Onder deze noemer vind je tekenlessen en tekenworkshops op maat.

Werkstukken van deelnemers


Bespreek je eigen workshop naar keuze met je eigen groep

Een workshop met VRIENDEN/VRIENDINNEN met een eigen thema naar keuze.
een VERJAARDAG vieren voor kinderen of volwassenen. Kies zelf je thema in overleg.

Een workshop TEAMBUILDING met één of meerdere pijlers als uitgangspunt, bijv. communicatie, respect, ruimte geven/nemen, samenwerking, veiligheid, verantwoordelijkheid, waardering, etc.

Een (KUNST)PROJECT op een school passend bij de onderwijsdoelen, bijv. De Vier Elementen, sprookjes, lentekriebels, monster en meester, pestgedrag, kunstenaars nader bekeken (Hundertwasser, Van Gogh, Mondriaan, etc.), vrede, waarneming (zintuiglessen), tekenvaardigheid, etc.

Een workshop met je GEZIN, bijvoorbeeld om dat speciale schilderij voor boven de bank (naar een eigen thema) zélf te schilderen.

Met MEDEWERKERS de schilderijen maken voor een jaarkalender of verjaardagskalender, bijvoorbeeld als relatiegeschenk of PR-activiteit.


Praktische informatie

Wanneer je belangstelling hebt voor een Workshop A la Carte
neem je contact met me op via de mail.

We spreken dan af:
– tijdstip
– groepsgrootte
– thema
– locatie
– kosten

Reacties van deelnemers

Gisteren heb ik samen met de kunstmeergroep een workshop a la Hunderwasser gevolgd bij Marianne Geerts te Den Hout. Het was een erg leuke en boeiende workshop. Hieronder mijn resultaat. Het is werk op papier van 40 x 40 cm. Er zijn verschillende papiersoorten opgeplakt die willekeurig op het papier geplakt zijn en waar omheen ik verder ben gaan werken. Eerst zocht ik naar een mooie compositie en later ben ik er meer persoonlijke dingen in gaan brengen. Het krijgt de titel “Eerbied”. Dit is de tekst die op mijn getrokken kaart bij Marianne vermeld stond en staat voor de eerbied voor mijn geliefde.
Het was een fijne ochtend bij jou in het atelier aan de sfeervolle Houtse Heuvel. Het werken met – voor mij – nieuwe materialen was heel inspirerend en je hebt het tot in de puntjes verzorgd! Ik heb er thuis nog wat aan doorgewerkt o.a. met gouache-verf om de vlakken wat te verzachten. Dit is het eindresultaat. Nog eens bedankt en tot de volgende workshop.

Kunstmeer groep
Calcinatio en Sublimatio

Afgelopen vrijdag workshop Alchemie gevolgd. Wat is Alchemie, die vraag houdt me al een tijdje bezig. Marianne Geerts liet ons op 15 maart kennismaken met Alchemie. In de Middeleeuwen volgden de alchemisten een specifieke aanpak om lood op… een chemische wijze om te zetten in goud. Dit proces bestond uit opeenvolgende stappen. De verschillende stappen heeft Marianne vertaald in tekenopdrachten die tot doel hebben om je dichter bij je eigen goud te brengen. Voor deze cursus werden 2 stappen uitgekozen: calcinatio (fijnmaking) en sublimatio (opstijging). Hiervoor hebben we eerst hard gewerkt met twee handen met tamponneer kwasten en punten van tekenpotloden vermalen met een steen. hierna hebben we met oliekrijt gewerkt. de drie ontstane werken werden later weer verscheurd en leverde het eind werkstuk op waar Marianne de tekentaal op los liet.

Inschrijven, vraag, opmerking of een bericht achterlaten: