Van de ene planeet naar de andere


Deze Zesdaagse is een combi van kunstzinnig bezig zijn, samen leuke en gezellige dingen doen, verwend worden en inzichten krijgen over jezelf.
De uitwerking hiervan bestaat – uiteraard – uit tekenen en schilderen, ontmoetingen, uitwisselen, heerlijk eten – uit en thuis – en bovenal GENIETEN !!


Een tekenweekend waarin de transparantie centraal staat: we gaan tekenen en schilderen met transparante technieken, met name aquarel.
De opdrachten zijn gerelateerd aan het verhaal van Le petit prince uit het boek van Antoine de Saint-Exupéry. De ontmoetingen met de dieren en de bewoners van de andere planeten, en de liefde voor de prachtige bloem.
Tijdens het weekend beleef je verschillende ontmoetingen, op verschillende locaties.

Onze Maître d’Hôtel zorgt iedere dag voor een lekker ontbijtje, doet altijd de afwas, bespreekt de restaurantjes waar we gaan eten, verrast met smakelijke lunches en brouwt een heerlijke maaltijd. In deze luxe setting kunnen de cursisten zich helemaal richten op het kunstzinnig proces.

Praktische informatie

– donderdag omstreeks 18:00 uur worden de cursisten in het gastenverblijf verwacht.
… Uitzonderingen door omstandigheden zijn mogelijk.
– dinsdag vertrek je na het ontbijt weer naar Nederland.
– we werken zoveel mogelijk buiten.
– we gaan 2 keer uit eten (dit valt binnen het eet-budget, dus zonder extra kosten)
– het is raadzaam om tijdig in te schrijven, in verband met de locatie die ik moet bespreken.

Le Petit Prince
Workshop Zesdaagse: 2018 – Vogezen
Kosten tekenprogramma: € 300,00
Kosten verblijf en eten: € 350,00

Beschikbaarheid
Stuur mij een mail via het onderstaande formulier als je belangstelling hebt voor deze zesdaagse.

Reacties van deelnemers

De vrijheid en de ruimte

Het aantrekkelijke aanbod van heel veel verschillende materialen, de goede organisatie, de inspirerende natuur van de Vogezen, de liefdevol verzorgde maaltijden, de vrijheid en de ruimte die Marianne gaf, maakte het voor mij tot een heerlijk relaxed maar ook heel gezellig schilder-weekend.

Nella Lucas, 60 jaar, Cateraar, kunstenaar, boerin
Wat een kracht heeft zo'n weekend dan!

Een heerlijke tijd heb ik gehad met de workshop Le Petit Prince. Het boek vergt toch wel vaker gelezen te worden. Ik had het thuis 2 keer gelezen, maar nam te weinig tijd om het tot me door te laten dringen in essentie. Wat een kracht heeft zo'n weekend dan!
Door het aan elkaar voor te lezen, ging het boek meer leven en kwamen de thema's veel duidelijker naar voren.
Zien vanuit het hart i.p.v. met de ogen. De waanzin van de dag met alle onbenulligheden die we als mens zo belangrijk maken. Waar je ECHT verbinding mee maakt in je leven kan groeien en bloeien. Een veld met duizenden rozen zegt niets in vergelijking met één roos waar je goed voor zorgt en waar je je mee verbindt, een mooie metafoor..., die ik mee heb genomen naar huis...
En: bij het tekenen en schilderen de vorm en de betekenis los laten. Mogen spelen en laten ontstaan... best moeilijk, en een uitdaging om een volgend weekend en andere tekenworkshops mee door te gaan. Dank Marianne, voor je steun en onuitputtelijke enthousiasme!
We zijn heerlijk verzorgd door Carlie en Manon. Alles stond heerlijk klaar, inclusief geweldige lunches op sprookjesachtige tekenlocaties. Manon kan een kookboek schrijven!

Meer reacties lezen …

Inschrijven, vraag, opmerking of een bericht achterlaten: