelf omgaan. Ik had al wat ervaring met de werking van Tekentaal, doordat ik enkele workshops en cursussen bij Marianne had gevolgd, waardoor ik deze tekening vanuit mijn onderbewustzijn op waarde wist te schatten. Wat een wonder blijft de Tekentaal. Dank je wel Marianne.

Hilde, geboren in Gent : augustus 1948.
A la Chagall workshop

Na een boeiende inleiding, gegeven door Marianne, in het leven van Chagall kon ik mij even een beetje in die ruimte inleven om van daaruit te schilderen. Chagall vind ik bijzonder en boeiend door zijn autonome persoonlijkheid. Zijn trouw aan zichzelf ondanks alle intense ervaringen uit de buitenwereld. Bovendien heb ik het gevoel dat hij schildert vanuit zijn hart en verbeelding vanuit zijn rijke fantasie en creatieve geest. Zijn kleurgebruik en vormentaal in eenvoud, spreken mij rechtstreeks aan.
Ik heb mij opgegeven voor deelname omdat ik heel benieuwd en nieuwsgierig was of ik in de buurt kon komen van die grote kunstenaar.
Wat ik zelf heb mogen proeven is de vrijheid in het uiten van eigen beleving in kleur en vorm, op het moment zelf. Enerzijds door de uitwerking en inwerking van de grote schilder Chagall zelf en anderzijds door de voorbereiding en begeleiding van Marianne.
Met hartelijke dank voor het mogelijk maken van een fijne schilder dag in het inspirerende atelier van Marianne.

Janneke de Lange, Leerkracht en eigenaar van De Waterjuffer, 62 jaar
A la Chagall workshop
Inlijsten en ophangen

Bij Marianne heb ik de workshop gevolgd, waarbij zij informatie gaf over de schilder Mark Chagall.
Ik had vooraf geen idee wat deze dag me precies zou gaan brengen.
Ja, een ding wel: ik zou met een schildering à la Chagall naar huis gaan.
De informatie die Marianne over deze schilder vertelde vond ik reuze interessant: een man die in geen enkel hokje wenste te worden gepast. Hij was en is uniek. Zo kijk ik ook naar kinderen—> ieder kind is uniek en mag zichzelf zijn, zoals hij/zij is.
We mochten een kleurkaartje pakken om inspiratie op tr doen. Voor mij werd dat Cerise: leef een bijzonder leven. De kleur en tekst, merkte ik, raakte me...
Daarna gingen we aan de slag met acrylverf.
Eerst de ondergrond en dan aan het werk à la Chagall. De eerste stukken stonden en bleven staan. Er werden echter ook heel wat stukken iedere keer weer opgepakt, weggewerkt, verbeterd, andere invalshoek gezocht, andere vormen gemaakt, andere
kleuren verwerkt.
En......uiteindelijk was ik tevreden en was mijn schilderij ‘Ogenblik’ klaar.
Dat was het, dacht ik...
Marianne gaf echter nog een heel duidelijk uitleg vanuit Tekentaal wat mijn schilderij op dit moment aan me liet zien. En dat klopte zo mooi met wat er nu allemaal voor mij speelt.
Ik ben met een heel voldaan gevoel naar huis gegaan. En thuisgekomen, om de verjaardag van onze zoon te vieren, vond de een na de ander het schilderij bijzonder en mooi. Mijn man vindt dat we het moeten gaan inlijsten en ophangen. Een mooier compliment kon ik niet krijgen!
Marianne reuze bedankt voor deze dag!

Nicolette, 48 jaar
Super geslaagde, leerzame workshop

Ik wilde graag ideeën en tips op doen om geïnspireerd te raken. Dat is zeker gelukt! Na het volgen van deze gezellige workshop heb ik genoeg ideeën achter de hand om in een creatieve flow te raken. Marianne heeft zoveel kennis! Ze denkt met je mee, reikt inzichten aan en helpt je op weg als je vast zit. Ook de manier waarop de werkstukken besproken worden en de feedback van de andere cursisten maakt dit tot een super geslaagde, leerzame workshop. Nu kan ik thuis weer verder maar ik zit stiekem ook al te kijken voor een andere workshop of cursus die ik bij Marianne kan volgen :-).

Schrijver, 55+, activiteitenbegeleider
Veel afwisselingen

Een dag vol met inspiratie.
Deze dag zat goed in elkaar, veel afwisselingen, goede uitleg en lekker veel bezig.
Ik ging weg met goed gevoel en verschillende ideeën over: Hoe kan ik geïnspireerd worden.
Een geslaagde dag.

Meteen toe kunnen passen

Marianne, ik heb vandaag meteen een onderdeel van je inspiratie workshop toe kunnen passen.
Mijn kleinkind van vier wist even niet wat ze wilde tekenen , we zijn samen de tuin ingelopen, gekeken wat er allemaal groeit en bloeit en zijn daar mee aan de slag gegaan. Ze was helemaal enthousiast.
Zelf kan ik voorlopig ook weer vooruit met mijn tekeningen.
Dank, Hartelijke groet, Mariëtte.

Professionele begeleiding

Tijdens het allereerste tekenweekend in de Vogezen voor mij, met het thema van de film Down to Earth, heb ik intens mogen genieten van de creatieve sfeer onder elkaar met heerlijk eten en drinken, goed verzorgd door Carlie en Manon.
We hebben o.a samen buiten een kuilvuur gemaakt, waarin we onze klei- werkstukken hebben gebakken op wel 800 graden, met waskrijt gewerkt en aquarel geschilderd met natuurlijke pigmenten onder professionele begeleiding van Marianne op hele mooie locaties. Het was in een woord geweldig en zeker voor herhaling vatbaar.
Hartelijk dank daarvoor.

Met onze handen in de klei

Het was weer heerlijk weekend in Frankrijk voor mij de zesde keer. Een kadootje voor mij zelf noem ik het altijd en zie er heel het jaar naar uit. Marianne maakt er steeds iets speciaals van vol verrassingen. Deze keer Down to earth, met onze voeten op de aarde, met onze handen in de klei om mooie voorwerpen te maken en later met elkaar een gat in de aarde te graven waar onze gemaakte voorwerpen in gelegd werden met stro bedekt en hout. Het werd in brand gestoken met plaggen bedekt en heel de nacht gebakken in de Aarde geweldig. Eten bij de boer, met champignons geplukt in de wei, kaas gemaakt van hun melk, taart met pruimen van hun boom, kan niet beter. We werkten met allemaal natuurlijke materialen zoals bijenwas en verf van planten. De verzorging van Carlie en Manon die kookte met allemaal verse producten. Het was weer een feestje om erbij te zijn.
Dank je wel Marianne, Carlie en Manon

Diana Buikstra, 44 jaar
Ontspanning

Aboriginal Painting ... Het continent Australië heeft een speciaal plekje in mijn hart. Daarnaast weet ik welke effecten een creatieve workshop op mij kan hebben; ontspanning en een leger hoofd!
Het was een fijne dag om in alle vrijheid te kunnen 'stippen' en 'dotten'. Daarbij een liefdevolle en bevlogen verzorging én begeleiding van Marianne!

Een aanrader! En voor herhaling vatbaar!

Claudia Wondergem, 38 jaar, Kleur- en Creatief Coach
Mijn verhaal en mijn emoties

Ik vond het een hele bijzondere en waardevolle dag. Het voelde voor mij als een afsluiting van een periode en daarmee ook gelijk de start van een nieuwe. De hele dag heb ik me heerlijk buiten teruggetrokken in het park, op een kleedje en ben ik helemaal op gegaan in het maken van mijn schilderij 'Mijn reis'. Het is echt míjn schilderij geworden, met mijn verhaal en mijn emoties. Deze krijgt een mooi plekje in mijn nieuwe atelier!

Louise, 50 jaar
Meditatieve stippelreis

Een fijne dag beleefd bij Marianne in haar prachtige atelier in Den Hout. Een aboriginal workshop. Na een inleiding en uitleg gestart op een doel met het uitbeelden van je levenspad d.m.v. verschillende traditionele symbolen of zelfbedachte symbolen. Hoe bijzonder wat er allemaal weer voorbij komt als je zo'n meditatieve stippelreis maakt terug in de tijd en ook een stukje toekomst. De kennis van Marianne om de juiste vragen te stellen bij je werkstuk is groot. Om je zo zelf inzicht te geven. Ze is energiek hartelijk en enthousiast. Ik werd er blij van.

Écht om te ervaren
cursus A la Kandinsky
Bij iedereen zo verschillend

Het was weer een hele bijzondere ervaring. Kandinsky is écht om te ervaren.
Verrassend wat er allemaal uit kan komen en bij iedereen zo verschillend!
Dank voor de mogelijkheid en de inspiratie!

Bijzondere cursus
Kers op de taart

Een heel bijzondere cursus met hele mooie onderdelen.
Ik vond ze allemaal even fijn om te doen.
Het schilderij was de kers op de taart. Heerlijk om te doen.
Dank je wel voor de bijzondere lessen.

Ik geniet
cursus A la Kandinksy
De schilderijen gaan steeds meer leven

Heerlijk geschilderd en veel geleerd over Kandinsky waardoor de schilderijen steeds meer gaan leven. Het verandert mijn kijk op kunst en daar geniet ik van.

Echt genoten
cursus A la Kandinsky
Heerlijke uurtjes

Lieve Marianne, Weer echt genoten van de cursus. Waren heerlijke uurtjes.

Ineke Brooijmans, 65+
Mijn blik is weer verruimd!

Wat heerlijk om er op deze manier 'even tussenuit' te zijn! Mooie omgeving en programma. Maar vooral een getalenteerde en gepassioneerde begeleiding. Marianne, wat heb je veel kennis van de tekentaal en het materiaal. Je weet te motiveren en onder de oppervlakte te kijken. Mijn blik is weer verruimd!
Een enorme variëteit aan materiaal, mooie plekjes in de omgeving en de organisatie is perfect. Inclusief de catering!
DANK!

Nella Lucas, 60 jaar, Cateraar, kunstenaar, boerin
De vrijheid en de ruimte

Het aantrekkelijke aanbod van heel veel verschillende materialen, de goede organisatie, de inspirerende natuur van de Vogezen, de liefdevol verzorgde maaltijden, de vrijheid en de ruimte die Marianne gaf, maakte het voor mij tot een heerlijk relaxed maar ook heel gezellig schilder-weekend.

Inspirerende en kundige begeleiding

Het was een heerlijk schilder en tekenweekend
Door de inspirerende en kundige begeleiding van Marianne voelde ik me vrij om de creativiteit te laten stromen
Heerlijk in de prachtige natuur omringd door bomen aan een kabbelend beekje
Bij thuiskomst voelde ik me vol energie en inspiratie

Wat een kracht heeft zo'n weekend dan!

Een heerlijke tijd heb ik gehad met de workshop Le Petit Prince. Het boek vergt toch wel vaker gelezen te worden. Ik had het thuis 2 keer gelezen, maar nam te weinig tijd om het tot me door te laten dringen in essentie. Wat een kracht heeft zo'n weekend dan!
Door het aan elkaar voor te lezen, ging het boek meer leven en kwamen de thema's veel duidelijker naar voren.
Zien vanuit het hart i.p.v. met de ogen. De waanzin van de dag met alle onbenulligheden die we als mens zo belangrijk maken. Waar je ECHT verbinding mee maakt in je leven kan groeien en bloeien. Een veld met duizenden rozen zegt niets in vergelijking met één roos waar je goed voor zorgt en waar je je mee verbindt, een mooie metafoor..., die ik mee heb genomen naar huis...
En: bij het tekenen en schilderen de vorm en de betekenis los laten. Mogen spelen en laten ontstaan... best moeilijk, en een uitdaging om een volgend weekend en andere tekenworkshops mee door te gaan. Dank Marianne, voor je steun en onuitputtelijke enthousiasme!
We zijn heerlijk verzorgd door Carlie en Manon. Alles stond heerlijk klaar, inclusief geweldige lunches op sprookjesachtige tekenlocaties. Manon kan een kookboek schrijven!

Nella Lindhoud, 47 jaar, therapeut en coach
Mogen ontdekken van wat er is

Spontaan, zonder enige teken- of schilderervaring, met het Jonathan-weekend meegegaan, omdat ik een persoonlijk thema wilde uitwerken. Ik heb genoten van het weekend, het tekenen en schilderen, even op een andere manier bezig zijn met mijn proces, maar ook van de omgeving, de begeleiding van Marianne en het mogen ontdekken van wat er is. Bijzonder trots op mijn resultaat. - Nella -

Ad Koolen, man, 62 jaar
Naar mijn eigen hand zetten en er iets moois van maken

Marianne heeft me een paar keer gevraagd een tekstje te typen over de Kolam - tekencursus… Ik ben namelijk niet zo happig op woorden. Ik hou meer van iets maken met (kleur-)potloden…
Ik heb de eerste keer tamelijk intuïtief voor de cursus Kolam Tekenen gekozen. Waarschijnlijk heb ik er de eerste keer voor gekozen omdat ik van structuur hou. Marianne neemt je stap voor stap mee.
Ik vond het fijn om helemaal zelf de rand te ontwerpen en het inkleuren van tekening en rand was een ontspannende bezigheid met mooi resultaat, vooral van het ‘ademend’ kleuren. Met de tekening was ik heel blij. Zie de foto.
Terugkijkend heb ik ontdekt waarom ik voor een tweede keer de Kolam-cursus gekozen heb: het geeft me van de ene kant een soort houvast: je mag niet van die ene doorlopende lijn afwijken. En van de andere kant is het voor mij een uitdaging, een puzzel, om de door die lijn vormgegeven figuur, en de rand om de figuur, zoveel mogelijk naar mijn eigen hand te zetten en er iets moois van te maken. En het kleuren met de kleurpotloden is heel ontspannend om te doen.
Anders gezegd: Als je onder bezielende, stimulerende begeleiding van puzzelen met lijn en kleuren houdt, is de Kolam-cursus bij Marianne Geerts een aanrader!

Ingrid, Leerkracht basisonderwijs, 57 jaar
Alle ruimte

In de zomervakantie vind ik het fijn om met een groep gelijk gestemden te tekenen, onder de bezielende leiding van Marianne. Zij weet dat ik in rust en vrijheid mijn proces wil gaan en geeft daar alle ruimte voor. Op het juiste moment weet zij een sprankel van inspiratie & enthousiasme te leggen op de plaats waar het nodig is.
Een vakvrouw!
Marianne, Carlie, Manon en de groep, hartelijk bedankt voor vijf fijne dagen!

Janneke, 60 plus
Je eigen kracht voelen

Het weekend heeft veel indruk gemaakt. Geweldige verzorging, mooie locatie en veel mooie materialen om mee te werken. De sfeer in de groep was prima en er was alle ruimte om je vleugels uit te slaan en je eigen kracht te voelen! Marianne stimuleert je te steeds opnieuw om hoger en verder te vliegen....

Hundertwasser
Wat een leuk tekenweekend!
Prachtige locaties in de Vogezen.
Voor de innerlijke mens wordt goed gezorgd
(Carlie, Manon - bedankt).
Met plezier - maar nog belangrijker - met vertrouwen aan de opdrachten en werkstuk gewerkt. Dit alles onder de bezielende begeleiding van Marianne.
Kreet: ik kan veel meer dan ik dacht dat ik kon.
P.S. Dankbaarheid dat ik hier bij kon zijn overheerst!

Door oude stadjes struinen

Ik zag de voorbeelden van Hundertwasser schilderijen op de website en dacht: dat vind ik leuk, dat wil ik ook wel eens proberen, ik ga mee!
Het was een heerlijk weekend. Door oude stadjes struinen op zoek naar inspiratie in vorm en stromingsbeelden, en vervolgens het werkstuk.
De tekening die als vanzelf ontstond. Ik heb genoten van de tijdloze bubble waarin we aan de slag waren, slechts onderbroken door lekker eten en Carlie met kopjes koffie.
Marianne was fantastisch, de organisatie liep gesmeerd. Ze zette ons aan om te spelen op papier, niet teveel te twijfelen en onszelf niet te hard te begrenzen.
Van harte aan te bevelen aan een ieder die ongecompliceerd aan de slag wil met kleur en papier en zich durft te laten verrassen door wat er in die rijkheid ontstaat!

Harmonie, blijdschap en humor

Blij verrast.
Het was mijn bedoeling te ontspannen en in vrijheid creatief te zijn. Ik kreeg veel meer dan mijn wensen konden wensen. Teveel om in woorden uit t drukken. Voor mij was het een feest op vele gebieden. Niet alleen mijn creativiteit in kleur en vorm beleven werd vrij gemaakt.
Marianne heeft door haar deskundige, eenvoudige begeleiding veel mogelijk gemaakt. Alles werd tot in de puntjes goed, voor mij 'perfect' voorbereid, gedeeld en gegeven.
Er was harmonie, blijdschap en humor in de groep.
Alles verrijkt door de heerlijke maaltijden van man Carlie en dochter Manon.
Dergelijke belevenis wens ik iedereen toe.
Met veel dank in mijn hart, Hilde

Diep respect voor deze kunst

Het was voor mij een geweldige ervaring, met mijn leeftijd, die ik heb, en nooit iets gedaan op dit gebied.
Het bezig zijn op dit onderdeel, in de natuur, met het thema A la Hundertwasser heeft mij een diep respect voor deze kunst gegeven.
Door de uitleg van een zeer degelijk kunstenares met gevoel iemand iets te leren begrijpen, heb ik deze dagen een geweldige tijd gehad. Bedankt.

Piet van der Pluijm, yoga en ontspannings docent
Inspiratie, inzicht in jezelf en innerlijke vrede

Lieve Marianne,
Na al veel positieve berichten over jou gehoord te hebben, nu onze kennismaking in het echt.
Mijn wens was om kennis met je te maken en ontspannen te tekenen en te schilderen in Frankrijk. Nou, dat is ruimschoots overtroffen! De plaatsen waar je ons als groep (5) mee naar toe nam waren buitengewoon mooi en inspirerend.
De opdrachten waren speels, leuk en verrassend.
De verzorging door je man Carlie en dochter Manon gaven ons een thuisgevoel. Wat zijn we verwend.
De kundigheid en affiniteit die jij hebt op dit gebied is heel inspirerend voor iedereen.
Je spontaniteit, aandacht en ruimte die je laat voor iedereen geeft een prettige verbondenheid. Je bent echt geschapen voor deze bijzondere werkzaamheden! Je bent in staat om het beste en creatiefste in de mens naar boven te halen en dat geeft veel zelfvertrouwen, rust en inspiratie!
En eerlijk gezegd wat het thema ook is waar je mee werkt! Het draagt bij aan: inspiratie, inzicht in jezelf en innerlijke vrede!
Heb je op dit moment behoefte aan: inspiratie, inzicht in jezelf en innerlijke vrede, geef je dan op!

Boeiende opdrachten bij het thema

Wat heb ik genoten.....Heerlijk verzorgd worden door Carlie en Manon, allemaal nieuwe mensen om je heen die met jou dit proces aangaan, een boeiend thema dat door Marianne is uitgewerkt met inspirerende tekenopdrachten.
Marianne is goed in haar vak. Ze heeft boeiende opdrachten bij het thema bedacht, heeft alles heel goed voorbereid. Ze kan goed inschatten wanneer iemand haar begeleiding nodig heeft of wanneer ze iemand met rust moet laten omdat hij of zij lekker aan het werk is.
Dit alles zorgt er voor dat je heerlijke dagen hebt, een veilige sfeer waarin je kunt ontspannen en jezelf ook een stukje beter leert kennen.

Intense ervaring

Als de voorbereiding top is, dan lijkt alles 'de gewoonste zaak van de wereld'. En zo hebben wij in een prachtig en zorgvuldig uitgewerkt programma allemaal een stap kunnen zetten in onze ontwikkeling.
De opdrachten, de materialen, de plaatsen, buiten schilderen ( hoe geweldig is dat!), het lekkere eten, de bijzondere locaties en het goede gezelschap maakt dit inspirerende weekend tot een intense ervaring! 'As it is in Heaven' zullen we maar zeggen ! Bedankt Marianne, vakvrouw par excellence, Carlie en Manon en niet te vergeten Lady! Jullie zijn een topteam! Ik voelde me zeer thuis , ben blij met het resultaat en hoop er mee verder te kunnen gaan!

Dini, echtgenote, moeder en oma
Het prachtige moment met Gabriella's song

Lieve Marianne, Wat heb ik genoten van de film! Van de goede organisatie! Van het blauwe tasje met de witte stip en van alles wat daar inzat! Van de dagelijkse kaartjes ( geen omruilen,de dader wordt gestraft)😜Van de wandeling door dat prachtige dorpje met overal spreuken! De mooie werkplekken! De mooi gedekte picknicktafels op alle locaties , het prachtige moment met Gabriella's song! het lekker eten
Vooral de verse aspergesoep van Carlie en de tomatensla van Manon staan hoog op mijn lijstje! Van het maken van de tekeningen en het bespreken ervan! Van de persoonlijke aandacht op momenten dat het even nodig was! Van het zoeken naar mijn toon in de wasplaats! Kortom van alles wat ik de afgelopen vier dagen heb beleefd!
Bedankt daarvoor, het was een groot cadeau! Daarom
Tot slot nog een cadeautje :
Mijn Haiku over mijn schilderij met het "mislukte" powercirquit:
"Kon ik maar terug
Naar de naaktheid van mijn vel,
Voor een nieuw circuit
Maar dan gewoon van :"Dini",
Ik vond dan de weg vast wel!

Volgend jaar ga ik zeker weer mee!
Liefs Dini

Marja Teunissen, 59 jaar, creatief kindercoach en remedial teacher
Energie en nieuwe inzichten

Ik had zin in een korte creatieve vakantie en had op de website van Marianne een teken- en schilderweekend gevonden met de titel 'As it is in Heaven'. Dat leek me wel wat. Ik had van tevoren wel (zoals gevraagd) de film bekeken, maar me eigenlijk niet verdiept in het programma of de inhoud van het weekend.
Het werd een zeer aangename verrassing!! Ik kwam aan op een prachtlocatie en kreeg een warm welkom van Marianne, Carlie en Manon. Gedurende ons verblijf werd de inwendige mens verwend door Carlie en Manon. Marianne verzorgde de opdrachten en begeleidde ons. Het bleek een weekend te zijn vol creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en veel plezier! De activiteiten brachten me energie en de nabesprekingen nieuwe inzichten. De locaties waar gewerkt werd waren schitterend en goed gekozen bij de opdracht. Marianne is een vakvrouw met veel kennis die precies aanvoelt wanneer hulp of begeleiding nodig/wenselijk is. Kortom: het was een geweldig weekend waarin je helemaal jezelf kon zijn, verzorgd door drie prachtige mensen en het had best nog een dag langer mogen zijn 🙂

Enorm bijgeleerd

Dag Marianne, toen ik me inschreef voor het weekend was ik vooral getriggerd door het thema 'jezelf zijn', hier ben ik al een tijdje op gefocust. Heb net de beschrijving van het weekend nog eens doorgenomen en er staat letterlijk 'Over hoe je open kunt staan naar de wereld en toch jezelf kunt blijven en je eigen toon behouden'. Dit is voor mij een lastige opdracht, en dit is ook tijdens het weekend zeer sterk naar voren gekomen! Ik kan nu zeggen dat ik hier enorm in heb bijgeleerd. Het was erg intens maar ik héb mijn eigen toon gevonden, én - nog belangrijker - ik ben er naar beginnen luisteren. Wat een ervaring! Het was zalig genieten van het lekkere eten, de gastvrijheid en de zorg. Die omkadering maakte de ervaring compleet.

Een compositie maken van jezelf

Ik ben impulsief zonder verwachtingen dit tekenweekend ingestapt. Wilde gewoon even tijd voor mezelf en een paar dagen de tijd verliezen in tekenen en schilderen. Niets regelen alleen maar zijn. Dat is gelukt maar daarnaast heeft het nog veel meer gebracht door de handvatten die Marianne je geeft gebaseerd, op de prachtige film "As it is in heaven" maak je een compositie van jezelf. Wat wil je en hoe ga je dat doen. Dit alles op een ongedwongen natuurlijke manier niets moet alles mag jij bepaalt. Dus alleen als jij dat wilt want jij bent de dirigent van jou leven, jij bepaalt. Dus gewoon genieten is ook goed. Marianne is een warme vrouw die iedereen de ruimte geeft en ziet wie er behoefte heeft aan sturing. De omgeving zorgvuldig gekozen met iedere dag een andere locatie in het prachtige Vogezen, de inwendige mens werd niet vergeten heerlijk en gevarieerd gegeten verzorgd door haar man en dochter. Maar ook een aantal keren plaatselijk ergens wat gegeten van een prachtig luxe restaurant tot een kamertje bij de slager en allemaal even lekker. Een aanrader voor ieder die hun toon wil bepalen of gewoon van tekenen houdt en verwend wil worden.

Will
Uit nieuwsgierigheid

Zendala, uit nieuwsgierigheid. Vond het ontspannend en zo ervaar ik het nog.
Maak regelmatig een zendalakaartje. Kan me er echt in verliezen.
Ik verbaas me iedere keer weer dat ik in 1e instantie denk, dat wordt niets. Ik toch doorga en heel tevreden ben met de resultaten.
Ik ga nu meer door dan te vlug afhaken🤗

Corine van Hal, 56 jaar
Intuïtief mijn droompad schilderen

De workshop Aboriginal painting is van harte aan te bevelen. Door de begeleiding van Marianne en de opbouw van workshop was ik in staat om intuïtief mijn droompad te schilderen. Tot mijn verbazing ontstond er een voor mij duidelijk beeld van mijn leven: verleden, heden en zelfs toekomst.

Tony van der Linden, 66 jaar
Deelnemen was een uitdaging

Mijn reden om aan de workshop Zendala deel te nemen was een uitdaging.
Dit om te gaan voelen en zien wat het is om in tekeningen te werken met deze methode.
Van mijn medecursisten van de mandala hier verschillende werkstukken gezien.
Het maakte mij “jaloers” dat ik het lef niet had om dit in mijn eigen werken toe te passen.
Voor mij was het ook een bijzondere dag om te doen en ik heb het met veel plezier gedaan.
Het werkstuk heeft ook een speciale betekenis.
Helemaal vrij om het toe te passen in mijn tekeningen ben ik nog niet, echter ik kijk nu wel naar mijn werkstuk wat ik er in kan gaan doen.
Voor personen die hiervoor ook een drempel hebben: probeer de workshop en ervaar wat het je doet.

Bijzonder om te ervaren

Bijzonder warm weekend op een fijne locatie compleet met zwembad.
1e dag - naar de tuin van de Brocanterie. Werken met aquarel en mengen van kleuren. Bijzonder om te ervaren. Tuin was leuk met diverse fijne plaatsjes.
2e dag - naar de ruïne in het bos en werken met acryl. Ook bijzonder, maar het is niet mijn materiaal.
3e dag - het schilderen van de Tuin geheel afwerken in de tuin van Ludo.
De plaatsen waar we zijn geweest zijn allemaal bijzonder. Leuk om te vertoeven. het was weer een prima verzorgd weekend. Goede locaties uitgezocht door Marianne. Voor de inwendige mens heeft Carlie weer voortreffelijk werk gedaan.
Marianne en Carlie, bedankt voor dit fijne weekend.

Ik zag de tekening groeien onder mijn vingers

Ik heb kunnen spelen met verschillende materialen en technieken, om ze beter te leren kennen.
Soms balen, als 't mij niet lag. Vaak genieten als ik de tekening zag groeien onder mijn vingers.
Heerlijk verwend geworden, en goed verzorgd.
Mooie locaties, prachtige natuur.

Innig tevreden/blij
Veel gehad aan de tips

Het was een geweldig weekend; ik had een idee hoe het zou zijn en dat kwam wel overeen.
Het bezig zijn met nieuwe materialen en het ontdekken ervan was heerlijk, vooral toen ik durfde en de tips volgde.
Het onderwerp en de plaatsen waar we waren klopte ook, en een gevoel van loslaten en innig tevreden/blij zijn roerde zich en kwam eruit. Voelbaar aan lichaam en te zien op het doek.
Het was veel bij elkaar, heel veel. Ook de ontspanning was een overvloed aan prikkels. Soms te veel, maar ook was ik wat onverzadigbaar daarin.
Aan de tips heb ik veel gehad en de uitleg over symbolen kon ik plaatsen. Ik zou er meer mee willen en meer van willen weten.
Veel was nieuw, ook woorden etc., maar goed uitgelegd.
Het zou een dag langer mogen, omdat ik het graag klaar had meegenomen.
Het was ook een open en gezellige groep.

Het heeft mijn verwachtingen bekrachtigd

Heerlijke plezierige en kleurrijke dagen. Fijn om je alleen te hoeven richten op het tekenen en alles wat er omheen is. Puur genieten. Voor je natje en je droogje wordt gezorgd en ook dat geeft het ware vakantiegevoel.
Fijn om je een paar dagen te onderdompelen met alleen kleur, heel veel verschillende materialen en de aanmerkingen van Marianne op diverse mooie en bijzondere plekken.
Kortom, het heeft mijn verwachtingen bekrachtigd!

Bijzonder tekenweekend

Ik heb een bijzonder tekenweekend gehad in warm Frankrijk met mooie erg diverse mensen en een bijzondere opdracht.
Tekenen in je eigen geheime tuin. Geweldig leuke ervaring.
Dank aan allen.

Marie-Anne, museummedewerker
De kolam wordt stap voor stap aangeleerd

Kolam tekenen is geconcentreerd bezig zijn. Puzzelen en doorgaan tot de oplossing voor een soepele kolam er is.
Het geeft voldoening om te doen. Met kleuren die bij je passen aan de slag en met technieken die Marianne je leert.
De kolam wordt stap voor stap aangeleerd. Er zit uitdaging in, je verlegt je grens van je kunnen weer een beetje zodat je vol vertrouwen weer verder gaat. Marianne is vol enthousiasme. Ze steunt en legt uit waar nodig en laat je heerlijk de wereld van de tekentaal ontdekken.
Groet, Marie-Anne

Heerlijk
Mijn eigen goud mogen vinden

Dank voor alles; je enthousiasme, je kennis en je gulheid.
Het was heerlijk om onder jouw begeleiding mijn eigen goud te mogen vinden en in te zetten.
Liefs en we blijven verbonden!

Eye-opener
Een heel proces

Lieve Marianne,
Deze cursus was een eye-opener.
Een heel proces onder jouw bezielende, enthousiaste begeleiding.
Met een groep die steeds hechter werd.
Heel veel dank hiervoor.

Helena Gracia
Groei in allerlei vormen

Alchemie: Groei in allerlei vormen.
Een cursus om te bewegen en in beweging te komen.
Ik voel me krachtiger! Liefs

Zoektocht
Gegroeid tot inzicht

Mijn zoektocht van buik, hart en hoofd is bij jou in de lessen verder gegroeid tot inzicht.

Deze reis

Dank je wel voor deze reis, het heeft me rust, blijheid en inzicht gebracht.
Het heeft mijn verdrietig jaar ook een beetje mooier gemaakt.

Emotie, creativiteit en gezelligheid

Weer 7 lessen vol emotie, creativiteit en gezelligheid.
Jammer dat het voorbij is.
Bedankt Marianne, jouw cursussen zijn een verrijking van mijn leven!
Volgend jaar zien we elkaar weer!

Het helpt mij verder in mijn vak als kunstschilder en tekenaar.

Lieve Marianne,
Ik heb genoten van je lessen en aanvullingen op vragen waar ik mee worstelde.
Het intuïtief tekenen is voor mij een eye-opener geweest en het helpt mij verder op mijn persoonlijke ontwikkeling en in mijn werk als kunstschilder en tekenaar.
Ik wil je hierbij bedanken voor de waardevolle lessen en je professionaliteit waarmee je je vak uitoefent. Tot ziens. Liefs <3

Ga zeker verder

Zowel over tekenen/schilderen veel geleerd als over mezelf!
Heel veel plezier gehad.
Ga zeker verder in januari.

't Is goed

Je komt bij Marianne binnen en 't is goed!
Dank je wel, heerlijk gewerkt.

Weer terugkomen

Ik heb nu een paar lessen gehad en vind het erg leuk.
Ik wil in januari weer terugkomen voor de cursus.
Bedankt voor de leuke lessen. Tot ziens.

Complimenten

Heel bedankt voor alles wat je voor ons doet en dus heel veel complimenten voor de juf en voor al de spullen die wij mogen gebruiken.

Leerzaam

Heel erg bedankt voor al de leuke lessen.
De lessen waren ook erg gezellig en leerzaam.

Hey Marianne,
Deze tekenlessen zijn echt super!
Blijf zo doorgaan.
Groetjes

Supertof

Lieve juf Marianne,
Ik vind je lessen supertof en leuk, en ik hoop dat je nog lang doorgaat.
Groeten en succes.

Leuke opdrachten

Ik vind het heel leuk en alles is leuk.

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeel leuk

Ik vind het heeeeeeeeeeeeeeeeeeel leuk dat ik op tekenles bij je zit.
En je krijgt een 10,5.

Leuke opdrachten

Ik vind het leuk omdat ik de opdrachten leuk vind. De leukste opdracht is spiegelen.

Super tekenles
Opdrachten zijn super

Ik vind de tekenles leuk omdat: de opdrachten super zijn en mijn tekentechniek vind ik wel hoog zitten. Het is een super tekenles.

Magische cursus

Een magische cursus...een ontdekkingstocht langs technieken en met vele materialen. Het goud in je zelf ontdekken is leuk. Het goud…

Inspirerend en zelfreflecterend
Het geheel klopte

Ook aan dit sprookje komt weer een eind. Het was inspirerend en zelfreflecterend. Wat er in zit kwam er bij stukjes en beetjes uit met een uitleg waarna je tot denken werd gezet. De opdrachten waren voor mij een overwinning en openbaring in mijn mogelijkheden. Het geheel klopte.
Ook de kok met zijn kookkunst en ondersteunende werkzaamheden paste perfect in het geheel van dit bijzondere sprookje.
Bedankt dat ik deze warmte heb mogen ontvangen.

Geweldig weekend
Het plekje bij de bron voelde geweldig aan

Het was een geweldig weekend. Het schilderen in de kruidentuin was uniek – zowel het voor het eerst schilderen als wat er op het doek ontstond.
Het plekje bij de bron voelde geweldig aan.
Ja, eigenlijk was alles zo waardevol.
Het eten bijzonder goed.
Bedankt voor de goede en fijne zorgen. Carlie en Marianne, bedankt voor alles.

Woorden schieten te kort
Je creativiteit, organisatietalent, de mooie plekjes

Woorden schieten te kort, wat ik ook schrijf. Het valt in het niets met wat wij hier hebben mogen ervaren.
Je creativiteit, organisatietalent, de mooie plekjes die je ons hebt laten zien, en daar heerlijk hebben kunnen schilderen. De gesprekken.
Zoveel positiviteit, inlevingsvermogen, betrokkenheid en zo kan ik nog wel doorgaan.
En Carlie niet te vergeten. Dank voor je heerlijke maaltijden. Wat heb ik ervan genoten.
Voor jullie beide heel veel dank voor dit mooi, fijne, leuke, leerzame, gezellige, enz. enz. enz. (haha) weekeinde.

Sfeervolle sprookjesachtige beleving
Sprookjes bestaan

Sprookjes bestaan.
Als een sprookje heb ik deze dagen beleefd. Een ontmoeting met de deelnemers in een ongekende sfeervolle sprookjesachtige beleving.
We hoorden een verhaal. We zagen muren, deuren, poorten, kerken, ruïnes in al hun verscheidenheid. We roken de natuur. Onze smaakpapillen werden geprikkeld. De magen gevuld, de dorst gelest – verwend als echte bourgondiërs.
Een omgeving gecreëerd waarin je op unieke wijze je eigen sprookje in schilderijen tot uiting brengt.
Een ervaring van ongekend niveau waarin je het onbewuste bewust wordt.
Marianne, dank je wel, wat een perfecte opbouw, samenstelling, organisatie en begeleiding. Carlie, dank je wel, dat je er zo onvoorwaardelijk bent geweest om ons te laten genieten.

Het volgen was uit pure nieuwsgierigheid. Wat ik terugkreeg is dat ik vrolijk word van de kleuren bij de oefeningen. Het brengt het gevoel terug van een onbezorgde jeugd thuis op de boerderij met dieren om me heen.
Ik word me bewust dat ik mezelf in bepaalde situaties alleen wegzet ipv dat anderen mij alleen wegzetten.
Thema wat door mijn leven loopt is mijn "kleur" laten zien en andere kleuren respecteren.
Dat is wat ik terug lees. In ieder geval voor mij inzichtgevend. Aan mij om hier mee aan de slag te gaan.

Het hele weekend is weer kloppend

De rust die ik met deze weekenden vind om iets te maken vind ik bijzonder.
Het hele weekend is weer kloppend, heb er van genoten.
Een hele ervaring om dit mee te mogen maken.

Zo kan ontstaan wat er is in unieke vorm

In balans
heerlijk eten en drinken met regelmaat
(voor mij goed, want ik kan doorgaan en daar geen tijd voor nemen)
Rust vrijheid
mooie omgeving
mooie opdrachten
Perfect
Zo kan ontstaan wat er is in unieke vorm
Dank je wel Marianne
Dank je wel Carlie

Intense sfeer
De tekeningen, het schilderen was geweldig

Het was weer een prachtig weekend.
Het eten voortreffelijk, de sfeer en het respect naar iedereen toe.
De liefde die je voelt voor elkaar.
De tekeningen, het schilderen was geweldig.
De nabespreking en de inzichten die je daarna krijgt zijn een gezichtspunt voor jezelf zodat je hiermee aan de slag kunt.
Ik dank jullie en Marianne en Carlie voor het geweldige weekend.
Bij de bron waar alles begon was zo’n serene en tevens intense sfeer.
De bijdrage die Arna en Helmert bijdragen was en is ook heel bijzonder.
Dank jullie wel.

Dubbel genoten
Jij was er met ‘wijze’ raad en stond altijd klaar om me verder te helpen op deze reis

Lieve Marianne
Het was weer een geweldig weekend.
Ik heb dubbel genoten, want ook het weer werkte daar aan mee, alle dagen de zon.
Je hebt me weer bij mezelf naar binnen laten gaan, hoge bergen, diepe dalen, zware stormen, kalme zee. Ik heb dit deze dagen allemaal meegemaakt. Jij was er met ‘wijze’ raad en stond altijd klaar om me verder te helpen op deze reis. Je hebt ons zelfs leren vliegen, geweldig !
De bijzondere plekken die je had gekozen in de natuur; het was weer volop genieten.
Ook Carlie was weer op zijn best met ons te verwennen met heerlijk ‘gezond’ eten.
Hartelijk bedankt allebei, ik hoop er de volgende keer weer bij te zijn !

Niets is minder dan vorig jaar
Wat een sfeer en gezelligheid en wat voelt alles goed

Een weekendje om naar uit te kijken, omdat ik het vorig jaar ook beleefd heb.
Wat een organisatie, wat een planning, alles onder controle.
Wat een sfeer en gezelligheid en wat voelt alles goed.
Niets is minder dan vorig jaar.
Marianne en Carlie, bedankt voor jullie goede zorgen.
Het is fantastisch geweest.
Petje af voor jullie, allebei.

Helemaal de tijd voor jezelf
Ik heb me als een zeemeeuw gevoeld

Lieve Marianne en Carlie
Ik vond het echt een superweekend.
Helemaal de tijd voor jezelf in een schitterende omgeving vol inspiratie.
Zoveel goede zorgen van jullie beiden, waardoor ik me helemaal kon concentreren op het proces van Jonathan.
Ik heb genoten van al het lekkere eten, de perfecte organisatie en jullie hartelijkheid, samen met de andere lieve mensen.
Ik heb me als een zeemeeuw gevoeld: vrij – vol mindfulness, zwevend door de lucht.
Het waren dagen met een gouden randje.

Met als bonus twee persoonlijke meesterwerken

Heel erg bedankt Marianne ! Ik voel dankbaarheid voor deze mooie dagen en het groeiproces waar je mij in hebt meegenomen !!
Met als bonus twee persoonlijke meesterwerken die mij werden geopenbaard.

Bemoediging op mijn pad
Het voelde als een warm bad van creativiteit

Het was mijn eerste ontmoeting met Marianne en haar ‘methode’.
Het voelde als een warm bad van creativiteit, verbinding, confrontatie en lekker eten en drinken. Het heeft me veel inspiratie gegeven en bemoediging op mijn pad;
Wat is er nog veel te leren !

Vogels vliegen
Vogels die vogels vliegen leren

Lieve Marianne,
Vogels vliegen – vogels die vogels vliegen leren
jij als de grote zeemeeuw die ons en mij leert vliegen
dank voor jouw vlieglessen en de ontdekkingen die ze bij mij teweeg brengen
dank voor je kunst !
Lieve Carlie,
dank voor je kookkunsten, je zorg voor de inwendige mens en de aandacht die je daarmee aan ons, aan mij gaf !

Wat was het een geweldig weekend
Gewoon heerlijk mezelf zijn

Wat was het een geweldig weekend. Heerlijk schilderen op mooie plekken in de natuur.
Heerlijk eten en op tijd onze koffie verzorgd door Carlie. Het schilderen was een proces wat goed werd begeleid door Marianne. Fijne groep. Goede verbinding.
Gewoon heerlijk mezelf zijn.
Bedankt Marianne en ook Carlie, Arna en Helmert en alle groepsgenoten.

Het klopt allemaal
In de groep leer je van elkaar

Jonathan Livingston Seagull was een geweldige ervaring.
Door de voortreffelijke zorg van de maître kun je alle aandacht geven aan de transformatie die door het verhaal wordt geïnspireerd. Zowel de innerlijke als de inwendige mens zijn in vertrouwde handen bij Marianne en Carlie.
In de groep leer je van elkaar. Het klopt allemaal.
Ik heb gelachen, soms een traantje geplengd en vooral genoten.

Marianne geeft op de juiste momenten aandacht of tips

Lieve Marianne& Carlie,
Wederom bedankt voor een heerlijk teken-&schilderweekend. We hebben genoten van de verschillende schilderopdrachten en het enthousiasme waarmee jullie dit weekend verzorgden. Marianne geeft op de juiste momenten aandacht of tips zodat je weer verder kunt en op deze manier ontstaat er bij iedereen een kunstwerk.
Op de achtergrond had Carlie het logistieke gedeelte weer helemaal onder controle en ook voor de innerlijke mens werd perfect gezorgd. Warme groet.

Graag tot een volgende keer
Wat een mooie reizen heb je me laten maken

Dank je wel, Marianne, voor de fantastische Jonathan dagen in de Vogezen !
Wat een mooie reizen heb je me laten maken. En niet alleen voor mijn persoonlijke groei, het was ook fijn om hier in zekere mate tot rust te komen. Het gastenverblijf, de sfeer, de heerlijke en goede verzorging door Carlie en de gesprekken met de anderen uit de groep.
Graag tot een volgende keer.

Een weekend vol emoties
Jonathan vliegt er doorheen en we vlogen met hem mee

Een weekend vol emoties.
Jonathan vliegt er doorheen en we vlogen met hem mee.
Begeleid door Marianne en Carlie, die zorgden voor de inwendige en de geestelijke behoeften.
Ook dank voor het lekkere bed en welkom thuis.

Voelde me vrij om te zijn wie ik ben

Jonathan weekend.
Behoudend aan deze reis begonnen.
Een weekend dat me veel inzicht gegeven heeft.
De groep was een prettig gezelschap.
Voelde me vrij om te zijn wie ik ben.
Verhalen ophalen uit het verleden met Carlie.
Lachen, janken en genieten.
Bedankt voor de ondersteuning, begeleiding en de inwendige mens.

Bedankt voor jullie enthousiasme
Gastheer met veel humor

Marianne en Carlie, bedankt voor jullie enthousiasme waarmee jullie het er een fijn weekend van hebben gemaakt.
Carlie een fijne gastheer met veel humor.
Marianne met je ondersteunende wijsheden en enthousiaste gedrevenheid om ons positiviteit mee te geven. Allebei bedankt.

Een weekend vol verrassingen
Een weekend waarbij vrijheid naar voren kwam

Een weekend vol verrassingen.
Een fijne ontvangst door Arna en Helmert.
Een weekend waarbij vrijheid naar voren kwam.
Voor de inwendige mens werd door Carlie goed gezorgd, waar nodig ondersteund door Simone en de gastheer en gastvrouw.
Een weekend met vele gezellige mensen om me heen, waar we samen veel plezier hebben gehad.
Marianne, bedankt voor de goede organisatie van dit weekend waarbij veel emoties loskwamen en ik in de toekomst veel meer kan uitwerken.
Bedankt voor alles.

Heerlijk om dit mee te mogen maken
Bijzonder hoe diep je kunt gaan als je niet aan dagelijkse dingen hoeft te denken

Jonathan Livingston Zeemeeuw
Marianne en Carlie: voor mij de eerste keer alleen op vakantie/workshop.
Geen moment heimwee gehad, de gezelligheid van de groep, de grapjes over en weer.
Carlie: bedankt voor de verzorging van het eten en ondanks mijn dieet toch mee kunnen doen met de groep. En heerlijk gegeten.
Marianne: heerlijk om dit mee te mogen maken, dat er in zo’n weekend niks moet.
Lekker alleen met tekenen, schilderen heel creatief bezig zijn.
Bijzonder hoe diep je kunt gaan als je niet aan dagelijkse dingen hoeft te denken.
Jullie beiden: bedankt voor het verzorgen van dit weekend, tot in de puntjes verzorgd.
En de aandacht voor ieder persoonlijk.
In een woord geweldig. Ik heb genoten.

Mooi opgebouwde dagprogramma met rode draad als houvast

Magische werkplekken.
Boeiende en verdiepende tekenopdrachten.
Magnifieke inlevingsvermogen van onze enthousiaste maître d’hôtel!
Mooi opgebouwde dagprogramma met rode draad als houvast.
Jouw onvoorwaardelijke interesse voor éénieder.
Jouw professionaliteit.
Bedankt voor het inspirerend weekend. Je hebt een prachtvorm uitgewerkt!

Het ‘wondertje’ is toch gebeurd
Voor het eerst sinds ik 6 ben met plezier gekleurd, getekend en zelfs geschilderd!

Verwachting: Oprechte poging om géén verwachtingen te hebben op teken/schildergebied en ‘wondertjes’ op dit vlak die een einde maken aan frustratie van ‘niet kunnen tekenen’. Wel verwachting van een weekend in een mooie omgeving, veel buiten, natuur en samen met mensen die dit ook waarderen en het samen met anderen gezellig willen maken, ieder met hun eigen ‘thema’.
Het weekend: Geweldige verzorging en organisatie met liefde, zorg en aandacht.
Prachtig rond het thema uit de film ‘As It Is In Heaven’.
Het tekenen/schilderen: De deskundigheid, wijsheid en ‘aandacht op maat’ voor alle deelnemers, heeft voor mij als resultaat dat het ‘wondertje’ toch gebeurd is: ik heb, voor het eerst sinds ik 6 ben (en met rechts moest leren schrijven) met plezier gekleurd, getekend en zelfs geschilderd! Dank je wel!!!!
Het mooie is dat ik zowel technieken geleerd heb om te tekenen/schilderen als nog veel belangrijker, uitdrukking heb kunnen geven aan de thema’s die op dit moment in mijn leven spelen.
Dus: een onbetaalbaar weekend, waar ik rijk/verrijkt van terugkom!
Een weekend met vleugels, merci beaucoup!

Je krijgt samen met Carlie een dikke 10

Het waren 5 fantastische dagen. Je krijgt samen met Carlie een dikke 10.
Het was als ‘in de hemel’. Alles was in proporties. Châpeau.
De Ambiance: perfect. Zo ook de ligging om dit te doen.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Het was verrijkend, verhelderend, fijn.

Een bijzondere voortreffelijke ervaring

Niets is aan het toeval overgelaten en alles is tot in de puntjes voorbereid.
Alle materiaal wat ik zou willen gebruiken was aanwezig in die superhandige rugzak.
Het eten bij de ‘hoedjesman’, Remy – de persoonlijkheid, ambiance en heerlijke eten en drinken.
Een bijzondere voortreffelijke ervaring.
De wandeling, de prachtige natuur – hoe overweldigend de aankomst, muziek in je oren,
een rustplaats op de heuvel, de tafel gedekt. Ultiem genieten.
Gevoed langs alle kanten – voldaanheid – overweldiging – perfectie – extase.
Ik ben stralend licht
Vrije vlinder in de lucht
Mijn kaartje: Verwonderen

Het was van de ene naar de andere verbazing
Dat je bijna denkt: het kan niet. Maar ik heb het zelf meegemaakt!

Het was van de ene naar de andere verbazing hoe jij alles liet ‘kloppen’.
Er was overal aan gedacht en het hoorde er allemaal bij. Ik vond het fijn dat er steeds een ‘opdracht’ was. Het mooiste vond ik de wandeling naar de boshut. Toen ik ‘boven’ aan het pad kwam en die muziek hoorde was het of ik droomde. Het was heerlijk om met deze groep samen te zijn. Toen ik in die hut kwam was het weer ‘hoe bestaat het’,
alles zo geregeld dat je bijna denkt: het kan niet. Maar ik heb het zelf meegemaakt! Het kan en dat komt door jou!
De lokatie kon niet beter, ook zo goed gekozen!
Lieve Marianne, Dank je wel voor alles. Ik ben zo blij dat ik hier mocht zijn en zo te ‘groeien’ in die paar dagen.

Ik heb blindelings ja gezegd
De ‘opdrachten’ die we hebben gemaakt vond ik prettig om te doen

Een tekenweekend.
Ik heb blindelings ja gezegd. Zonder verder te vragen wat me te wachten stond. Ik heb alles gewoon over me heen laten komen en het gebodene opgenomen als zuurstof. De manier waarop dit gebeurde voelde als een warme deken om je heen.
De ‘opdrachten’ die we hebben gemaakt vond ik prettig om te doen. Ook op deze manier naar jezelf kijken vond ik interessant. De manier waarop je het bracht was prettig om op te nemen.
Marianne bedankt dat ik dit mocht meemaken. Carlie bedankt, je was net een fundering, die zie je niet altijd, maar zonder fundering staat geen gebouw.

Kunstwerkjes weten te creëren
Kosten noch moeite werden gespaard

Lieve Marianne,
Bedankt voor de afgelopen dagen.
Ik heb genoten van het tekenen, schilderen en het fijne gezelschap.
Kosten noch moeite werden gespaard om deze dagen tot een groot succes te maken.
Je hebt jouw kennis op een prettige en enthousiaste manier op mij over weten te brengen.
Mede daardoor heb ik mijn “kunstwerkjes” weten te creëren, waar ik blij mee ben.
Carlie, hartelijk bedankt voor de goede zorgen en je aanwezigheid.
Warme groet.

Nieuwe energie opgedaan
Wat mij betreft had ’t wel langer mogen duren

Lieve Marianne,
Het was een fijn weekend waarin ik nieuwe energie heb opgedaan. Vooral in de natuur zijn was erg fijn en kon ik dicht bij mezelf blijven.
Mooi om jouw enthousiasme mee te mogen maken, je kleur en inspiratie … super!
Het was ook geweldig om alle dagen zó lekker te eten; heel veel dank Carlie, je mag vaker mee, haha.
Wat mij betreft had ’t wel langer mogen duren en ben dan ook erg blij dat we nog wat dagen bijgeboekt hebben bij Maison d’Helmert.
Het verbaast me telkens weer hoe een groep onbekende mensen zo’n eenheid met elkaar kunnen vormen, fantastisch.
Veel dank voor je energie Marianne !!

Een goede combinatie tussen wandelen in de natuur en tekenen

Ik vond het heel gezellig en een goede combinatie tussen wandelen in de natuur en tekenen.
Ik heb genoten van het heerlijke eten en de knusse open haard.
Ik vond de laatste tekenopdracht de leukste, maar de rest ook.

Speelse veelzeggende oefeningen
Je rugzakje met kleurmaterialen vind ik symbolisch voor jouw inzicht, toewijding, zorg en overzicht

Lieve Marianne,
Dank je wel voor je kleurrijkheid, wijsheid in kleur.
Je opende voor mij een nieuwe pagina en nog een en nog een.
Kaartjes spreken boekdelen.
Ik vond het speelse, meebewegende, met ons meelevende, veelzeggende oefeningen en wegen om onszelf, mezelf verder te ontdekken en te ontwikkelen.
De keuzes in de omgeving in het groen, onderweg, vond ik heel prettig en weldadig.
De afwisseling, het ritme binnen en buiten en feedback, het ging als vanzelfsprekend en gaf ontspanning.
Je rugzakje met kleurmaterialen vind ik symbolisch voor jouw inzicht, toewijding, zorg en overzicht. Dank je wel.
Lieve Carlie,
Dank voor je voedsel voor lichaam en geest.

Dat je de talenten in mijzelf boven hebt laten komen

Marianne,
dank je voor je warmte, hartelijkheid, gedrevenheid, inspiratie –
dat je de talenten in mijzelf boven hebt laten komen.
Hartelijke groeten.

Ik ben klaar voor een nieuw begin.

Zonder verwachtingen met een open mind naar As It Is In Heaven, mijn film.
Onderweg kwam alles al bij elkaar.
Als een familie kreeg alles vorm, steeds meer en meer.
Van de ene verwondering werden wij naar de andere gebracht.
Lieve Marianne, wat een warmte, wat een liefde breng jij in je werk.
Voor mij is het een slotakkoord in mijn leven. Ik ben klaar voor een nieuw begin.
Ik de Krachtige.
Enne, wij werden geweldig verwend met eten en drinken. Goddelijk eten!

Geweldig om 5 dagen alleen bezig te zijn met je creativiteit en jezelf

Een fantastisch weekend in de Vogezen.
Geweldig om 5 dagen alleen bezig te zijn met je creativiteit en jezelf.
Marianne die heel deskundig het weekend leidt. Daarnaast het kook-team die ons iedere dag verraste met heerlijke maaltijden en koffie met gebak en borrel na.
Mijn groepsgenoten waar ik mee heb opgetrokken, ’t samen zijn, de betrokkenheid voor elkaar.
De Franse locatie; ontspannen en gemoedelijk. De bijdrage van al deze personen heeft voor mij gemaakt tot een top-weekend.
Marianne, ik vond het een super gezellig, leerzaam weekend.
Een grote stap vooruit, in mijn persoonlijke ontwikkeling.
❤ -dank

Diep in mezelf kunnen en mogen gaan

Diep in mezelf kunnen en mogen gaan, waardoor ik thuis verder kan gaan met beter inzicht in mijn proces, mijn leven.
Dank voor jullie zorg en attent zijn.
Dank aan medecursisten voor openheid en steun.

Een openbaring voor mij

Ik vond As Its In Heaven een verrassend weekend.
Heb daar mensen ontmoet die me verrijkt hebben.
Wonderlijk hoe je als vreemden met elkaar begint en dan toch zo open kunt zijn.
Een openbaring voor mij.
Dank daarvoor.

Zeer fijn om met verschillende materialen te kunnen werken

Mooi om in deze plaats voor de eerste maal in Frankrijk te zijn. Warm onthaal van gastheer en gastvrouw. Zeer mooie omgeving, maar groot verschil met uitstraling t.a.v. thuis. Zeker een gasthuis om aan anderen Zeer goed voorbereid door Marianne en Carlie. Zeer goed met opdrachten en uitwerkingen.
Zeer fijn om met verschillende materialen te kunnen werken op de zeer verschillende mooie locaties. Da daginvulling vanaf ontbijt tot de avondinvulling zeer goed verzorgd. De maaltijden in het gastenverblijf door Carlie en Simone zeer goed verzorgd en ook op de locaties kwamen we niets tekort m.b.t. gebak en drank.
Kortom., voor eerste maal een tekenweekend meegemaakt, wat als geweldig is ervaren.
Complimenten aan Marianne, Carlie en Simone voor dit weekend, maar ook aan de gastheer Helmert en gastvrouw Arna die ondersteunden waar het mogelijk is.❤

Het creatieve en verdiepende proces

Ik heb genoten in al zijn puurheid van dit veelzijdige kleurrijke weekend !
De omgeving – locatie – groep mensen – verzorging – aandacht voor … luisteren naar … het creatieve en verdiepende proces.
Marianne, complimenten voor jouw inspirerende invulling naar aanleiding van de film ‘As It Is In Heaven’.
Niet te vergeten Carlie en Simone voor de geweldige verzorging voor de inwendige mens ! Chapeau !!
Liefdevolle groet.

Zie En Huiver Bewonder en Geniet

Kleuren
Zwarte Lijnen
Ieder Zijn Kleuren
Ieder Zijn Eigen Compositie
Fantastisch
Fontenoy
Kleuren Lijnen
Bellen Deuren Postbussen
Denken Tekenen Schilderen Proberen
Zie
Zie
En Huiver
Bewonder en Geniet

Heerlijke omgeving om in te tekenen

Lieve Marianne,
Wat is het geweldig geweest.
Heerlijke omgeving om in te tekenen.
Zon – Bos – Water; wat wil je nog meer.
De dagen heel afwisselend ingevuld. Niets hetzelfde.
Een weekeinde om op terug te kijken.
Dank je wel daarvoor Marianne. En Carlie en Manon niet te vergeten.
Dank voor de goede zorgen. Ook dat maakt alles tot een goed lopende machine.
Dank jullie wel.

Enthousiast, blij, ontspannen avontuur
Mooi, gezellig, warm, vrolijk, leerzaam weekend

Het was dit weekend weer een mooi, gezellig, warm, vrolijk, leerzaam weekend.
Mijn moeizaam wortelende ontdekkingstocht van vorig jaar werd dit weekend een enthousiast, blij, ontspannen avontuur met een gouden trap naar een poort die bijna open mag gaan naar een mooi nieuw avontuur.
Ik voel me dankbaar dat ik dit alles mag beleven.
Dank jullie wel dat jullie deze weekenden mogelijk maken, waardoor ik de gelegenheid krijg op avontuur te gaan.

Balkonnetjes in de zon
Wij hebben weer lekker kunnen lachen en ontspannen met elkaar

Het was een sprookje van duizend-en-één-nacht, maar dan in 4 nachten, al leek het veel langer.
De 3-eenheid die ons verzorgde: vader, moeder en dochter.
Het was weer een fantastisch weekend met prachtig weer onder regie van Marianne met haar inspiratie, creativiteit en ideeën.
Balkonnetjes in de zon, de Thermen met badmuts-mutsen en het voetenbad, de mooie tuin en de prachtige beek, en ook het weer werkten mee.
De verzorging van Carlie en Manon.
Wij hebben weer lekker kunnen lachen en ontspannen met elkaar.
Lieve Marianne, Carlie en Manon:
Dank jullie wel, het was weer onvergetelijk.

Het was weer geweldig
Heerlijk genieten van de omgeving met alle mooie plekjes

Het was weer geweldig !
Heerlijk genieten van de omgeving met alle mooie plekjes, het lekker eten, fijne mensen en mooie materialen.
Hundertwasser: een man naar mijn hart.
Hij heeft me enorm geïnspireerd.
In de Thermen was het heerlijk ontspannend: een manier om ‘alles’ af te spoelen.
Door een stad te lopen met een schetsboek en potlood heeft me anders leren kijken en oog hebben voor details.
Lieve Marianne, Carlie en Manon, ontzettend bedankt voor jullie goede zorgen, waardoor ik me helemaal op zijn werk kon concentreren.

Ik kan niet anders bedenken dan dat alles boven verwachting is geweest.

Marianne, Manon en Carlie,
Alles tot in de kleinste details.
Een reis door landen.
De mooiste plekjes in de natuur.
Aan en in het water.
Omhuld door warmte
Thuis voelen.
De inwendige mens gevoed.
Dankbaarheid.
Ik kan niet anders bedenken dan dat alles boven verwachting is geweest.
Ik had er veel over gehoord, maar dat het zo zou zijn, nee.
Onder de bevlogen leiding van Marianne en onze topkoks Manon en Carlie heb ik een leerzaam en vooral gezellig weekend gehad.
Helaas, aan alles komt weer een eind.
Ik heb weer nieuwe mensen leren kennen en het samenwerken en het eten was geweldig.
Bedankt allemaal !

Evelyne en Eric, 48 jaar
Geen gedachten, geen gepieker

Wij hadden ons opgegeven voor de workshop Zendala, omdat we graag een ontspannen dagje wilden hebben om ons hoofd “leeg te maken”.
En dát is gelukt!! Geen gedachten, geen gepieker, alleen gefocust op het werkstuk. Heerlijk!
Fijn om iets te maken puur vanuit je gevoel... wat er komt, dát neerzetten op papier en vooral niet té veel over nadenken.
Stap voor stap volgde er dan vanzelf iets unieks, wat van tevoren niet bedacht had kunnen worden. Heel bijzonder en leuk om te doen.
Wij komen zeker nog eens een keertje terug, want de begeleiding erbij, voorbeelden en tips waren erg fijn.
Dat misten we thuis dan weer 😉 terwijl we ons zó hadden voorgenomen om daar nog verder te gaan met onze tekening.

Dagen daarna heerlijk gespeeld

Nieuwsgierig was ik naar een weekendcursus Hundertwasser, die ik in Oosterhout bij Marianne Geerts gevolgd heb. Het was heerlijk. Dagen daarna heerlijk gespeeld.

De tijd verliezen

Hundertwasser in één dag
is ontdekken, spelen, zoeken,
is ontwikkelen, delen, vinden
is onderzoeken, kijken, zien
Hundertwasser in één dag
is intensief, impulsief, inventief
met hoofd, hart en handen
de tijd verliezen
en op gaan in creativiteit
op één dag

Een enthousiaste en inspirerende docent

Hoe deze dag.
Bezig met mijn inspiratie en intuïtie onder begeleiding van een enthousiaste en inspirerende docent.

Lichtvoetige afwisseling
Veel persoonlijke aandacht.

Veel persoonlijke aandacht.
Zorgt voor lichtvoetige afwisseling in het programma.
Ruim voldoende materiaal.
Meer dan genoeg eten en drinken !
Lekker spelen.

Vrolijke opdracht
Oftewel een opdracht waar je vrolijk van wordt

Het was een fijne dag met een vrolijke opdracht oftewel een opdracht waar je vrolijk van wordt.
Een heerlijke smakelijke lunch maakte het helemaal af.
Dank je.

De dag is omgevlogen
Creatief kun je alles uit de kast halen

De dag is omgevlogen. Creatief kun je alles uit de kast halen aan kleur, materiaal en inspiratie.
Van 9:30 tot 18:00 uur is mooi. Mijn werkstuk is af. Meer zou teveel zijn omdat het inspannend ontspannen is.
Lekkere lunch. Bedankt.

Veel materiaal, goede uitleg, verslavend.

Leuke dag, goed verzorgd qua eten en drinken, veel materiaal, goede uitleg, verslavend, materiaal makkelijk en goed om mee te werken (ecoline – snel effect).
Je wordt er vrolijk van.

Je gevoel laten uitstromen
De workshop wordt op een fantastische manier opgebouwd

Weer een heerlijke dag om je gevoel te laten uitstromen.
Ik krijg er een ontspannen gevoel van.
De hele workshop was genieten. Super verzorgd met een heerlijke lunch en delicatessen bij de koffie en thee.
De workshop wordt op een fantastische manier opgebouwd en begeleid door Marianne. Het geeft je inzichten, maar op een creatieve speelse manier.
Bedankt Marianne.

Verrassend resultaat
Ik was erg blij met de goede aanwijzingen van Marianne

Ik vond het een superfijne workshop. Het was heerlijk om ermee bezig te zijn met een verrassend resultaat. Ik was erg blij met de goede aanwijzingen van Marianne waardoor ik geïnspireerd raakte.

Vanuit het niets
Super wat er dan tevoorschijn komt bij iedereen.

Ik vond het een fijne workshop. Vanuit het niets lijnen op papier (proberen) te zetten. Eindelijk gelukt. Dan op de kleuren richten, weer een proces en dan proces drie stroomlijnen maken.
En dan het resultaat. Super wat er dan tevoorschijn komt bij iedereen.
Nou, voor herhaling vatbaar.

Flits van zálige creativiteit

Vrijheid blijheid met lichte sturing.:)
Positiviteit & Gezelligheid.
Ongelooflijk dat 8 1/2 uur een “flits” van zálige creativiteit kunnen lijken. Oftewel voorbijgevlogen.
Aanstekelijk! Práchtmateriaal.
Catering & werkmateriaal in overvloed.
Thanx X

Geweldige workshop
Geen moeite teveel

Geweldige workshop.
Prima begeleiding.
Werkstuk is klaar – heel blij !
Superlekkere lunch.
Heel veel materiaal, geen moeite teveel.
Geen moeite teveel – aanstekelijk enthousiasme.
Koffie, thee, koekjes, alles voorzien.
Zeer goed besteed geld !
Dank u wel.

Kleuren, vormen en herhalingen
Iets moois produceren

De kunstwerken van de deelnemers die op de website staan spraken mij erg aan.
De kleuren, vormen en herhalingen, erg mooi en zoveel te zien dat je blijft kijken.
Niet gedacht dat ik tijdens de workshop zelf in staat zou zijn om iets moois te produceren.
Maar met de goede tips en aanwijzingen van Marianne mag het resultaat er best zijn (al zeg ik het zelf).

Voor herhaling vatbaar
Prachtige materialen

Het was geweldig !!!
Super verzorgd, prachtige materialen en voor herhaling vatbaar.

De oefeningen helpen je een stap verder te zetten

De workshop inspiratie is een leuke workshop als je
je wilt laten verrassen.
De oefeningen helpen je een stap verder te zetten
dan je normaal zou doen.
Het gaat vooral om dingen uitproberen en kijken wat er gebeurt.
Dit samen in een groep te doen is gezellig, maar vooral ook
heel boeiend. Iedere cursist gaat op een heel eigen manier
met de opdracht om.

