Reacties Tekenweekend As It Is In Heaven – Praktijk Marianne Geerts
Reacties op de Frankrijk workshop As It Is In Heaven
Boeiende opdrachten bij het thema

Wat heb ik genoten.....Heerlijk verzorgd worden door Carlie en Manon, allemaal nieuwe mensen om je heen die met jou dit proces aangaan, een boeiend thema dat door Marianne is uitgewerkt met inspirerende tekenopdrachten.
Marianne is goed in haar vak. Ze heeft boeiende opdrachten bij het thema bedacht, heeft alles heel goed voorbereid. Ze kan goed inschatten wanneer iemand haar begeleiding nodig heeft of wanneer ze iemand met rust moet laten omdat hij of zij lekker aan het werk is.
Dit alles zorgt er voor dat je heerlijke dagen hebt, een veilige sfeer waarin je kunt ontspannen en jezelf ook een stukje beter leert kennen.

Intense ervaring

Als de voorbereiding top is, dan lijkt alles 'de gewoonste zaak van de wereld'. En zo hebben wij in een prachtig en zorgvuldig uitgewerkt programma allemaal een stap kunnen zetten in onze ontwikkeling.
De opdrachten, de materialen, de plaatsen, buiten schilderen ( hoe geweldig is dat!), het lekkere eten, de bijzondere locaties en het goede gezelschap maakt dit inspirerende weekend tot een intense ervaring! 'As it is in Heaven' zullen we maar zeggen ! Bedankt Marianne, vakvrouw par excellence, Carlie en Manon en niet te vergeten Lady! Jullie zijn een topteam! Ik voelde me zeer thuis , ben blij met het resultaat en hoop er mee verder te kunnen gaan!

Dini, echtgenote, moeder en oma
Het prachtige moment met Gabriella's song

Lieve Marianne, Wat heb ik genoten van de film! Van de goede organisatie! Van het blauwe tasje met de witte stip en van alles wat daar inzat! Van de dagelijkse kaartjes ( geen omruilen,de dader wordt gestraft)😜Van de wandeling door dat prachtige dorpje met overal spreuken! De mooie werkplekken! De mooi gedekte picknicktafels op alle locaties , het prachtige moment met Gabriella's song! het lekker eten
Vooral de verse aspergesoep van Carlie en de tomatensla van Manon staan hoog op mijn lijstje! Van het maken van de tekeningen en het bespreken ervan! Van de persoonlijke aandacht op momenten dat het even nodig was! Van het zoeken naar mijn toon in de wasplaats! Kortom van alles wat ik de afgelopen vier dagen heb beleefd!
Bedankt daarvoor, het was een groot cadeau! Daarom
Tot slot nog een cadeautje :
Mijn Haiku over mijn schilderij met het "mislukte" powercirquit:
"Kon ik maar terug
Naar de naaktheid van mijn vel,
Voor een nieuw circuit
Maar dan gewoon van :"Dini",
Ik vond dan de weg vast wel!

Volgend jaar ga ik zeker weer mee!
Liefs Dini

Marja Teunissen, 59 jaar, creatief kindercoach en remedial teacher
Energie en nieuwe inzichten

Ik had zin in een korte creatieve vakantie en had op de website van Marianne een teken- en schilderweekend gevonden met de titel 'As it is in Heaven'. Dat leek me wel wat. Ik had van tevoren wel (zoals gevraagd) de film bekeken, maar me eigenlijk niet verdiept in het programma of de inhoud van het weekend.
Het werd een zeer aangename verrassing!! Ik kwam aan op een prachtlocatie en kreeg een warm welkom van Marianne, Carlie en Manon. Gedurende ons verblijf werd de inwendige mens verwend door Carlie en Manon. Marianne verzorgde de opdrachten en begeleidde ons. Het bleek een weekend te zijn vol creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en veel plezier! De activiteiten brachten me energie en de nabesprekingen nieuwe inzichten. De locaties waar gewerkt werd waren schitterend en goed gekozen bij de opdracht. Marianne is een vakvrouw met veel kennis die precies aanvoelt wanneer hulp of begeleiding nodig/wenselijk is. Kortom: het was een geweldig weekend waarin je helemaal jezelf kon zijn, verzorgd door drie prachtige mensen en het had best nog een dag langer mogen zijn 🙂

