Onder deze noemer vind je tekenlessen en tekenworkshops op maat.

Werkstukken van deelnemers


Bespreek je eigen workshop naar keuze met je eigen groep

Een workshop met VRIENDEN/VRIENDINNEN met een eigen thema naar keuze.
een VERJAARDAG vieren voor kinderen of volwassenen. Kies zelf je thema in overleg.

Een workshop TEAMBUILDING met één of meerdere pijlers als uitgangspunt, bijv. communicatie, respect, ruimte geven/nemen, samenwerking, veiligheid, verantwoordelijkheid, waardering, etc.

Een (KUNST)PROJECT op een school passend bij de onderwijsdoelen, bijv. De Vier Elementen, sprookjes, lentekriebels, monster en meester, pestgedrag, kunstenaars nader bekeken (Hundertwasser, Van Gogh, Mondriaan, etc.), vrede, waarneming (zintuiglessen), tekenvaardigheid, etc.

Een workshop met je GEZIN, bijvoorbeeld om dat speciale schilderij voor boven de bank (naar een eigen thema) zélf te schilderen.

Met MEDEWERKERS de schilderijen maken voor een jaarkalender of verjaardagskalender, bijvoorbeeld als relatiegeschenk of PR-activiteit.


Praktische informatie

Wanneer je belangstelling hebt voor een Workshop A la Carte
neem je contact met me op via de mail.

We spreken dan af:
– tijdstip
– groepsgrootte
– thema
– locatie
– kosten

Reacties van deelnemers

Calcinatio en Sublimatio

Afgelopen vrijdag workshop Alchemie gevolgd. Wat is Alchemie, die vraag houdt me al een tijdje bezig. Marianne Geerts liet ons op 15 maart kennismaken met Alchemie. In de Middeleeuwen volgden de alchemisten een specifieke aanpak om lood op… een chemische wijze om te zetten in goud. Dit proces bestond uit opeenvolgende stappen. De verschillende stappen heeft Marianne vertaald in tekenopdrachten die tot doel hebben om je dichter bij je eigen goud te brengen. Voor deze cursus werden 2 stappen uitgekozen: calcinatio (fijnmaking) en sublimatio (opstijging). Hiervoor hebben we eerst hard gewerkt met twee handen met tamponneer kwasten en punten van tekenpotloden vermalen met een steen. hierna hebben we met oliekrijt gewerkt. de drie ontstane werken werden later weer verscheurd en leverde het eind werkstuk op waar Marianne de tekentaal op los liet.

Prijswinnares van de stoepkrijt-tekenwedstrijd van het CJG

Kiki heeft de workshop Teken je dier gewonnen.
Toevallig was ze nog jarig ook, dus het werd meteen een feestje.
Ze komt samen met 7 vriendinnen in het atelier tekenen.
In aansluiting op de wedstrijd (stoepkrijt) werken zij met zacht pastelkrijt over kleurpotlood.
Met als resultaat 8 prachtige pastelwerken.

Prijswinnaar Centrum voor Jeugd en Gezin
Teken je dier

Inschrijven, vraag, opmerking of een bericht achterlaten: