Reacties cursus Chakra tekenen – Praktijk Marianne Geerts

Reacties cursus Chakra tekenen

Lekker rustig bezig zijn
63 jaar

Ik volg de Mandala in het atelier en deze blijf ik nog even doen, en ik deed de Chakra cursus 2019-2020. Plus de workshop Verwondering in de Biesbosch.
Ik zocht ontspanning, ik was vaak gespannen, niet begrepen. Door de cursus heb ik mezelf gevonden , lekker rustig even bezig zijn. Ik ben blij dat ik begonnen ben, heerlijk werken met een gezellig groepje, allemaal jezelf, ervaring of geen ervaring 👍. Je kunt het gewoon doen , beginnen met een kleurtje, fijn om jezelf te ontdekken.
Met de Tekentaal-tips krijg je nog even een steuntje om te tekenen.

Arna
Medisch secretaresse
63 jaar

Ik heb diverse cursussen gevolgd, o.a. Mandala symboolkaarten, alchemie, beeldend bewust worden, Chakra tekenen, in Frankrijk 🇫🇷 meegedaan met Hundertwasser (nog trots op mijn werkstuk), met kleinzoon workshop kind- volwassene! En ben nu bezig met de on line mandalacursus.
Ik vind dat ik niet kon tekenen, had geen verwachtingen.
Nu heb ik gemerkt dat ik meer en meer het resultaat los kan laten, soms mislukt het en soms verbaas ik mezelf 😀.
Het heeft mij enorm geholpen in een moeilijke tijd! Je raakt in een flow, bent even nergens anders mee bezig, dus helemaal in het hier en nu. Ook krijg je meer vertrouwen in je eigen kunnen. O ja en nog een belangrijke: niet vergelijken!!
Gewoon doen! Je doet jezelf er een plezier meer!
Het fijne van de Gratis Tekentaal-tips is dat ik zelf uit kan kiezen waar ik aandacht aan wil besteden op een tijdstip dat mij het beste uit komt.

Anniek
Functioneel beheerder
47 jaar

Ik heb al heel veel jaarcursussen gevolgd en workshops van 1 dag - vol verwachting, openheid, zin in creatief bezig zijn zonder dat het iets moet worden.
Elke les of workshop is een spiegel van waar ik sta, wat er speelt in mij leven en dat biedt mogelijkheden. En ik ben elke keer weer zo verwonderd over wat ik maak, zonder dat mijn hoofd zich ermee bemoeit.
Wil je graag tekenen, maar vind je dat je dit niet kunt? Vind je je eigen ontwikkeling interessant? Dan ben je bij Marianne op de juiste plek.
Ik heb Marianne, haar manier van lesgeven en het lezen van de tekeningen in mijn hart gesloten. Liefdevol, respectvol, open en je wordt er ook inwendig heerlijk verzorgd. Alles is van de hoogste kwaliteit: zowel de materialen als haar aanpak en persoon zelf.
De mail met Gratis Tekentaal-tips is elke week weer een kadootje. Ik bewaar ze soms ook voor vakanties!

Ria van den Hatert, 52 jaar, acupuncturist
Een heel gezonde verslaving

De chakra cursus was erg fijn om te doen. Iedereen begint met hetzelfde uitgangspunt en de tekeningen worden dan net zo verschillend als dat mensen verschillend zijn. Marianne weet dan net even de goede, persoonlijke, vragen te stellen om jezelf weer wat beter te leren kennen. Verder vond ik het bezig zijn met tekenen gewoon heerlijk om te doen!!!! Werkt verslavend, maar dan wel een heel gezonde verslaving.

Open manier van vragen stellen

Na een enthousiaste aanbeveling van mijn zus ben ik bij Marianne de Chakra cursus gaan volgen. Ik wilde wat minder in mijn hoofd en wat meer met mijn gevoel bezig zijn.
Het zijn fijne en leerzame zaterdagen geweest!
Marianne schept in haar atelier een warme, gezellige en creatieve sfeer. Ze is deskundig en met haar open manier van vragen stellen weet ze samen met jou de tekening te duiden. Onvoorstelbaar wat dat oplevert!
Ik kom zeker nog terug bij Marianne.

Ik wist niet dat ik op deze manier kon tekenen
Het proces van verandering is begonnen

In het begin was ik sceptisch; wat gaat deze cursus mij brengen !
Ik heb met veel plezier genoten van de cursus. Wist niet dat ik op deze manier kon tekenen en dat ik mij daar zo prettig bij zou voelen. Veel van jou en andere cursisten geleerd.
Ik voel dat het proces van verandering is begonnen. Ik ben benieuwd wat het op langer termijn nog gaat brengen. Met vriendelijke groet.

Veel onverwachte ontwikkelingen
Vanuit verwarring naar rust, leven en ruimte

Wat was dit weer een boeiende cursus. Een prachtig traject met veel onverwachte ontwikkelingen. Stap voor stap vooruit vanuit verwarring naar rust, leven en ruimte.
Dank je wel hiervoor. Het heeft me veel gebracht !

Een mooie uitlaatklep
Ik ben blij met wat ik gemaakt heb

Ik wilde meer te weten komen van de mandala en chakra's. Daarnaast vond ik het fijn om op een nadere manier feedback te krijgen op mijzelf vanuit de tekentaal, heel waardevol.
Ik heb plezier in het tekenen op deze manier, ik kan me er in verliezen en krijg daardoor ook rust in mijn hoofd. Dat ik kan-mag zeggen: ik ben blij met wat ik gemaakt heb, ipv zeggen dat ik niet kan tekenen.
Om vanuit het non-verbale toch heel veel informatie van jezelf te weten te komen. Het is mijns inziens laagdrempelig en ik denk dat het een mooie uitlaatklep kan zijn voor heel veel zaken waar mensen tegen aan lopen.

Een doorgaand proces van ontdekken, verwondering, genieten en mezelf zijn

Ik had een burn-out en was mezelf kwijt.
Het resultaat van de tekenlessen en sessies was een doorgaand proces van ontdekken, verwondering, genieten en mezelf zijn. Iedere cursus, workshop of tekenweekend weer een unieke beleving
Gun jezelf deze fijne en mooie manier om dichter bij jezelf te komen en te blijven.

Tonnie, 67 jaar
Iets heel nieuws voor mij

Via een vriendin werd ik gevraagd om mee te doen met de cursus Chakra tekenen. Dat was iets heel nieuws voor mij en ik vind het altijd leuk om uitdagingen aan te gaan. Wat een geweldig cadeau heb ik mijzelf hiermee gegeven. Een geweldige ervaring en Marianne maakte het tot een groot feest, eten, drinken en ook de lekkere koekjes en snoepjes waren allemaal in het thema van de chakra. De kleding in de kleur van de chakra onwennig in het begin op zijn laatst een uitdaging om het tot in details uit te dragen. Het was een begin van veel meer uitdagingen bij Marianne.
Hierdoor kreeg ik de verdieping en de grote creatieve ontwikkeling van mijzelf. De durf om te tekenen en te kleuren heeft hier door een zeer grote impuls gekregen.
De cursussen geven je inzicht in jezelf en het maakt je vrij om jouw leven op je eigenwijze vorm te geven. Je werkstukken maken dat je trots bent op je zelf. De tekenweekends zijn een groot feest. Het tekenen, schilderen, collages maken, het eten, de uitstapjes alles is top verzorgd.
Het As It Is in Heaven weekend was voor mij een ervaring waar ik nu nog van geniet in een woord “perfect”.

Carla, 54 jaar
Een heerlijk palet van genietmomenten

Ik gaf laatst in een gesprekje met Marianne wat complimenten over haar heerlijke tekenlocatie, waar ik al diverse soorten workshops heb gevolgd.
Als je het eenmaal weet .. ga je daar niet 123 meer weg ..
Ik ben momenteel weer met een cursus bezig : de chakra-cursus, en kom altijd zó ontspannen van die zaterdag terug.
Helemaal relaxed kom je daar in actie om het zo maar te zeggen.
Wat me vaak opvalt is dat iedereen aan het einde van de “rit” helemaal positief verbaasd is over het eindresultaat.
Een mens is zoveel creatiever dan ie meestal denkt te zijn.
Je ziet daar in het pand de mooiste resultaten hangen en denkt : dat gaat mij vast nooit lukken! Nou dus wel! Met behulp van wat kleine positieve aanwijzingen en zetjes in de rug komen er allemaal meesterwerkjes uit.
Vaak onder het genot van wat heerlijke drankjes met wat lekkers daarbij. Of in mijn geval zit er een overheerlijke lunch bij. Kortom een en al verwennerij.
De materialen waarmee getekend, geschilderd, geplakt, gekrast, geknutseld worden zijn allemaal van een hoogwaardige kwaliteit. Dus werken heerlijk mee.
Vaak komen er mooie gesprekjes, tips, verhalen, tussendoor over tafel. Plus: er wordt ook veel gelachen.
Een heerlijk palet van genietmomenten, die je geest zowel positief prikkelen als tot rust brengen. In deze hectische (digitale) tijden kan een potlood je verrassend verblijden. Ik gun het iedereen !

Janneke, 57 jaar
Het geeft altijd veel duidelijkheid

Ik was op zoek naar een tekencursus die mij meer over mijzelf zou vertellen. Op de website van Marianne kwam ik verschillende cursussen tegen die daar aan beantwoorden. Ik heb voor de chakra cursus gekozen en heb daar geen seconde spijt van gehad.
Ik krijg elke maand tijdens de les zoveel leerzame dingen aangereikt , waar ik veel mee kan in mijn dagelijkse leven.
Voor mij is deze cursus een dag waar ik naar uitkijk en erg van geniet. De cursusruimte is een hele fijne plek om je creativiteit naar buiten te laten komen.
Voor mij is de betekenis van hetgeen je hebt getekend hebt, heel waardevol. Ik teken een chakra en kleur hem in op mijn manier.
Soms komen er andere dingen in mijn tekeningen te staan, als die ik van te voren bedacht had. Je tekent als het ware onbewust, datgene waar je mee bezig bent in je dagelijkse leven.
Marianne kan via de tekentaal en de kennis die zij heeft, de tekening heel duidelijk uitleggen.
Op de website van Marianne vindt je een zeer uitgebreid aanbod van hele leuke en leerzame tekencursussen/workshops en tekenweekenden.
De sfeer is heel gemoedelijk en prettig en je voelt je er snel thuis. Als de tekeningen besproken worden geeft dat altijd veel duidelijkheid aan degene die het getekend heeft,
maar ook aan de medecursisten. Marianne heeft je zoveel te vertellen, zoveel te bieden, het zijn cadeautjes voor jezelf.