Genieten van alle mogelijkheden
Heerlijk hoe enthousiast en aanstekelijk Marianne het weet te brengen.

De cursus A La Klimt bij Marianne was leerzaam en je mag genieten van alle mogelijkheden die Marianne je aanbiedt.
Heerlijk hoe enthousiast en aanstekelijk Marianne het weet te brengen.
Ze verstaat de kunst de eigenheid van de persoon te stimuleren.
Klimt, je klimt in je eigen portret, week na week, laag over laag, gekruld, gekleurd, geplakt, kortom veel A La Klimt.
Tot en met het echte goud dat je werkstuk nog eens extra laat schitteren.
Ik ben trots op mijn ontstane werkstuk.
Zo’n leuke ervaring had ik niet willen missen.
De portretten van iedere cursist zijn totaal verschillend en allen zo eigen, zo persoonlijk.
In een woord wauw!

Steeds leuker
Een verrassend en ook spannend proces

Mijn eerste cursus bij jou. Heerlijk, tijd voor jezelf en zo schilderend bezig zijn ook echt tijd om bij jezelf te zijn, en bij jezelf te komen. Een verrassend en ook spannend proces om A la Klimt en á la mezelf het doek tot leven te brengen. Het werd eigenlijk alleen steeds leuker en het proeft zeker naar meer … wie weet !!
Bedankt voor je ondersteuning en je inbreng, maar zeker ook voor de ruimte om mijn eigen ding te kunnen doen.

Groot succes
Goede raadgevingen en tips

Ik heb erg genoten van de cursus A la Klimt. Ik vond het een hele opgave iedere keer, ik heb dan ook een heel proces doorgemaakt. Dankzij jouw alle goede raadgevingen en tips en prachtige materialen is het een groot succes geworden. Dank je wel.
Tot volgend jaar! Liefs.

Geweldig
Ik zie weer vooruit naar de volgende cursus.

Ik heb weer genoten van de cursus A la Klimt.
Het opzetten van het gezicht vond ik erg moeilijk en vooral het werken met verf vond ik heel erg eng !
Verder vond ik het geweldig en alle fijne en de vele materialen die jij altijd in voorraad hebt.
Ik zie weer vooruit naar de volgende cursus.

Heel veel geleerd
Tot in de puntjes verzorgd en leerzaam

Wat zijn het weer heerlijke lessen geweest. Heel veel geleerd en inspirerend.
Je bent ondersteunend waar nodig is.
Maaar .. het is niet alleen deze lessen geweest. Het is het hele jaar door tot in de puntjes verzorgd en leerzaam. Voorlopig ben je niet van me af (HaHa), je lessen zijn om naar uit te kijken en dan is het weer een les geleerd !!! Tot volgend jaar.

Creatief kunnen zijn
Dank dat je me uitdaagt en stimuleert wat in me zit!

Wat fijn dat we zo creatief kunnen zijn, ontdekken, worden.
Wat een openbaring en wat een fijn gevoel als het gelukt is !
Dank voor je enthousiasme en dat je me uitdaagt en stimuleert wat er in me zit !
Heel veel liefs.

Het was een ontdekkingstocht
Met als toppunt het bladgoud verwerken

Ik heb enorm genoten van de fijne A la Klimt-lessen. Het was een ontdekkingstocht van materialen, technieken, kleuren en vormen, met als toppunt het bladgoud verwerken.
Dit alles met jouw fijne begeleiding maakt het tot iets waar ik elke keer naar uit kijk.

Genieten voor iemand die dacht niet te kunnen tekenen
Met veel plezier gedaan

Een hele leuke inspirerende cursus.
Genieten, ook voor iemand die dacht niet te kunnen tekenen.
Met veel plezier gedaan!

Het resultaat is altijd mooi

Heerlijk om een Hundertwasser cursus te doen onder de deskundige leiding van Marianne. Het is bevrijdend en iedereen kan het. Het resultaat is altijd mooi.

Lianne, 54 jaar
De methode Hundertwasser is voor mij een bevrijding

Gewend aan een stijl aquarelleren volgens gepietepeuter à la Janneke Brinkman of vage nat-in-nat taferelen is de methode Hundertwasser voor mij een bevrijding. Vloeiende lijnen, symbolen, het werken met ecoline inkt met hun stralende kleuren, het plakken van stralend blinkend papier. Zo uitdagend om creatief te zijn in de brede zin.
Voor mij waren het heel ontspannen avonden, die steeds te snel voorbij waren. Ik wilde nooit naar huis, kon me niet losmaken van het werkstuk.
Je vertelt ook boeiend over de kunstenaar Hundertwasser, wat meer begrip gaf voor de typische symboliek. Thuis ga ik zeker verder met het werken met ecoline.
Mijn deelname aan de cursus Hundertwasser was voor mij een soort bevrijding in mijn manier van schilderen.
Ik liet alle conservatieve methodes los en vond voor mij DE methode om intuitief te gaan werken. Hierdoor kreeg ik, via de symboliek die ik intuitief gebruikte, meer inzicht in mezelf.
Door de methode Hundertwasser kreeg ik eindelijk het handvat om mijn onbewuste gevoelsleven in beeld weer te geven. Hierdoor kreeg ik meer innerlijke rust en ontspanning.
Doordat Marianne de intuitieve beeldtaal begrijpt en kan uitleggen, krijg je meer inzicht in je eigen psyche.
Daarnaast heeft ze een groot empatisch vermogen, een goed gevoel voor humor en is ze in staat om op een hele rustige en ontspannen manier een vertrouwensband tot stand te brengen.
Haar persoonlijke uitstraling is een weldaad voor een ieder..

Prijswinnaar Centrum voor Jeugd en Gezin
Teken je dier
Prijswinnares van de stoepkrijt-tekenwedstrijd van het CJG

Kiki heeft de workshop Teken je dier gewonnen.
Toevallig was ze nog jarig ook, dus het werd meteen een feestje.
Ze komt samen met 7 vriendinnen in het atelier tekenen.
In aansluiting op de wedstrijd (stoepkrijt) werken zij met zacht pastelkrijt over kleurpotlood.
Met als resultaat 8 prachtige pastelwerken.

Calcinatio en Sublimatio

Afgelopen vrijdag workshop Alchemie gevolgd. Wat is Alchemie, die vraag houdt me al een tijdje bezig. Marianne Geerts liet ons op 15 maart kennismaken met Alchemie. In de Middeleeuwen volgden de alchemisten een specifieke aanpak om lood op… een chemische wijze om te zetten in goud. Dit proces bestond uit opeenvolgende stappen. De verschillende stappen heeft Marianne vertaald in tekenopdrachten die tot doel hebben om je dichter bij je eigen goud te brengen. Voor deze cursus werden 2 stappen uitgekozen: calcinatio (fijnmaking) en sublimatio (opstijging). Hiervoor hebben we eerst hard gewerkt met twee handen met tamponneer kwasten en punten van tekenpotloden vermalen met een steen. hierna hebben we met oliekrijt gewerkt. de drie ontstane werken werden later weer verscheurd en leverde het eind werkstuk op waar Marianne de tekentaal op los liet.

Kunstmeer groep

Gisteren heb ik samen met de kunstmeergroep een workshop a la Hunderwasser gevolgd bij Marianne Geerts te Den Hout. Het was een erg leuke en boeiende workshop. Hieronder mijn resultaat. Het is werk op papier van 40 x 40 cm. Er zijn verschillende papiersoorten opgeplakt die willekeurig op het papier geplakt zijn en waar omheen ik verder ben gaan werken. Eerst zocht ik naar een mooie compositie en later ben ik er meer persoonlijke dingen in gaan brengen. Het krijgt de titel “Eerbied”. Dit is de tekst die op mijn getrokken kaart bij Marianne vermeld stond en staat voor de eerbied voor mijn geliefde.
Het was een fijne ochtend bij jou in het atelier aan de sfeervolle Houtse Heuvel. Het werken met – voor mij – nieuwe materialen was heel inspirerend en je hebt het tot in de puntjes verzorgd! Ik heb er thuis nog wat aan doorgewerkt o.a. met gouache-verf om de vlakken wat te verzachten. Dit is het eindresultaat. Nog eens bedankt en tot de volgende workshop.

Fantastisch
Zeker iets om vaker te doen

Ondanks een hele dag, toch tijd tekort!
Het was fantastisch, ontspannen en inspirerend.
Zeker iets om vaker te doen.
Dank je wel Marianne.

Zeer welkom gevoel
Fijne begeleiding, laagdrempelig

Inspirerend.
Fijne begeleiding, laagdrempelig.
Zeer positief.
Zeer welkom gevoel.
Gezellige groep en ruimte

Ontspannend, inspannend
Vol ideeën ga ik weg

Leuke inspirerende workshop.
Fijn allerlei materiaal beschikbaar ter inspiratie.
Vol ideeën ga ik weg.
Ontspannend inspannend.

Een heerlijke dag getekend
Ben heel geconcentreerd bezig geweest

Een heerlijke dag getekend. Ben heel geconcentreerd bezig geweest en het resultaat was verrassend. Ik ga er zeker nog even mee door thuis.

Nieuwe inzichten
Geleerd buiten mijn hokjes te gaan

Heerlijk genietend met lieve mensen om mij heen weer nieuwe inzichten ontdekt.
Geleerd buiten mijn hokjes te gaan. Dus niet hokjes invullen en verder, maar eerst een geheel neerzetten en dan pas gaan invullen.
En schaduwen was ook een nieuwe uitdaging. Een hele fijne dag.

Geleerd hoe je deze vormen opzet en uitwerkt
Wel goed om met de middenlijn te beginnen

Ervaring met het tekenen van de knopen die dan geheel kloppen.
Geleerd hoe je deze vormen opzet en uitwerkt.
Wel goed om met de middenlijn te beginnen en dan de zijkanten op te zetten, waardoor de knopen goed uitkomen.
Bedankt voor de heldere uitleg, Marianne

De rust daalt neer
Hoe het hart te tekenen

Als ik al niet in de knoop zat, kwam ik er bij het starten van de workshop in.
Totdat duidelijk was hoe het hart te tekenen.
De rust daalt neer en ik heb heerlijk genoten van de ontspanning door aan de tekening te werking.

Voor herhaling vatbaar
Na oefenen toch gelukt

Dacht zal een lange dag zijn.
Maar het is zo hard gegaan.
Vanmorgen wat gestart met knelpunten.
Hoe moeten we dit doen.
Maar na oefenen toch gelukt.
En heb erg genoten en vond het heel leuk.
Voor herhaling vatbaar.

Letterlijk even resetten en opnieuw beginnen

Voor mij intrigerend hoe dit tot stand komt zonder ‘in de knoop’ te raken.
Eye-openers: herhaling voor mij.
– linker-rechterhersenhelft samen laten werken.
– uit je comfortzone komen.
– letterlijk even resetten en opnieuw beginnen.
Tekenen zelf, ontspannend en rustgevend.
Hierna hart: voor mij op dit moment prima. Ben ik.
Kleur = goudachtig. Mag nu!
Lieve groet.

Heerlijk
Zoveel mooie materialen

Het was heerlijk om een dagje alle tijd te hebben voor een workshop “à la Klimt”
Ook erg leuk om met zoveel mooie materialen te mogen werken.

Gevoelens van inzicht en ontroering zijn vaak mijn deel

Samen met mijn kleinkind tekenen bij Marianne voelt als een cadeau, voor mij en zeker ook voor mijn kleinkinderen. Ik heb 4 kleinkinderen, ze zijn allemaal al een keer met mij geweest.
Nu vragen ze allemaal steeds weer aan mij, wanneer gaan wij weer bij Marianne samen tekenen/schilderen, opa.
Voor mij voelt tekenen en schilderen met hen als een moment van een bijzondere hartsverbinding met mijn kleinkind. Gevoelens van inzicht en ontroering zijn vaak mijn deel.
De tekeningen of schilderijen, die wij samen maken, krijgen bij mijn kleinkinderen een mooi plekje.

Dank je wel, Marianne. We kijken al uit naar de volgende workshop

Inspiratie opdoen
Ik ben volledig bij de schilder gebleven
Werken gemaakt n.a.v. muziek van o.a. Wagner

Vandaag deze workshop gevolgd bij Marianne Geerts in Den Hout. Het was een workshop om inspiratie op te doen A la Kandinsky. Ik haal hier mijn inspiratie vandaan om hierna op mijn manier met invloeden van deze workshop verder te gaan. Als eerste hebben we getekend zonder op je vel te kijken, in de lengte uitgerekt, in de breedte uitgerekt en met je ogen dicht op een groter vel.
Later hebben we werken gemaakt m.b.v. muziek van o.a. Wagner net zoals Kandinsky werkte. Ik ben volledig bij de schilder gebleven met harde zwarte lijnen hebben we een eerste opzet gemaakt die we later met aquarelverf en ecoline hebben beschilderd. Tevens hebben we met zwarte kool potloden en krijt gewerkt. Als laatste hebben we een finishing touch met gouacheverf aangebracht met de vingers.
Marianne Geerts bedankt het was heerlijk van middag. Ik hoop dat er nog vele schilderijen naar aanleiding van vanmiddag mogen volgen.

Nicole, 55 jaar
Vooral het doen met verschillende materialen was heerlijk

Mijn nieuwsgierigheid is meestal mijn drijfveer geweest in het verleden.
Nu kies ik bewuster en staat het ontspannen en genieten meer voorop.
In de basisopleiding Genezend Tekenen hadden we het ei van Assagioli behandeld.
Ik wilde deze kennis ophalen en verfrissen door bij jou de workshop te volgen.

De oefeningen die bij de workshop hoorden waren fijn om te doen. Kennis en inzicht vergaren.
Voelen en na laten werken, dat is wat het doet bij mij.
Vooral het doen en met verschillende materialen werken was heerlijk. Goed verzorgd, echt een dagje voor mezelf.
Genieten en leren, want persoonlijke groei en daarvan leren genieten staat bij mij voorop.
Werken met kleur en goed verzorgd worden, verzacht de pijn gelijk, mocht je even in de diepte van het onbewuste belanden 😉

Er zijn geen vergelijkbare lessen te vinden in België

Er zijn geen vergelijkbare lessen te vinden in België.
Mijn zoontje wil schilderen en tekenen zonder de verplichting elke week op een vaste dag te moeten komen.
Ik heb met hem creativiteit leren oproepen.
Wij waarderen de ongedwongen sfeer, de vriendelijkheid en vrolijkheid van de lesgeefster en de originele en leuke ouder-kind lessen.

Guus, 70 jaar
Ik mocht van mezelf mijn intuïtie volgen

Totaal niet gehinderd door enige voorkennis van Het Ei van Assagioli, mocht ik zonder verwachtingen aan deze workshop beginnen.
Met de intentie laat maar komen, wat komt, laat maar gebeuren wat gebeurt.
Ik mocht ook van mezelf mijn intuïtie volgen, hoe mijn schilderstukken er ook uit zouden zien.
De workshop heeft mij mede daardoor heel mooie inzichten en verdieping gebracht.
Een van mijn intuïtieve tekeningen heeft mij vooral ontroerd. Een tekening, die mij iets wilde vertellen. Ik zag en voelde dat. Een tekening, waarvan de betekenis beklijfde, een tekening, die mij nog steeds inspireert bij het schrijven van mijn boek (mijn passie).
Dank je wel, Marianne, voor deze bijzondere dag bij jou.

Leuke ervaring
Leerzaam

Vandaag een workshop Buiten Schilderen gedaan. Leuke ervaring, mooie omgeving en in de natuur zijn. Leerzaam, wat geleerd: eerst achtergrond en daarna pas de details, dus dat doe ik voortaan. Hoe dan ook een leuke dag gehad, te snel voorbij.

Het mooie weer maakte de sfeer compleet
Heerlijk eten, koffie en koeken

Dank je wel voor deze heerlijke dag. Dank je wel voor je hulp en advies. Dank je wel voor het heerlijke eten, de koffie en koeken. Het mooie weer maakte de sfeer compleet voor ’n workshop Buiten Schilderen. Heel veel succes en tot ziens !

De tijd vliegt
Je kunt iets van jezelf aan de muur hangen

Mooie omgeving, geleerd over primaire kleuren, complementaire kleuren en de volgorde van werken. En dat onder bezielende begeleiding van een enthousiaste docente. De tijd vliegt en je kunt daarna iets van jezelf aan de muur hangen.

