Mijn naam is Marianne Geerts

Leuk dat je hier met me komt kennismaken !

Mijn Key-word is

TEKENTAAL

Ik ben gek op tekenen en schilderen !
Altijd al geweest, mijn hele leven.

Als ik een tekening maak dan voel ik de magie.

Als ik met een potlood of penseel het papier aanraak,
kan ik daar elk beeld laten ontstaan dat in mij leeft, alleen door mijn hand te bewegen.
Iets van mijzelf ontstaat daar dan:
een beeld van mijn energie, van mijn wil, van mijn gevoel, van mijn patronen.

Het is zo fijn om mezelf te herkennen in mijn tekeningen.
Ik ontmoet mezelf steeds op een andere manier
en telkens als ik zo’n tekening dan later weer zie geeft me dat een heerlijk en gelukkig gevoel.
Of het laat me zien waar ik pijn heb ervaren in mijn leven en hoe ik daarmee om kan gaan.

Ik zou je dat graag ook laten ervaren

Hoe het zo gekomen is ...

Ik ben geboren met een potlood in mijn hand. En dat ben ik blijven gebruiken. Altijd.
Het tekenen wisselde in mijn leven steeds af met mijn werk als verpleegkundige. 
Ik volgde de fulltime Lerarenopleiding Tekenen/Textiele Werkvormen en stond een aantal jaren voor de klas. Ik ging weer werken in de gezondheidszorg en vanuit een grote behoefte aan persoonlijke ontwikkeling ging ik de Opleiding Genezend Tekenen volgen. Ik werd tekentherapeut, coach beeldend en tekentaal-docent. Daarna ook kindertekentherapeut. Bij elkaar 6,5 jaar opleiding op het gebied van Tekentaal en ik kan er nog geen genoeg van krijgen. Ik hou van de nascholingen en ik lees nog elke dag boeken over tekenen en persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en tekentherapie. 
Het maakt dat ik de cursisten en de cliënten in mijn praktijk een spiegel voor kan houden over zichzelf, omdat ik vanuit de signalen in de tekeningen de juiste vragen kan stellen. Dat is prikkelend, soms confronterend, uitdagend en to the point, en het geeft mensen vaak net het zetje wat nodig is om een nieuwe stap te maken naar meer persoonlijke vrijheid. 

Als je wilt weten wat iedereen over me zegt kun je dat

Ik vind het fijn om het leven te vieren !

Dat betekent niet dat ik alleen maar lol wil maken of zo. Het betekent wel dat ik alle aspecten van mijn leven serieus wil nemen. Met hart en ziel mijn lessen geven hoort daar bij. Uitdagingen horen daar ook bij, al zijn ze niet altijd comfortabel. 
Het leven vieren is voor mij aanwezig kunnen blijven in de waarheid die het leven op elk moment is.
Het betekent ook dat ik uit elk moment het beste wil halen van wat er dan gevraagd wordt of mogelijk is. 
Soms is dat het lekkerste gerecht van het menu kiezen (zonder naar de prijs te kijken), een ander moment kan dat afpeigeren in de sportschool zijn, luxe parkeren op het museumplein, tijd doorbrengen met een vriendin of dankbaar zijn voor een theetje als ik ziek in bed lig.
Daarbij vind ik het fijn om zelf mijn momenten te creëren, zodat ik kan doen wat ik belangrijk vind. Baas zijn over mijn eigen agenda. Op tijd vrij maken voor een museumbezoek of een uitstapje. Spontaan gaan lunchen met een van mijn kinderen of met mijn man. 
Ik ben dat gaan inzien door de Tekentaal. Door naar mijn eigen tekeningen te kijken en er mijn inzichten uit te halen. Als ik in de spiegel kijk zie ik een gelukkige vrouw, trots, enthousiast en stralend, ook wel een beetje bossy met een goede dosis zelfvertrouwen en met heel veel dankbaarheid. Elke dag tel ik mijn zegeningen.
Als je me kwijt bent zit ik in Frankrijk.
Het is niet te ver, meestal schijnt de zon, het eten is lekker (vooral aan zee), de natuur gevarieerd en de tijd staat stil. Hier vind ik mijn rustmomenten. Niets moet, alles mag. Ik spreek de taal een beetje, dus dat is handig.
Een paar keer per jaar werk ik in Frankrijk, dan is iedereen in zijn element.
Ik gun het iedereen om het te leven te mogen vieren.  Zo maken we samen de wereld een beetje mooier, verdraagzamer en liefdevoller.

En:
Ik hou van oranje

Hier bezoek ik mijn oppeppers, hartverwarmers en zieleverwenners:

Ik hou van mensen!

Van mensen die graag creatief willen zijn.
Van mensen die het leven willen ontdekken.
Die zichzelf beter willen kennen.  
Ik hou van mensen die nieuwe dingen willen leren en
die het spannend vinden om daar een avontuur van te maken.

Ben jij zo iemand? Of wil je dat worden?

en dan