De creatieve ideeën liggen overal voor het oprapen

Als je geen idee hebt

De creatieve stroom op gang brengen
Het komt regelmatig voor dat iemand heel veel zin heeft om iets moois te gaan tekenen of schilderen, maar helemaal geen idee heeft wát het onderwerp van die scheppende bezigheid zou kunnen zijn of met welke techniek het kan worden weergegeven.
Of je voelt dat iets in je borrelt, en je weet het niet te ‘pakken’.
Dat is jammer, want de creatieve stroom kan dan niet op gang komen. Het is onbevredigend als je niet tot expressie kunt komen, want het is de behoefte van ieder mens om scheppend en expressief bezig te zijn.

Uit het onbewuste
Vaak gaat het hier om onbewuste processen en d.m.v. de tekentaal kun je de begrenzing tussen het onbewuste en bewuste meer doordringbaar maken. In een tekening of schildering kun je zichtbaar maken wat zich in het onbewuste bevindt.

Belangrijke uitgangspunten
In deze workshop leer je hoe je tot een onderwerp of een idee kunt komen. Hoe je jezelf kunt inspireren of kunt laten inspireren. Welke uitgangspunten belangrijk zijn. Wat bij je past. Waar ideeën vandaan komen. Hoe je met je beperkingen en vaardigheden om kunt gaan. Wat fantasie met je kan doen. Er worden veel prikkels aangereikt waarmee je je inspiratie wakker kunt maken.

Snelle werkstukken
De werkstukken worden vrij snel gemaakt, zodat je met veel variaties kunt kennismaken. Je zult merken dat je steeds nieuwe aanknopingspunten vindt om tot weer een nieuw beeld te komen.

Na de middagpauze kies je een werkstuk om mee verder te werken om te kijken hoe je binnen één werkstuk geïnspireerd kunt blijven.

Je hoeft niet mooi te kunnen tekenen/schilderen om hieraan te kunnen deelnemen


Praktische informatie

Workshop – Inspiratie
Zaterdag 23 september 2017 – 10:00 – 17:00
Kosten: € 117,00
– incl. teken/schildermaterialen, koffie/thee met lekkers en soep bij de lunch
Zelf meenemen: lunchpakketje

Reacties van deelnemers

De oefeningen helpen je een stap verder te zetten

De workshop inspiratie is een leuke workshop als je
je wilt laten verrassen.
De oefeningen helpen je een stap verder te zetten
dan je normaal zou doen.
Het gaat vooral om dingen uitproberen en kijken wat er gebeurt.
Dit samen in een groep te doen is gezellig, maar vooral ook
heel boeiend. Iedere cursist gaat op een heel eigen manier
met de opdracht om.

Super geslaagde, leerzame workshop

Ik wilde graag ideeën en tips op doen om geïnspireerd te raken. Dat is zeker gelukt! Na het volgen van deze gezellige workshop heb ik genoeg ideeën achter de hand om in een creatieve flow te raken. Marianne heeft zoveel kennis! Ze denkt met je mee, reikt inzichten aan en helpt je op weg als je vast zit. Ook de manier waarop de werkstukken besproken worden en de feedback van de andere cursisten maakt dit tot een super geslaagde, leerzame workshop. Nu kan ik thuis weer verder maar ik zit stiekem ook al te kijken voor een andere workshop of cursus die ik bij Marianne kan volgen :-).

Nicolette, 48 jaar

Meer reacties lezen ..

Inschrijven, vraag, opmerking of een bericht achterlaten: