Reacties cursus Kolam tekenen – Praktijk Marianne Geerts

[cs_content][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 45px 0px 5px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Naar mijn eigen hand zetten en er iets moois van maken

Marianne heeft me een paar keer gevraagd een tekstje te typen over de Kolam - tekencursus… Ik ben namelijk niet zo happig op woorden. Ik hou meer van iets maken met (kleur-)potloden…
Ik heb de eerste keer tamelijk intuïtief voor de cursus Kolam Tekenen gekozen. Waarschijnlijk heb ik er de eerste keer voor gekozen omdat ik van structuur hou. Marianne neemt je stap voor stap mee.
Ik vond het fijn om helemaal zelf de rand te ontwerpen en het inkleuren van tekening en rand was een ontspannende bezigheid met mooi resultaat, vooral van het ‘ademend’ kleuren. Met de tekening was ik heel blij. Zie de foto.
Terugkijkend heb ik ontdekt waarom ik voor een tweede keer de Kolam-cursus gekozen heb: het geeft me van de ene kant een soort houvast: je mag niet van die ene doorlopende lijn afwijken. En van de andere kant is het voor mij een uitdaging, een puzzel, om de door die lijn vormgegeven figuur, en de rand om de figuur, zoveel mogelijk naar mijn eigen hand te zetten en er iets moois van te maken. En het kleuren met de kleurpotloden is heel ontspannend om te doen.
Anders gezegd: Als je onder bezielende, stimulerende begeleiding van puzzelen met lijn en kleuren houdt, is de Kolam-cursus bij Marianne Geerts een aanrader!

Ad Koolen, man, 62 jaar
De kolam wordt stap voor stap aangeleerd

Kolam tekenen is geconcentreerd bezig zijn. Puzzelen en doorgaan tot de oplossing voor een soepele kolam er is.
Het geeft voldoening om te doen. Met kleuren die bij je passen aan de slag en met technieken die Marianne je leert.
De kolam wordt stap voor stap aangeleerd. Er zit uitdaging in, je verlegt je grens van je kunnen weer een beetje zodat je vol vertrouwen weer verder gaat. Marianne is vol enthousiasme. Ze steunt en legt uit waar nodig en laat je heerlijk de wereld van de tekentaal ontdekken.
Groet, Marie-Anne

Marie-Anne, museummedewerker
Het lukt je gewoon

In het voorjaar van 2010 ben ik voor het eerst bij Marianne op cursus gegaan. dit was een cursus Kolam. Ik was al langere tijd op zoek naar een voor mij passende manier om mijn creativiteit de ruimte te geven. Ik zat op dat moment in een moeilijke tijd en wilde door met kleur te werken blijheid terug vinden. Daar zat een diep verlangen. Hoe en wat er zou ontstaan was vrij als ik maar blij van zou worden. Ik heb het geweten. De Kolam- cursus heeft me, door de mooie sierlijke lijn te laten dansen om alle punten, het inzicht gegeven dat je om alle knopen in je leven heen komt. De uitdaging om de slingerende lijn op orde te krijgen was spannend. Het lukt je gewoon. Het was mijn ervaring met ademend kleuren die het allemaal completeerde. Heerlijk om te doen. Ik ben zo blij dat ik gegaan ben, dat mag duidelijk zijn. Ik ben een enthousiaste deelnemer geworden van menig cursus bij Marianne.
Iedere keer weer ervaar ik het als een cadeau voor mezelf te zien, dat ik groeiend van moment tot moment in mijn werkstuk zelf tot hele verrassende resultaten kom. Ik word er zo blij van! Ik vind het heerlijk om te doen. Het voelt voor mij als een effectieve therapie.
Kom naar Marianne! Je hoeft niets te durven of te presteren. Dat is zo fijn. Niets hoeft ergens aan te beantwoorden. Er is geen oordeel over wat er is gemaakt. Ontdek wat en waar je creativiteit je kan brengen. Je bent gewoon vrij!
Super helend. Blij, blij, blij! Dat word je ervan tijdens je workshop, cursus of heerlijk weekend in de natuurlijke omgeving in Frankrijk. Super verzorgd en zonder zorgen. Dat maakt het zo af.

Ria, 63 jaar
[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 0px 0px 45px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][x_image type=”none” src=”https://praktijkmariannegeerts.com/wp-content/uploads/2017/06/22a.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]