Enorm bijgeleerd

Dag Marianne, toen ik me inschreef voor het weekend was ik vooral getriggerd door het thema 'jezelf zijn', hier ben ik al een tijdje op gefocust. Heb net de beschrijving van het weekend nog eens doorgenomen en er staat letterlijk 'Over hoe je open kunt staan naar de wereld en toch jezelf kunt blijven en je eigen toon behouden'. Dit is voor mij een lastige opdracht, en dit is ook tijdens het weekend zeer sterk naar voren gekomen! Ik kan nu zeggen dat ik hier enorm in heb bijgeleerd. Het was erg intens maar ik héb mijn eigen toon gevonden, én - nog belangrijker - ik ben er naar beginnen luisteren. Wat een ervaring! Het was zalig genieten van het lekkere eten, de gastvrijheid en de zorg. Die omkadering maakte de ervaring compleet.

Een compositie maken van jezelf

Ik ben impulsief zonder verwachtingen dit tekenweekend ingestapt. Wilde gewoon even tijd voor mezelf en een paar dagen de tijd verliezen in tekenen en schilderen. Niets regelen alleen maar zijn. Dat is gelukt maar daarnaast heeft het nog veel meer gebracht door de handvatten die Marianne je geeft gebaseerd, op de prachtige film "As it is in heaven" maak je een compositie van jezelf. Wat wil je en hoe ga je dat doen. Dit alles op een ongedwongen natuurlijke manier niets moet alles mag jij bepaalt. Dus alleen als jij dat wilt want jij bent de dirigent van jou leven, jij bepaalt. Dus gewoon genieten is ook goed. Marianne is een warme vrouw die iedereen de ruimte geeft en ziet wie er behoefte heeft aan sturing. De omgeving zorgvuldig gekozen met iedere dag een andere locatie in het prachtige Vogezen, de inwendige mens werd niet vergeten heerlijk en gevarieerd gegeten verzorgd door haar man en dochter. Maar ook een aantal keren plaatselijk ergens wat gegeten van een prachtig luxe restaurant tot een kamertje bij de slager en allemaal even lekker. Een aanrader voor ieder die hun toon wil bepalen of gewoon van tekenen houdt en verwend wil worden.

Mooi opgebouwde dagprogramma met rode draad als houvast

Magische werkplekken.
Boeiende en verdiepende tekenopdrachten.
Magnifieke inlevingsvermogen van onze enthousiaste maître d’hôtel!
Mooi opgebouwde dagprogramma met rode draad als houvast.
Jouw onvoorwaardelijke interesse voor éénieder.
Jouw professionaliteit.
Bedankt voor het inspirerend weekend. Je hebt een prachtvorm uitgewerkt!

Het ‘wondertje’ is toch gebeurd
Voor het eerst sinds ik 6 ben met plezier gekleurd, getekend en zelfs geschilderd!

Verwachting: Oprechte poging om géén verwachtingen te hebben op teken/schildergebied en ‘wondertjes’ op dit vlak die een einde maken aan frustratie van ‘niet kunnen tekenen’. Wel verwachting van een weekend in een mooie omgeving, veel buiten, natuur en samen met mensen die dit ook waarderen en het samen met anderen gezellig willen maken, ieder met hun eigen ‘thema’.
Het weekend: Geweldige verzorging en organisatie met liefde, zorg en aandacht.
Prachtig rond het thema uit de film ‘As It Is In Heaven’.
Het tekenen/schilderen: De deskundigheid, wijsheid en ‘aandacht op maat’ voor alle deelnemers, heeft voor mij als resultaat dat het ‘wondertje’ toch gebeurd is: ik heb, voor het eerst sinds ik 6 ben (en met rechts moest leren schrijven) met plezier gekleurd, getekend en zelfs geschilderd! Dank je wel!!!!
Het mooie is dat ik zowel technieken geleerd heb om te tekenen/schilderen als nog veel belangrijker, uitdrukking heb kunnen geven aan de thema’s die op dit moment in mijn leven spelen.
Dus: een onbetaalbaar weekend, waar ik rijk/verrijkt van terugkom!
Een weekend met vleugels, merci beaucoup!

Je krijgt samen met Carlie een dikke 10

Het waren 5 fantastische dagen. Je krijgt samen met Carlie een dikke 10.
Het was als ‘in de hemel’. Alles was in proporties. Châpeau.
De Ambiance: perfect. Zo ook de ligging om dit te doen.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Het was verrijkend, verhelderend, fijn.

Een bijzondere voortreffelijke ervaring

Niets is aan het toeval overgelaten en alles is tot in de puntjes voorbereid.
Alle materiaal wat ik zou willen gebruiken was aanwezig in die superhandige rugzak.
Het eten bij de ‘hoedjesman’, Remy – de persoonlijkheid, ambiance en heerlijke eten en drinken.
Een bijzondere voortreffelijke ervaring.
De wandeling, de prachtige natuur – hoe overweldigend de aankomst, muziek in je oren,
een rustplaats op de heuvel, de tafel gedekt. Ultiem genieten.
Gevoed langs alle kanten – voldaanheid – overweldiging – perfectie – extase.
Ik ben stralend licht
Vrije vlinder in de lucht
Mijn kaartje: Verwonderen

Het was van de ene naar de andere verbazing
Dat je bijna denkt: het kan niet. Maar ik heb het zelf meegemaakt!

Het was van de ene naar de andere verbazing hoe jij alles liet ‘kloppen’.
Er was overal aan gedacht en het hoorde er allemaal bij. Ik vond het fijn dat er steeds een ‘opdracht’ was. Het mooiste vond ik de wandeling naar de boshut. Toen ik ‘boven’ aan het pad kwam en die muziek hoorde was het of ik droomde. Het was heerlijk om met deze groep samen te zijn. Toen ik in die hut kwam was het weer ‘hoe bestaat het’,
alles zo geregeld dat je bijna denkt: het kan niet. Maar ik heb het zelf meegemaakt! Het kan en dat komt door jou!
De lokatie kon niet beter, ook zo goed gekozen!
Lieve Marianne, Dank je wel voor alles. Ik ben zo blij dat ik hier mocht zijn en zo te ‘groeien’ in die paar dagen.

Ik heb blindelings ja gezegd
De ‘opdrachten’ die we hebben gemaakt vond ik prettig om te doen

Een tekenweekend.
Ik heb blindelings ja gezegd. Zonder verder te vragen wat me te wachten stond. Ik heb alles gewoon over me heen laten komen en het gebodene opgenomen als zuurstof. De manier waarop dit gebeurde voelde als een warme deken om je heen.
De ‘opdrachten’ die we hebben gemaakt vond ik prettig om te doen. Ook op deze manier naar jezelf kijken vond ik interessant. De manier waarop je het bracht was prettig om op te nemen.
Marianne bedankt dat ik dit mocht meemaken. Carlie bedankt, je was net een fundering, die zie je niet altijd, maar zonder fundering staat geen gebouw.

Kunstwerkjes weten te creëren
Kosten noch moeite werden gespaard

Lieve Marianne,
Bedankt voor de afgelopen dagen.
Ik heb genoten van het tekenen, schilderen en het fijne gezelschap.
Kosten noch moeite werden gespaard om deze dagen tot een groot succes te maken.
Je hebt jouw kennis op een prettige en enthousiaste manier op mij over weten te brengen.
Mede daardoor heb ik mijn “kunstwerkjes” weten te creëren, waar ik blij mee ben.
Carlie, hartelijk bedankt voor de goede zorgen en je aanwezigheid.
Warme groet.

Nieuwe energie opgedaan
Wat mij betreft had ’t wel langer mogen duren

Lieve Marianne,
Het was een fijn weekend waarin ik nieuwe energie heb opgedaan. Vooral in de natuur zijn was erg fijn en kon ik dicht bij mezelf blijven.
Mooi om jouw enthousiasme mee te mogen maken, je kleur en inspiratie … super!
Het was ook geweldig om alle dagen zó lekker te eten; heel veel dank Carlie, je mag vaker mee, haha.
Wat mij betreft had ’t wel langer mogen duren en ben dan ook erg blij dat we nog wat dagen bijgeboekt hebben bij Maison d’Helmert.
Het verbaast me telkens weer hoe een groep onbekende mensen zo’n eenheid met elkaar kunnen vormen, fantastisch.
Veel dank voor je energie Marianne !!