Waardevolle en goede dag
Het werd duidelijk wat en wie er nu eigenlijk belangrijk is

Voor mij was het een waardevolle en goede dag. Waardevol omdat door de rust die er die dag was (sfeer, omgeving, personen) en door het op een haalbare creatieve manier bezig te zijn met mijn levensverhaal het duidelijker werd wat en wie er nu eigenlijk belangrijk is en welke plaats andere gebeurtenissen (nog) innemen. Erg verhelderend en fijn om hiermee verder te kunnen.
De lunch, koffie en de manier waarop alles verzorgd was gaf mij het idee dat we ook nog eens erg verwend werden, erg prettig.
Nogmaals dank je wel voor deze dag en de manier waarop die verlopen is.

Op het juiste moment
Ik heb mezelf kunnen uiten

Marianne,
Bedankt voor deze workshop.
Het is, voor mij kwam deze workshop mooi op het juiste moment, een moeilijke tijd.
Door deze workshop heb ik mezelf kunnen uiten en geleerd hoe ik dat kan doen en er verder mee kan.
Vanmorgen had ik er eigenlijk nog niet zo’n zin in, maar de manier waarop jij het brengt en aanstuurt … het was een gezellige dag, ook omdat we lekker buiten hebben kunnen zitten werken. Groetjes.

Fijne ontmoeting
Met zoveel vrijheid

Lieve Marianne
Het was alweer een hele fijne ontmoeting, goed verzorgd zoals altijd !
Vooral is jouw persoonlijke inbreng van cruciaal belang om het voor éénieder te laten slagen!
Ik waardeer je talent, maar vooral ook dat je met volle overgave vertrouwt op je talenten en ermee aan de slag gaat! en…met zoveel enthousiasme zo’n dag gestalte geeft! met zoveel vrijheid.
Bedankt en tot de volgende keer. X

Reuze gezellige dag gehad
Dit was wel erg groot om mee te beginnen

Ik heb een reuze gezellige dag gehad.
Kon moeilijk op gang komen en heb uiteindelijk mijn eigen ding gemaakt. Maar ik ga zeker thuis verder op kleiner doek. Dit was wel erg groot om mee te beginnen als je niet precies weet wat je te wachten staat.

Geslaagde dag
Inspirerend en verhelderend

Ik vond het een gezellige en geslaagde dag. Ik vond het tekenen inspirerend en verhelderend. Leuk om te doen.

Veel geleerd
De dag was perfect georganiseerd

De dag was perfect georganiseerd!
Ik was zelf niet erg in vorm door omstandigheden maar heb wel veel geleerd en ik ga er zeker thuis nog eens mee aan de slag.
Heel erg bedankt voor de ontvangst en ik wil zeker nog eens een workshop volgen.

Er is tijd genoeg

Verrassend. Volgende keer weet ik wat me te wachten staat. Eerst een halfuurtje nadenken wat ik ga maken, er is tenslotte tijd genoeg.
Een gezellig sfeer. Prijs van workshop in balans met aanbod.

Er komt steeds meer op het doek
Dit neerzetten vanuit m'n eigen gevoel

Bedankt voor de workshop !!
Heel fijn om te schilderen, zeker om dit neer te zetten vanuit m’n eigen gevoel…. er komt dan steeds meer op ’t doek !
Fijn als je enige aanvulling geeft, blijf dit vooral doen, dat geeft een groot stuk meerwaarde aan de cursus !! Liefs.

Tot mijn verbazing was de dag zo om
Je blijft mij inspireren

Het was een heerlijke dag, ik dacht eerst: het zal een lange dag zijn, maar tot mijn verbazing was de dag zo om.
Het was Top en inspirerend.
Leuke verhalen van een mooi volk die veel onrecht is aangedaan.
Dit is voor herhaling vatbaar, maar ook om thuis mee aan de slag te gaan.
Marianne, je blijft mij inspireren.

Mooi eindproduct
Heel intuïtief mijn levenspad uitgestippeld

Vandaag heerlijk geschilderd op de Brink in het zonnetje. Het thema Aboriginal Painting is heerlijk laagdrempelig. Als de Aboriginals, zittend in het gras, heel intuïtief mijn levenspad uitgestippeld. Een gesprekje aan het einde van de dag verklaart ook wat je zelf niet zag. Fijne verhelderende dag met een mooi eindproduct.

Intens genoten
Lekker geconcentreerd werken in een aangenaam luchtige sfeer

Lieve Marianne,
Ik heb de hele dag intens genoten. Er is een ontspannen sfeer, niets moet, alles kan. Je kunt je eigen werkplekjes zoeken en lekker geconcentreerd werken in een aangenaam luchtige sfeer. Heel inspirerend. Je doet je eigen werk, maar door samen te schilderen kom je in een flow.

Heerlijk gewerkt
Ik kreeg een duwtje in mijn rug

Ik heb heerlijk gewerkt.
Gastvrij ontvangen op een leuke locatie.
Marianne heeft me over de streep getrokken om door te werken.
Mijn schilderij stond gewoon nog in de grondverf. Gelukkig kreeg ik een duwtje in mijn rug. Bedankt Marianne.
Ik heb lekker op mijn gevoel gewerkt.

Zeer tevreden
Mooie verhalen, interessante info

Vandaag de workshop Aboriginal painting.
Had er erg naar uitgekeken.
Was eerst bang dat ’t ’n lange dag zou zijn. Maar ’t vloog om!
Mooie verhalen, interessante info en ’n bijzonder kaartje getrokken.
Heb ’n herdenkingskistje gemaakt.
Ben zeer tevreden met het resultaat.
“n Aanrader voor iedereen.
Je komt dicht bij jezelf en je ervaart een enorme rust!
Dank je wel Marianne !

Aan de gang met bloemen
A la Van Gogh
Je raakt vertrouwder met het onderwerp

Zoals altijd was de ontvangst weer allerhartelijkst en werden we verwend met goede thee, koffie en een thema-chocolaatje!
Het verhaal van Van Gogh blijft natuurlijk droevig en laat heel goed zijn psychische toestand zien. Het mooie is dat wij dit ook zien in (vooral) zijn laatste schilderijen. En daarvan leer je dat je nooit te gestoord kan zijn om te kunnen gaan schilderen. Heel fijn dat je het boek met afbeeldingen had om ons te laten zien.
Het aan de gang gaan met bloemen en zelf een boeket met lijn erin voor de compositie maakte al dat je zin had om te beginnen. Werken met natuurlijke materialen is prettig en vertrouwd. Daarna vroeg je ons om schetsen te maken van het bloemstuk. Voor mij is dit een minder punt, omdat ik de verhoudingen van wat ik zie en wat ik teken niet goed kan inschatten. Een goed idee was om dit meerdere malen te doen. Dat hielp wel. Je had gelijk dat je dan vertrouwder raakt met het onderwerp.
Toen kwam de oefening om toetsen te maken met het penseel. Dat was op zich niet moeilijk; wat wel moeilijk was om STEEDS weer een (of meer) kleuren te mengen en
op te brengen, dus het weggaan bij je schilderij en net zo veel of nog meer tijd doorbrengen op je mengblad! Dat vergt geduld.
Mijn probleem was dat ik de afbeelding niet meer kon vinden op de kleurrijke achtergrond. En ontmoedigd raakte. Jij wist mij weer op te beuren door te laten zien dat
met zwarte contourlijnen het onderwerp weer tevoorschijn kwam! Dat gaf me weer energie om door te gaan.
WEER een geweldig in elkaar gezette workshop met goede begeleiding en aanwijzingen door jou. Beslist een aanrader voor iedere schilder en beginnende schilder!!!

Lekker ontspannen bezig zijn
Constant goede tips en leuke weetjes

Wat een leuke workshop!
Een hele dag lekker ontspannen bezig zijn.
Geleerd waarom van Gogh zo'n goede schilder is.
Geleerd waarom je eerst een onderwerp moet tekenen en hoe.
Een stukje kleurenleer er tussendoor. Daarna 't echte werk…..
En dit alles onder begeleiding van Marianne,die constant goede tips en leuke weetjes vertelt en je zo enthousiast maakt dat je op het laatst zit te popelen om te beginnen:-).
En dan de cappuccino niet te vergeten!!!!
Tot de volgende keer.

Leuk en leerzaam
Het weer met “andere ogen “kijken naar de werken van Van Gogh

Nou, dat was weer echt een heel leuke en leerzame dag vandaag zeg!
Wat heb je alles toch weer heerlijk goed verzorgd voor ons!
Zowel wbt het uitleggen, het tekenen/schilderen zelf , als de persoonlijke zorg.
Je bent er altijd voor meer dan 100% met aandacht en gezelligheid bij!
En ook voor thee, koffie en zelfs lekkers wordt altijd gezorgd. Lief van jou hoor!
Het weer met “andere ogen “kijken naar de werken van Van Gogh, het zelf voorbereiden met houtskool (met aandacht!) en het uiteindelijke “Echte “werk.
Het was allemaal Geweldig. Heel erg bedankt!
Veel succes met alle plannen en werken die je nog in gedachten hebt!

Met plezier
Complete dag met gezellige cursisten

Mijn favoriete schilder vanwege de heftigheid van kleur en de pulserende lucht en zon.
Het was een heerlijke complete dag met gezellige cursisten waar ik met plezier in de huid van Van Gogh ben gekropen, uiteraard begeleid door de kundigheid van Marianne. Bedankt !!

Nieuw deurtje geopend
Weer een andere manier van schilderen

Het was weer heel fijn om deze workshop te volgen.
Marianne je kunt het zo overbrengen en ons zo begeleiden (wat een hele kunst is) dat het steeds duidelijker wordt wat er verwacht wordt.
Van Gogh heeft een nieuw deurtje geopend naar weer een andere manier van schilderen.
Bedankt voor deze fijne dag.

Geweldig geamuseerd
Marianne zegt vaak het juiste woord op het goeie moment

Van Gogh had ik een beetje onderschat maar ik heb me geweldig geamuseerd en ben heel blij met mijn schilderij.
Marianne zegt vaak het juiste woord op het goeie moment – net dat wat nodig is om verder te kunnen werken.
Dank voor de heerlijke lunch en alle goeie zorgen – en alle support !!!
Je bent zo positief en kundig !!!

Ontzettend genoten
Vrijheid om te kiezen

Ik heb ontzettend genoten van:
– enerzijds de gestructureerde opbouw van de hele dag, anderzijds: de vrijheid waarmee je het thema van je tekeningen kon kiezen.
– de heeeeerlijke middagmaaltijd.
– het kleine lesgroepje = veel persoonlijk contact.
– de ongedwongen begeleiding: lekker spontaan, duidelijk en to the point.

Min of meer verslaafd geraakt
Ik krijg positieve reacties

Zoekend naar een hobby waarmee ik rustiger en ontspannender zou kunnen worden hebben goede kennissen mij aangespoord om een cursus mandala te volgen. In eerste instantie een schriftelijk cursus opgevraagd maar daar kwam weinig van. Op verzoek van een cursiste ben ik in haar plaats een keer geweest en ben toen min of meer verslaafd geraakt omdat ik merkte dat het mij rust gaf en ik me kon ontspannen.
Thuis kom ik er ook gemakkelijker toe om de kleurpotloden voor mandala tekenen te pakken en bij goed daglicht toch te gaan zitten tekenen en kleuren. Vooralsnog ga ik er mee door omdat ik bij het laten zien van de tekeningen aan anderen er positieve reacties naar mij worden gegeven.
Ook de wijze van cursus geven is zeer goed waarbij ook duidelijk gelet wordt op de wijze hoe je bezig bent en je lichaamstaal en daarover ook duidelijk iets gezegd wordt met daarbij de momenten voor meditatie.

Heerlijk ontspannen
Heel leuk alle technieken en verschillende mogelijkheden

Al jaren kom ik met veel plezier. Heerlijk ontspannen.
Zo ook je “In heaven weekend”, zo relext, inspirerend was dat.
Je hebt een scala aan workshops die ik regelmatig volg.
Heel leuk alle technieken en verschillende mogelijkheden die je aanbiedt.
Je bent nog niet van me af hoor. Blijf fijn je Mandala cursus volgen en verder wat je aanbiedt.
Bedankt voor je fijne begeleiding.

Met veel plezier
Het geeft me rust, inzicht én plezier

Al jarenlang kom ik met veel plezier naar o.a. de Mandala cursus.
Het geeft me rust, inzicht én plezier om in een cirkel te tekenen en te kleuren in al haar diversiteit.
Daarnaast doe ik aardig wat kennis op over zowel het materiaal alsook de tekentaal en dat maakt de cursus zeer compleet.
Bedankt hiervoor Marianne !

Tilly, 68 jaar
Tijdens het kleuren kan ik alles loslaten

Nooit gedacht dat ik zoveel plezier zou krijgen in Mandala tekenen.
Ik ben begonnen nadat ik een folder van Marianne had gelezen. Ik belde haar op om me op te geven en zei dat ik sinds mijn schooltijd niet meer getekend had.
“Geen probleem”, zei Marianne, “Kun je een potlood vasthouden?”
Het werken met kleurpotloden vind ik heel fijn. Tijdens het kleuren kan ik alles loslaten.
Tijdens de cursus leer ik ook veel over mezelf.
Ik vind het iedere keer weer leuk om te gaan tekenen. Ook vanwege het samenzijn.
Mooi dat Marianne op mijn pad is gekomen. Dank je wel.

Mezelf gezien
Het is goed

M’n 1e cursus tekenen bij je. Het is Mandala geworden. Ik heb tijdens de cursus veel van en over mezelf gezien of tegengekomen.
Voor mij belangrijk dat ik het gevoel heb bij je, het is goed. Wat is dat is voor dit moment. Bedankt hiervoor. De volgende cursus wordt Chakra tekenen. Daar heb ik ook iets mee. Dus ik laat me verrassen !!

Voor het eerst aan het tekenen
De tijd telt niet meer

Voor het eerst aan het tekenen dit seizoen. Dat is een bijzondere ervaring die ik heb opgedaan.
Het geeft me een enorme rust waar de tijd voor niet meer telt.
Dit voelt goed en fijn en wil hier mee doorgaan.

Heel ontspannend
Geholpen om zeer moeilijke beslissingen te nemen

Heel ontspannen, rustgevend voor mij. Ik ben door de cursus, maar ook door het weekend As It Is In Heaven meer los geworden en er ook meer toe gekomen mijn eigen leven te leiden. De cursus zoals gegeven door jou Marianne, heeft mij zeer veel geholpen om zeer moeilijke beslissingen te nemen.
Beslist ga ik door met deze cursus waar ik met plezier naar toe ga.

(Her)ontdekken
Tekentaal geeft verdieping

Heerlijk om telkens het kind in mij te (her)ontdekken door te tekenen, krijten, schilderen, kortom te kleuren in een Mandala vorm. Dit aangevuld met hetgeen je aanreikt m.b.t. Tekentaal geeft een verdiepingsslag die ik zoek. Ik kijk altijd uit naar mijn ADV-middag !

Ik vind het altijd weer een feest
Vooral het kleuren

Bedankt voor de fijne lessen. Ik vind het altijd weer een feest om te komen en vooral om te kleuren!

Een verrijking voor mijn leven
Ontdekking

Ik ben blij dat ik een jaar of 2 geleden jou ontdekt heb.
Een verrijking voor mijn leven.

Ik geniet er van
Ik begrijp nog steeds niet hoe ik het heb gedaan

Tekenen, dat kan ik helemaal niet, kleuren, ja leuk, maar wat zal ik kleuren. Nu kan ik een mandala tekenen en kleuren en begrijp nog steeds niet hoe ik het heb gedaan. Maar ik heb het toch gedaan. Soms heb ik tijd over en zin in en dan werk ik er thuis aan. Soms ook niet en werk ik er alleen aan op cursus. Het maakt niet uit. Ik heb nog geen enkele keer gehad dat ik dacht: ik ga vanmiddag niet. Ik ga gewoon, geniet er van en ’t komt zoals het komt. Fantastisch.

Een last van mijn schouders
Het openen van een nieuwe kijk op tekenen

Een jaar geleden ben ik begonnen met mandala tekenen en ben verbaasd wat er uit mijn potlood vloeit. Ik heb sinds zijn 18e niet meer getekend. Mooie tekeningen ontstaan onder mijn hand met wat begeleiding van Marianne. Het tekenen geeft me rust. Ik voel een last van mijn schouders glijden. Marianne, bedankt voor het openen van een nieuwe kijk op tekenen.

Lekker lachen
Verrijking in m'n leven

De cursussen bij jou zijn een verrijking in m’n leven en geven diversiteit in m’n werkzaam bestaan. Soms een rustpuntje, soms lekker lachen en altijd ontspannend. Dank je wel!