Een goede combinatie tussen wandelen in de natuur en tekenen

Ik vond het heel gezellig en een goede combinatie tussen wandelen in de natuur en tekenen.
Ik heb genoten van het heerlijke eten en de knusse open haard.
Ik vond de laatste tekenopdracht de leukste, maar de rest ook.

Speelse veelzeggende oefeningen
Je rugzakje met kleurmaterialen vind ik symbolisch voor jouw inzicht, toewijding, zorg en overzicht

Lieve Marianne,
Dank je wel voor je kleurrijkheid, wijsheid in kleur.
Je opende voor mij een nieuwe pagina en nog een en nog een.
Kaartjes spreken boekdelen.
Ik vond het speelse, meebewegende, met ons meelevende, veelzeggende oefeningen en wegen om onszelf, mezelf verder te ontdekken en te ontwikkelen.
De keuzes in de omgeving in het groen, onderweg, vond ik heel prettig en weldadig.
De afwisseling, het ritme binnen en buiten en feedback, het ging als vanzelfsprekend en gaf ontspanning.
Je rugzakje met kleurmaterialen vind ik symbolisch voor jouw inzicht, toewijding, zorg en overzicht. Dank je wel.
Lieve Carlie,
Dank voor je voedsel voor lichaam en geest.

Dat je de talenten in mijzelf boven hebt laten komen

Marianne,
dank je voor je warmte, hartelijkheid, gedrevenheid, inspiratie –
dat je de talenten in mijzelf boven hebt laten komen.
Hartelijke groeten.

Ik ben klaar voor een nieuw begin.

Zonder verwachtingen met een open mind naar As It Is In Heaven, mijn film.
Onderweg kwam alles al bij elkaar.
Als een familie kreeg alles vorm, steeds meer en meer.
Van de ene verwondering werden wij naar de andere gebracht.
Lieve Marianne, wat een warmte, wat een liefde breng jij in je werk.
Voor mij is het een slotakkoord in mijn leven. Ik ben klaar voor een nieuw begin.
Ik de Krachtige.
Enne, wij werden geweldig verwend met eten en drinken. Goddelijk eten!

Geweldig om 5 dagen alleen bezig te zijn met je creativiteit en jezelf

Een fantastisch weekend in de Vogezen.
Geweldig om 5 dagen alleen bezig te zijn met je creativiteit en jezelf.
Marianne die heel deskundig het weekend leidt. Daarnaast het kook-team die ons iedere dag verraste met heerlijke maaltijden en koffie met gebak en borrel na.
Mijn groepsgenoten waar ik mee heb opgetrokken, ’t samen zijn, de betrokkenheid voor elkaar.
De Franse locatie; ontspannen en gemoedelijk. De bijdrage van al deze personen heeft voor mij gemaakt tot een top-weekend.
Marianne, ik vond het een super gezellig, leerzaam weekend.
Een grote stap vooruit, in mijn persoonlijke ontwikkeling.
❤ -dank

Diep in mezelf kunnen en mogen gaan

Diep in mezelf kunnen en mogen gaan, waardoor ik thuis verder kan gaan met beter inzicht in mijn proces, mijn leven.
Dank voor jullie zorg en attent zijn.
Dank aan medecursisten voor openheid en steun.

Een openbaring voor mij

Ik vond As Its In Heaven een verrassend weekend.
Heb daar mensen ontmoet die me verrijkt hebben.
Wonderlijk hoe je als vreemden met elkaar begint en dan toch zo open kunt zijn.
Een openbaring voor mij.
Dank daarvoor.

Zeer fijn om met verschillende materialen te kunnen werken

Mooi om in deze plaats voor de eerste maal in Frankrijk te zijn. Warm onthaal van gastheer en gastvrouw. Zeer mooie omgeving, maar groot verschil met uitstraling t.a.v. thuis. Zeker een gasthuis om aan anderen Zeer goed voorbereid door Marianne en Carlie. Zeer goed met opdrachten en uitwerkingen.
Zeer fijn om met verschillende materialen te kunnen werken op de zeer verschillende mooie locaties. Da daginvulling vanaf ontbijt tot de avondinvulling zeer goed verzorgd. De maaltijden in het gastenverblijf door Carlie en Simone zeer goed verzorgd en ook op de locaties kwamen we niets tekort m.b.t. gebak en drank.
Kortom., voor eerste maal een tekenweekend meegemaakt, wat als geweldig is ervaren.
Complimenten aan Marianne, Carlie en Simone voor dit weekend, maar ook aan de gastheer Helmert en gastvrouw Arna die ondersteunden waar het mogelijk is.❤

Het creatieve en verdiepende proces

Ik heb genoten in al zijn puurheid van dit veelzijdige kleurrijke weekend !
De omgeving – locatie – groep mensen – verzorging – aandacht voor … luisteren naar … het creatieve en verdiepende proces.
Marianne, complimenten voor jouw inspirerende invulling naar aanleiding van de film ‘As It Is In Heaven’.
Niet te vergeten Carlie en Simone voor de geweldige verzorging voor de inwendige mens ! Chapeau !!
Liefdevolle groet.

Voor het eerst sinds ik zes was met plezier gekleurd, getekend en zelfs geschilderd!
Het 'wondertje' is toch gebeurd

Verwachting: Oprechte poging om géén verwachtingen te hebben op teken/schildergebied en ‘wondertjes’ op dit vlak die een einde maken aan frustratie van ‘niet kunnen tekenen’. Wel verwachting van een weekend in een mooie omgeving, veel buiten, natuur en samen met mensen die dit ook waarderen en het samen met anderen gezellig willen maken, ieder met hun eigen ‘thema’.
Het weekend: Geweldige verzorging en organisatie met liefde, zorg en aandacht.
Prachtig rond het thema uit de film ‘As It Is In Heaven’.
Het tekenen/schilderen: De deskundigheid, wijsheid en ‘aandacht op maat’ voor alle deelnemers, heeft voor mij als resultaat dat het ‘wondertje’ toch gebeurd is: ik heb, voor het eerst sinds ik 6 ben (en met rechts moest leren schrijven) met plezier gekleurd, getekend en zelfs geschilderd! Dank je wel!!!!
Het mooie is dat ik zowel technieken geleerd heb om te tekenen/schilderen als nog veel belangrijker, uitdrukking heb kunnen geven aan de thema’s die op dit moment in mijn leven spelen.
Dus: een onbetaalbaar weekend, waar ik rijk/verrijkt van terugkom!
Een weekend met vleugels, merci beaucoup!

Ik de Krachtige
Van de ene verwondering naar de andere

Zonder verwachtingen met een open mind naar As It Is In Heaven, mijn film.
Onderweg kwam alles al bij elkaar.
Als een familie kreeg alles vorm, steeds meer en meer.
Van de ene verwondering werden wij naar de andere gebracht.
Lieve Marianne, wat een warmte, wat een liefde breng jij in je werk.
Voor mij is het een slotakkoord in mijn leven. Ik ben klaar voor een nieuw begin.
Ik de Krachtige.
Enne, wij werden geweldig verwend met eten en drinken. Goddelijk eten!

Ontspannend en rustgevend
Het heeft mij geholpen om zeer moeilijk beslissingen te nemen

Heel ontspannen, rustgevend voor mij. Ik ben door de cursus, maar ook door het weekend As It Is In Heaven meer los geworden en er ook meer toe gekomen mijn eigen leven te leiden. De cursus zoals gegeven door jou Marianne, heeft mij zeer veel geholpen om zeer moeilijke beslissingen te nemen.
Beslist ga ik door met deze cursus waar ik met plezier naar toe ga.

GRATIS TEKENTAAL-TIPS

Je ontvangt mooie tekenoefeningen, tips voor boeken, tentoonstellingen, films, workshops, cursussen en interessante blogs.
100% GRATIS