Wil ik niet meer missen
Leren ontspannen

Deze middagen wil ik niet meer missen. Deze hebben mij, en doen dit nog, leren ontspannen in dit afgelopen jaar waarin bij mij veel is veranderd.

Zo heerlijk
Gezellig, ontspannen, inspirerend

Zo heerlijk deze middagen, gezellig, ontspannen, inspirerend.
Hoe kan ik hier nou mee ophouden. Echt niet, dus tot volgend jaar.

Ik geniet
Nog steeds een openbaring

Voor mij nog steeds een openbaring te kunnen tekenen zonder een vooraf gegeven: wat gaat het worden. Het is een ontspanning en ik geniet van de fijne middagen. Dank hiervoor.

Kleurrijk feest
Geeft mij energie

De Mandala cursus is voor mij iedere keer weer een kleurrijk feest.
Het is zo fijn om in Den Hout te zijn dinsdagmiddag. Het geeft mij energie.

Heerlijk uit het hoofd
Dat geeft energie

Ik vond de amuseles heel inspirerend. Heerlijk uit het hoofd en in de ervaring. Gewoon doen zonder na te denken dus. En dat geeft energie.

Een wereld is opengegaan
Ontspanning, kennis, kleur en warmte

Met heel veel plezier de Amuse cursus gevolgd. Enigszins aarzelend in het begin; wat zijn dat voor types; wat bespreken we; hoever wil ik daarin gaan.
Maar gaandeweg was het een heerlijke ontdekking: het tekenen, de cursisten, mezelf, alle symboliek.
Een wereld is opengegaan. De dinsdagavonden brachten ontspanning, kennis, kleur en warmte.
Dank je wel Marianne voor je kennis, plezier en al het andere dat je gegeven hebt.
Heel veel succes én plezier bij alles wat je nog onderneemt.
‘Ik hou je in de gaten’.

Inzicht uitgebreid
Iedere tekenles is een levensles

Yes, tekenles ! Eindelijk na 30-40 jaar naar een echte tekenschool. Het was een heel andere les dan ik in gedachten had. Iedere tekenles is een levensles. Het leuke van de Amuse-lessen, vind ik, is het telkens weer met nieuwe materialen nieuwe thema’s bekijken. Ongemerkt zijn de antwoorden op jouw levensvragen verstopt in je tekening.
De manier waarop je keer op keer, op een veilige manier, onze inzichten uitbreidt.
Dank je wel weer voor dit afgelopen jaar! Tot september.

Sterker en daadkrachtiger
Uit m'n hoofd, in m'n hart

Graag wilde ik uit m’n hoofd en in m’n hart.
Ik leer mezelf elke keer weer ‘n beetje beter kennen. Wat ik leer in de Amuse les werkt door in alle facetten van mijn leven. Ik ben sterker, daadkrachtiger en heb meer zelfvertrouwen.
Met de club delen we lief en leed. Omdat het kan. Omdat het een veilige, fijne omgeving is. Dank daarvoor.

Verkwikt
Al mijn vermoeidheid valt van mij af

… al mijn vermoeidheid valt van mij af, energie komt boven, gaat stromen, verkwikt en verrijkt ga ik weer … verder.
Dank aan mijn twee-wekelijkse-dinsdagavond-muze-vriendinnen❤

Zegt het voort

Inspiratie voor de juffen voor de kinderen, zegt het voort, zet het door ! … Ik ga door.

Geweldig wat je ons hebt meegegeven

Wat was het samen gezellig, inspirerend.
Geweldig wat je ons meegegeven hebt in deze tekentaal-cursus. Dank je wel.

Diverse werkvormen

Marianne, bedankt voor de enthousiasmerende, innovatieve + leerzame lessen.
Bedankt voor de diverse werkvormen die je ons hebt aangeboden! Ik word er blij van !

Hongerig naar meer
Deze cursus was heel praktisch

Enorm bedankt voor alle inspiratie.
Deze cursus was heel praktisch, ik kon er meteen mee aan de slag in de klas en heb veel van je geleerd. Ik verheug me al op een volgende cursus of workshop want ik ben hongerig naar meer. Tot ziens.

Een aanrader

Lieve Marianne,
Je cursus vond ik heerlijk. Een middagje ontspanning en ook veel geleerd, waar ik wat mee kan. Een aanrader voor andere leerkrachten.
Bedankt voor de fijne middagen.

Het kon niet gek genoeg

Wat een ontzettend verrassende cursus. Het heeft me wakker gemaakt en geïnspireerd om te doen zoals ik de dingen wil doen.
Geweldig, het kon niet gek genoeg !
En het geeft zo’n inzicht echt heel mooi om te ervaren.

Je krijgt altijd veel meer

Zoals Truus schrijft: je krijgt altijd veel meer dan het tekenen en schilderen op zich van Marianne.
En dat is zo.
Wat een ervaring is het weer geweest.
Iedere les anders, iedere les een les geleerd.
Het zijn leerzame cadeautjes die je krijgt.
Alles weer tot in de puntjes verzorgd en meer dan dat je denkt te krijgen.
Dank je wel Marianne, voor deze bijzondere lessen.

Heel veel geleerd

De sprookjescursus was geweldig, ik heb weer genoten en er heel veel van
geleerd.
Ik verbaas me er steeds over hoeveel materialen er voor de verschillende
opdrachten zijn. Waar haal je het allemaal vandaan, zelfs uit Frankrijk bracht
je mos en takken voor ons mee, je kan ons maar niet vergeten.
Jij altijd zo enthousiast en tijd voor iedereen er ontgaat je weinig.:-)
En dan op het laatst nog een verrassing waar niemand iets van weet.
Lieve Marianne dank je wel voor al je energie en goede zorgen, ik heb weer
genoten.

Eigenwijsheid

Vasalisa
Inzicht, verlichting en vertrouwen in mijn eigenwijsheid.
Mijn “intuïtie” opgeschoond, gevoed en versterkt.
Het was gisteren weer een bijzonder samen zijn.
Mijn werkstuk staat op een prominente plaats in de huiskamer.
Met een kop latte macchiato in mijn hand laat ik alles nog eens tot mij doordringen.
De aantekeningen in mijn boek geven mij inzicht en duidelijkheid.
Het boek De Ontembare Vrouw ligt binnen handbereik.
Vasalisa, een sprookje wat veel meer inhoud heeft gekregen, dank zij jou werkwijze, Marianne.
Met jouw wijsheid, jouw creativiteit en inzet is het een onvergetelijke tijd geworden.

Inzichten

De Sprookjes cursus heeft me zicht gegeven op ontwikkelingen in mijn leven.
Het heeft me verrijkt.

In 1 woord: TOP
Hindernissen vielen weg

In 1 woord: TOP
10 weken lang vol inspiratie en uitdagingen. Zeker de moeite waard.
Hindernissen vielen weg en met vertrouwen ga ik de uitdagingen aan.
Het goud heb ik gevonden en zal het koesteren.
Als je iets in jezelf voelt borrelen en je weet niet hoe je er uiting aan moet geven, dan is deze cursus de oplossing.
Uitdagend, inspirerend en vooral warm. Iets om elke week naar uit te kijken.
Mijn dank is groot.

Zeer verrassend en héél inspirerend
Mijn puzzelstukjes zijn weer meer op zijn plek gevallen

Wat een leuke cursus. Had geen idee wat ik van de Alchemie kon verwachten.
Ik heb me laten verrassen. Wat fijn en inspirerend.
Mijn puzzelstukjes zijn weer meer op zijn plek gevallen.
Wat ben je toch enthousiast! Het spat er vanaf !
Wist niet goed wat ik kon verwachten. Had het wel gelezen op de site, maar het zelf ervaren is anders.
Zeer verrassend en héél inspirerend.
Leuk groepje van 4 dames waarin zoveel vertrouwen is naast en met elkaar !
Bij alle opdrachten kom je iets van jezelf tegen wat je mag loslaten om uiteindelijke bij je goud in jezelf aan te komen.
Wat een enthousiasme, Marianne. Je werkt vanuit je hart wat het geheel zo bijzonder maakt.

De cursus heeft me heel erg geraakt
Wat een inspirerende cursus is het weer geworden

Wat een inspirerende cursus is het weer geworden. Zo veelzijdig ben je.
Nu ook weer goud op de bonbon en in de koffie.
De cursus heeft me heel erg geraakt en smaakt naar meer.
Heel veel dank voor zoveel liefde, zorg en toewijding voor ons als cursisten.
Een heel inspirerende cursus, heel rustgevend, je leert veel van jezelf te ontdekken.
Ik keek elke keer weer uit naar de vrijdagochtend en was benieuwd wat voor opdracht we nu kregen.
De apotheose was toch echt de laatste les met het werken met goud.
Marianne is echt een schat, je krijgt zoveel instrumenten aangereikt om aan je opdracht te werken. Het is heel compleet allemaal.
Ik zoek nu weer een nieuwe cursus om te volgen bij Marianne.

Een ‘gouden’ greep
Inzichten. Kennis. Plezier. Saamhorigheid.

Een “gouden” greep, deze cursus Alchemie bij jou.
Ik heb genoten en er veel van opgestoken.
Maar vooral van de manier waarop je deze cursus hebt vormgegeven en de tekst en uitleg bij alle resultaten.
Even terugblikken:
Ik vond het heel inspirerend, het heeft me veel gegeven. Inzichten. Plezier.
Kennis, door te luisteren naar de uitleg.
Saamhorigheid, door de gedeelde verhalen van alle deelnemers. Het was dan ook een groepje wat goed bij elkaar paste.
De opzet, de goede zorg en het enthousiasme van Marianne zelf is heel fijn en uitnodigend.

Ik straal, ik ben trots en blij
Steeds meer inzicht in mijn mooie eigenschappen

Heel hartelijk bedankt weer voor deze reis, nu naar m’n goud.
Met elke les kreeg ik steeds meer inzicht in mijn mooie eigenschappen.
En prachtig ook dat de buitenwereld het ook aan me merkt.
Ik straal, ik ben trots en ben blij met ‘Mijn Goud’.
Tot snel! Liefs.

Mezelf beter kennen
Ik ben sterker geworden

Wat een mooie inspirerende reis hebben we gemaakt de afgelopen weken.
Door jouw enthousiasme en het enthousiasme van de andere lieve cursisten was het heel bijzonder. Ik heb mezelf beter leren kennen en ben sterker geworden.
Dank je wel, en ik hoop dat er nog een cursus komt waarbij ik weer kan aansluiten!

Een mooi proces
Soms een beetje confronterend, vaak heel ontspannend

Dankjewel Marianne, je bent een warm persoon.
Het was een mooi proces waar je me door gevoerd hebt.
Soms een beetje confronterend, vaak heel ontspannend.
Fijn om even bezig te zijn met kleur, met stil zijn in je hoofd, met creëren.
Soms moest ik even fronsen, maar het eind bleek erg waardevol.
Thanks!

Je innerlijk kind krijgt aandacht
Soms spannend, soms uitdagend en vaak helend

De cursus was soms spannend, soms uitdagend en vaak helend.
Het is een proces waarbij je innerlijke kind aandacht krijgt en uiteindelijk het goud tevoorschijn komt.
Fijne opdrachten waarbij niets moet en alles mag.
De groepsleden waren ondersteunend !
Sfeer van veiligheid werd door Marianne neergezet !
Dankbaar hiervoor.

Dichter bij jezelf
Verrassend en afwisselend

De alchemie cursus was steeds verrassend en afwisselend.
Goed om te ontdekken met welke materialen je graag werkt.
Tevens is het een proces dat je dichter bij jezelf brengt.

Totaalbeleving
De les wordt ten volle besteed aan creatief bezig zijn

Een kursus bij Marianne voelt als een totaalbeleving : vanaf het moment dat je binnenkomt, voel je je verwend, gewenst en veilig.
Over alles is met zorg en aandacht nagedacht : het lekkers bij de koffie is zelfs afgestemd op de les!
Altijd perfekt voorbereid en materiaal in overvloed maakt dat de les ten volle wordt besteed aan het kreatief bezig zijn.
Een kursus volgen bij Marianne is een van de beste keuzes in mijn leven geweest.

Een eye-opener

Ik heb genoten van je lessen en aanvullingen op vragen waar ik mee worstelde.
Het Intuïtief tekenen is voor mij een eye-opener geweest en helpt mij verder op mijn persoonlijke ontwikkeling en in mijn werk als kunstschilder en tekenaar.
Ik wil je hierbij bedanken voor de waardevolle lessen en je professionaliteit waarmee je je vak uitoefent.

Ik voelde me weer een stuk lichter
Ik was zo blij met dat verhelderende inzicht

Wat ben ik blij dat ik weer aan de cursus Intuïtief tekenen en schilderen ben begonnen!
En wat was het weer emotioneel!
Ik was zo blij met dat verhelderende inzicht en de tranen die mochten komen!
Op weg naar huis nog steeds tranen en ik was heel moe toen ik thuis kwam.
Maar op een heel goede manier, ik voelde me weer een stuk lichter en ahw gereinigd.
Dank je wel voor jouw deskundige en ook lieve begeleiding!
Ik vind het iedere keer weer heel bijzonder, hoe jij precies de goede vragen weet te stellen, waardoor wij weer meer inzicht in onszelf krijgen, wat je weer helpt in je verdere ontwikkeling als krachtige vrouw.
Graag weer tot over 2 weken!

Voor het eerst sinds ik zes was met plezier gekleurd, getekend en zelfs geschilderd!
Het 'wondertje' is toch gebeurd

Verwachting: Oprechte poging om géén verwachtingen te hebben op teken/schildergebied en ‘wondertjes’ op dit vlak die een einde maken aan frustratie van ‘niet kunnen tekenen’. Wel verwachting van een weekend in een mooie omgeving, veel buiten, natuur en samen met mensen die dit ook waarderen en het samen met anderen gezellig willen maken, ieder met hun eigen ‘thema’.
Het weekend: Geweldige verzorging en organisatie met liefde, zorg en aandacht.
Prachtig rond het thema uit de film ‘As It Is In Heaven’.
Het tekenen/schilderen: De deskundigheid, wijsheid en ‘aandacht op maat’ voor alle deelnemers, heeft voor mij als resultaat dat het ‘wondertje’ toch gebeurd is: ik heb, voor het eerst sinds ik 6 ben (en met rechts moest leren schrijven) met plezier gekleurd, getekend en zelfs geschilderd! Dank je wel!!!!
Het mooie is dat ik zowel technieken geleerd heb om te tekenen/schilderen als nog veel belangrijker, uitdrukking heb kunnen geven aan de thema’s die op dit moment in mijn leven spelen.
Dus: een onbetaalbaar weekend, waar ik rijk/verrijkt van terugkom!
Een weekend met vleugels, merci beaucoup!

Ik de Krachtige
Van de ene verwondering naar de andere

Zonder verwachtingen met een open mind naar As It Is In Heaven, mijn film.
Onderweg kwam alles al bij elkaar.
Als een familie kreeg alles vorm, steeds meer en meer.
Van de ene verwondering werden wij naar de andere gebracht.
Lieve Marianne, wat een warmte, wat een liefde breng jij in je werk.
Voor mij is het een slotakkoord in mijn leven. Ik ben klaar voor een nieuw begin.
Ik de Krachtige.
Enne, wij werden geweldig verwend met eten en drinken. Goddelijk eten!

Ik wist niet dat ik op deze manier kon tekenen
Het proces van verandering is begonnen

In het begin was ik sceptisch; wat gaat deze cursus mij brengen !
Ik heb met veel plezier genoten van de cursus. Wist niet dat ik op deze manier kon tekenen en dat ik mij daar zo prettig bij zou voelen. Veel van jou en andere cursisten geleerd.
Ik voel dat het proces van verandering is begonnen. Ik ben benieuwd wat het op langer termijn nog gaat brengen. Met vriendelijke groet.

Veel onverwachte ontwikkelingen
Vanuit verwarring naar rust, leven en ruimte

Wat was dit weer een boeiende cursus. Een prachtig traject met veel onverwachte ontwikkelingen. Stap voor stap vooruit vanuit verwarring naar rust, leven en ruimte.
Dank je wel hiervoor. Het heeft me veel gebracht !

Ontspannend en rustgevend
Het heeft mij geholpen om zeer moeilijk beslissingen te nemen

Heel ontspannen, rustgevend voor mij. Ik ben door de cursus, maar ook door het weekend As It Is In Heaven meer los geworden en er ook meer toe gekomen mijn eigen leven te leiden. De cursus zoals gegeven door jou Marianne, heeft mij zeer veel geholpen om zeer moeilijke beslissingen te nemen.
Beslist ga ik door met deze cursus waar ik met plezier naar toe ga.

Ik ben verbaasd wat er uit mijn potlood vloeit
Ik voel een last van mijn schouders glijden

Een jaar geleden ben ik begonnen met mandala tekenen en ben verbaasd wat er uit mijn potlood vloeit. Ik heb sinds zijn 18e niet meer getekend. Mooie tekeningen ontstaan onder mijn hand met wat begeleiding van Marianne. Het tekenen geeft me rust. Ik voel een last van mijn schouders glijden. Marianne, bedankt voor het openen van een nieuwe kijk op tekenen.

Een mooie uitlaatklep
Ik ben blij met wat ik gemaakt heb

Ik wilde meer te weten komen van de mandala en chakra's. Daarnaast vond ik het fijn om op een nadere manier feedback te krijgen op mijzelf vanuit de tekentaal, heel waardevol.
Ik heb plezier in het tekenen op deze manier, ik kan me er in verliezen en krijg daardoor ook rust in mijn hoofd. Dat ik kan-mag zeggen: ik ben blij met wat ik gemaakt heb, ipv zeggen dat ik niet kan tekenen.
Om vanuit het non-verbale toch heel veel informatie van jezelf te weten te komen. Het is mijns inziens laagdrempelig en ik denk dat het een mooie uitlaatklep kan zijn voor heel veel zaken waar mensen tegen aan lopen.

Marita, 55 jaar
Iets te mogen doen wat altijd goed is

Ik had een burn-out en kon geen plezier meer ondervinden in iets.
Nu voor het eerst sinds lange tijd bezig kunnen zijn zonder 'in mijn hoofd te zitten' en daar blij mee te zijn.
Iets te mogen doen wat altijd goed is, zonder oordeel. Het is daardoor erg fijn om te doen.
En dat jij zo ontzettend veel kennis hebt en die ook weet te delen.

Maryse, 50+2 jaar
Ik beleef nu een ongekende vrijheid

Ik durfde niet: niet te tekenen / schilderen. Dacht dat ik niks kon.
Jij hebt mij over deze 'niet durven' grens laten stappen: heel liefdevol en met alle respect en steun. Ik beleef nu een ongekende vrijheid en een passie voor het leven.
Je leert bij Marianne veel meer dan waar je in eerste instantie voor kwam. Je wordt ondergedompeld in een overvloed: aan aandacht, kennis, materiaal en inspiratie.

Ik heb ontdekt dat ik talent heb

Ik zat niet goed meer in mijn vel
Ik heb ontdekt dat ik me goed voel bij creatief bezig zijn en heb later ook ontdekt dat ik talent heb voor tekenen/schilderen.
Mijn aanbeveling: geef jezelf ruimte om creatief bezig te zijn en te ontdekken of je het leuk vindt

Een doorgaand proces van ontdekken, verwondering, genieten en mezelf zijn

Ik had een burn-out en was mezelf kwijt.
Het resultaat van de tekenlessen en sessies was een doorgaand proces van ontdekken, verwondering, genieten en mezelf zijn. Iedere cursus, workshop of tekenweekend weer een unieke beleving
Gun jezelf deze fijne en mooie manier om dichter bij jezelf te komen en te blijven.

Annette, 54 jaar
Het geeft rust, zowel lichamelijk als geestelijk

Ik kon thuis niet toekomen aan tekenen .
De lessen zijn erg ontspannend en inspirerend om het te blijven volgen. Het geeft rust, zowel lichamelijk als geestelijk. En daarbij gezelligheid.
Het is heerlijk en leuk en inspirerend. En het is Zelfhelend.
Jij geeft vol overgave les.

Maya, 61 jaar
Een schot in de roos

Ik was (en ben) zoekende om mijn creativiteit op het spoor te komen en negatieve overtuigingen dienaangaande los te laten.
Mijn eerste contact was ‘Schilderen a la Hundertwasser’ en dat was al meteen een schot in de roos omdat ik toen ontdekte dat mits enkele bruikbare tips ik zeker wel wat kon tekenen en het enorme kleurenpalet van Hundertwasser en het werken met ecoline maakte mij zo blij..... Ondertussen hou ik een art journal bij en ecoline en stromingsbeelden (zentangle-patronen) komen steeds terug....
Marianne is enthousiast en zorgt voor een positieve insteek op de plek waar jij staat, genoeg structuur en tegelijk een grote vrijheid om te werken aan jouw eigen werkstuk, voldoende duiding maar ook niet teveel......

Tonnie, 67 jaar
Iets heel nieuws voor mij

Via een vriendin werd ik gevraagd om mee te doen met de cursus Chakra tekenen. Dat was iets heel nieuws voor mij en ik vind het altijd leuk om uitdagingen aan te gaan. Wat een geweldig cadeau heb ik mijzelf hiermee gegeven. Een geweldige ervaring en Marianne maakte het tot een groot feest, eten, drinken en ook de lekkere koekjes en snoepjes waren allemaal in het thema van de chakra. De kleding in de kleur van de chakra onwennig in het begin op zijn laatst een uitdaging om het tot in details uit te dragen. Het was een begin van veel meer uitdagingen bij Marianne.
Hierdoor kreeg ik de verdieping en de grote creatieve ontwikkeling van mijzelf. De durf om te tekenen en te kleuren heeft hier door een zeer grote impuls gekregen.
De cursussen geven je inzicht in jezelf en het maakt je vrij om jouw leven op je eigenwijze vorm te geven. Je werkstukken maken dat je trots bent op je zelf. De tekenweekends zijn een groot feest. Het tekenen, schilderen, collages maken, het eten, de uitstapjes alles is top verzorgd.
Het As It Is in Heaven weekend was voor mij een ervaring waar ik nu nog van geniet in een woord “perfect”.

Ik zocht een nieuwe hobby
Hoe meer ik met mijn gevoel werk, hoe meer ik ervan geniet.

Ik ben bij jou gekomen omdat ik een nieuwe hobby zocht waar ik meer met mijn gevoel bezig ben dan met mijn hoofd.
En waar het vooral gaat om fijn bezig te zijn en niet zozeer om een heel mooi eindresultaat. Mijn perfectionisme maakt het soms moeilijk om gewoon te genieten.
Resultaat: Ik heb er zeker een nieuwe hobby bij. Ik vind het heerlijk om bij jou aan de slag te gaan met telkens weer nieuwe opdrachten. En ik merk dat hoe meer ik met mijn gevoel werk hoe meer ik ervan geniet. Per opdracht is het wel heel verschillend hoe goed dit lukt. Soms ben ik toch nog te veel met mijn hoofd bezig en heb ik last van een innerlijk kritisch stemmetje. Maar ik ben er in ieder geval al veel beter in geworden om dat los te laten en gewoon lekker te genieten.
Het is gewoon een hele leuke manier om jezelf beter te leren kennen en eventueel in positieve zin te veranderen.

Gudrun, 65 jaar
Weer met andere ogen kijken naar Van Gogh

Nou, dat was weer echt een heel leuke en leerzame dag vandaag zeg!
Wat heb je alles toch weer heerlijk goed verzorgd voor ons!
Zowel wbt het uitleggen, het tekenen/schilderen zelf , als de persoonlijke zorg.
Je bent er altijd voor meer dan 100% met aandacht en gezelligheid bij!
En ook voor thee, koffie en zelfs lekkers wordt altijd gezorgd. Lief van jou hoor!
Het weer met “andere ogen “kijken naar de werken van Van Gogh, het zelf voorbereiden met houtskool (met aandacht!) en het uiteindelijke “Echte “werk.
Het was allemaal Geweldig. Heel erg bedankt!
Veel succes met alle plannen en werken die je nog in gedachten hebt!

Tony, 66 jaar
Ik ben enorm gegroeid in mijn manier van tekenen

Ik was nieuwsgierig, omdat ik van mezelf niet wist of ik kon tekenen. In de loop van de tijd voelen dat je gevoelens verwerkt in de tekeningen en dit niet hoeft te delen als je dit niet wil. Er is respect hiervoor als cursisten naar elkaar.
Mijn grootste winst was doorzetten na de 1e tekening. Ik was toen zo gefrustreerd dat ik meteen wilde stoppen. ?. Nu na 2,5 jaar ben ik blij dat ik doorgegaan ben. De tekeningen die ik maak geven me veel rust, ontspanning en ik geniet van tekenen/kleuren. Ik durf voor mezelf ook wel te stellen dat ik enorm gegroeid ben in mijn manier van tekenen.
Ik kan in mijn tekeningen mijn gevoel/emoties kwijt. Voelt goed.
Ik weet wat jij de ander kunt geven/ervaren om met tekenen/kleuren bezig te zijn.
Zeker met een weekend waarin je buiten bezig bent en helemaal in je eigen "cocon" kunt werken en toch met een groep bent.
Dit was zo'n bijzondere ervaring dat ik dit jaar weer op een tekenweekend mee ga.

Carla, 54 jaar
Een heerlijk palet van genietmomenten

Ik gaf laatst in een gesprekje met Marianne wat complimenten over haar heerlijke tekenlocatie, waar ik al diverse soorten workshops heb gevolgd.
Als je het eenmaal weet .. ga je daar niet 123 meer weg ..
Ik ben momenteel weer met een cursus bezig : de chakra-cursus, en kom altijd zó ontspannen van die zaterdag terug.
Helemaal relaxed kom je daar in actie om het zo maar te zeggen.
Wat me vaak opvalt is dat iedereen aan het einde van de “rit” helemaal positief verbaasd is over het eindresultaat.
Een mens is zoveel creatiever dan ie meestal denkt te zijn.
Je ziet daar in het pand de mooiste resultaten hangen en denkt : dat gaat mij vast nooit lukken! Nou dus wel! Met behulp van wat kleine positieve aanwijzingen en zetjes in de rug komen er allemaal meesterwerkjes uit.
Vaak onder het genot van wat heerlijke drankjes met wat lekkers daarbij. Of in mijn geval zit er een overheerlijke lunch bij. Kortom een en al verwennerij.
De materialen waarmee getekend, geschilderd, geplakt, gekrast, geknutseld worden zijn allemaal van een hoogwaardige kwaliteit. Dus werken heerlijk mee.
Vaak komen er mooie gesprekjes, tips, verhalen, tussendoor over tafel. Plus: er wordt ook veel gelachen.
Een heerlijk palet van genietmomenten, die je geest zowel positief prikkelen als tot rust brengen. In deze hectische (digitale) tijden kan een potlood je verrassend verblijden. Ik gun het iedereen !

Janneke, 57 jaar
Het geeft altijd veel duidelijkheid

Ik was op zoek naar een tekencursus die mij meer over mijzelf zou vertellen. Op de website van Marianne kwam ik verschillende cursussen tegen die daar aan beantwoorden. Ik heb voor de chakra cursus gekozen en heb daar geen seconde spijt van gehad.
Ik krijg elke maand tijdens de les zoveel leerzame dingen aangereikt , waar ik veel mee kan in mijn dagelijkse leven.
Voor mij is deze cursus een dag waar ik naar uitkijk en erg van geniet. De cursusruimte is een hele fijne plek om je creativiteit naar buiten te laten komen.
Voor mij is de betekenis van hetgeen je hebt getekend hebt, heel waardevol. Ik teken een chakra en kleur hem in op mijn manier.
Soms komen er andere dingen in mijn tekeningen te staan, als die ik van te voren bedacht had. Je tekent als het ware onbewust, datgene waar je mee bezig bent in je dagelijkse leven.
Marianne kan via de tekentaal en de kennis die zij heeft, de tekening heel duidelijk uitleggen.
Op de website van Marianne vindt je een zeer uitgebreid aanbod van hele leuke en leerzame tekencursussen/workshops en tekenweekenden.
De sfeer is heel gemoedelijk en prettig en je voelt je er snel thuis. Als de tekeningen besproken worden geeft dat altijd veel duidelijkheid aan degene die het getekend heeft,
maar ook aan de medecursisten. Marianne heeft je zoveel te vertellen, zoveel te bieden, het zijn cadeautjes voor jezelf.

Corrie, 63 jaar
Verzorgd tot in de puntjes

Ik heb je hulp ingeroepen 2 jaar terug omdat ik down was en niet wist hoe verder en ook boos en verdrietig.
Het resultaat was dat ik mijn boosheid een stuk heb mogen loslaten en er door de jaren heen verder mee aan de slag ben gegaan, maar het was toen de eerste aanzet .
De tekencursussen die ik bij jou volg hebben voor mij telkens weer nieuwe inzichten. Het maakt je sterker en zekerder. Er gebeurt veel in je lichaam en hoofd en het is heel fijn, ook het terugkoppelen van je tekeningen en schilderijen met elkaar en met jou
Het tekenweekend in Frankrijk was geweldig zo verzorgd tot in de puntjes, een echte aanrader.
Als ik mensen over het tekenen vertel ben ik erg enthousiast over hoe de ochtend verloopt. Ik ben erg blij en gelukkig omdat ik in contact met jou bent gekomen.

Fijne omgeving om te zijn

Ik wilde weer graag creatief bezig zijn en het liefst met meerdere mensen. Dat was fijn en zorgde ervoor dat ik weer plezier kreeg in mijn eigen creativiteit. Fijne omgeving om te zijn, rust en gezelligheid. Een aanrader.

Ria, 63 jaar
Het lukt je gewoon

In het voorjaar van 2010 ben ik voor het eerst bij Marianne op cursus gegaan. dit was een cursus Kolam. Ik was al langere tijd op zoek naar een voor mij passende manier om mijn creativiteit de ruimte te geven. Ik zat op dat moment in een moeilijke tijd en wilde door met kleur te werken blijheid terug vinden. Daar zat een diep verlangen. Hoe en wat er zou ontstaan was vrij als ik maar blij van zou worden. Ik heb het geweten. De Kolam- cursus heeft me, door de mooie sierlijke lijn te laten dansen om alle punten, het inzicht gegeven dat je om alle knopen in je leven heen komt. De uitdaging om de slingerende lijn op orde te krijgen was spannend. Het lukt je gewoon. Het was mijn ervaring met ademend kleuren die het allemaal completeerde. Heerlijk om te doen. Ik ben zo blij dat ik gegaan ben, dat mag duidelijk zijn. Ik ben een enthousiaste deelnemer geworden van menig cursus bij Marianne.
Iedere keer weer ervaar ik het als een cadeau voor mezelf te zien, dat ik groeiend van moment tot moment in mijn werkstuk zelf tot hele verrassende resultaten kom. Ik word er zo blij van! Ik vind het heerlijk om te doen. Het voelt voor mij als een effectieve therapie.
Kom naar Marianne! Je hoeft niets te durven of te presteren. Dat is zo fijn. Niets hoeft ergens aan te beantwoorden. Er is geen oordeel over wat er is gemaakt. Ontdek wat en waar je creativiteit je kan brengen. Je bent gewoon vrij!
Super helend. Blij, blij, blij! Dat word je ervan tijdens je workshop, cursus of heerlijk weekend in de natuurlijke omgeving in Frankrijk. Super verzorgd en zonder zorgen. Dat maakt het zo af.

Ik zit nu veel beter in mijn vel

Ik had moeite om mezelf te waarderen, ondanks dat ik al van jongs af voelde wat “anders”te zijn. Ik blijk ADD te hebben, wat tegenwoordig wel bekend is en niet zo vreemd meer, maar dat was toen ik een tiener was (de jaren ’60!) totaal onbekend terrein.
Door het tekenen en schilderen bij jou EN door jouw goede inzicht en vragen, ben ik meer inzicht gaan krijgen naar hoe ik in elkaar zit en ik zit nu veel beter in mijn vel en ben heerlijk tevreden met wie ik ben. De sfeer in de groepjes met cursisten is altijd weer heerlijk vertrouwd en je weet dat wat je ook vertelt, het veilig is en daar blijft.
Als je op een heerlijk ontspannen manier mooie teken- en schilder werkstukken wilt maken, die je inzicht geven in
wie je bent, waardoor je als mens sterker wordt, je ook nog eens heerlijk ontspant, kan ik iedereen aanraden:
GA LEKKER NAAR MARIANNE TOE, WAT ZE OOK ORGANISEERT HET IS ALTIJD SUPER!!!

Jessica, 42 jaar
Buiten de lijntjes kleuren

Mijn verlangen is om me te blijven ontwikkelen, mijn creativiteit te stimuleren en inspiratie op te doen voor het leven. Elke keer als ik bij Marianne kom raak ik geprikkeld om dingen op een andere manier te bekijken, dat ik voel dat ik er mag zijn zoals ik ben en dat alles goed is. Marianne heeft mij geïnspireerd om buiten de lijntjes te kleuren! Ik beveel Marianne altijd aan, omdat het echt ontzettend leuk is wat zij biedt! Het is een warm nest, je leert er veel van en het is elke keer een aangename verrassing!