Over mij - Praktijk Marianne Geerts

Leuk dat je hier met me komt kennismaken !

Ik ben gek op tekenen en schilderen !
Altijd al geweest, mijn hele leven.

Ik werk met TEKENTAAL

De TEKENTAAL in mijn leven

Ik kan je zeggen: de tekentaal heeft mijn leven op zijn kop gezet.
Ik tekende al mijn hele leven, ik had de lerarenopleiding Tekenen/Textiele werkvormen gevolgd en ik was me aan het verdiepen in energetische technieken toen de tekentaal op mijn pad kwam.
De wereld ziet er sindsdien heel anders uit. Mijn dagelijks leven ziet er sindsdien anders uit.
Ik ben mezelf steeds beter gaan begrijpen, mezelf ook veel meer gaan herkennen. Het was voor mij een complete openbaring om te zien dat ik precies in de tekeningen kon zien wat er bij me speelt, en ik kan ook in de tekeningen ontdekken wat ik daar mee kan doen: op welke manier ik mezelf stevig kan neerzetten in een situatie, hoe ik naar het grote geheel kan kijken, welke verbindingen ik wil maken en hoe ik mijn intuïtie kan inzetten.
Door dat in mijn dagelijks leven te gebruiken kom ik veel dichter bij het vormgeven van mijn leven zoals het volgens mij bedoeld is. Het heeft invloed op de keuzes die ik maak.

Als ik een tekening maak dan voel ik de magie.

Als ik met een potlood of penseel het papier aanraak,
kan ik daar elk beeld laten ontstaan dat in mij leeft, alleen door mijn hand te bewegen.
Iets van mijzelf ontstaat daar dan:
een beeld van mijn energie, van mijn wil, van mijn gevoel, van mijn patronen.

Het is zo fijn om mezelf te herkennen in mijn tekeningen.
Ik ontmoet mezelf steeds op een andere manier
en telkens als ik zo’n tekening dan later weer zie geeft me dat een heerlijk en gelukkig gevoel.
Of het laat me zien waar ik pijn heb ervaren in mijn leven en hoe ik daarmee om kan gaan.

Door dit te delen hoop ik een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld

Ik teken al mijn hele leven ...

daar liggen de wortels van mijn creativiteit.

Ik ben geboren met een potlood in mijn hand. En dat ben ik blijven gebruiken. Altijd. 

In mijn jeugd was creatieve expressie het voornaamste waar ik mee bezig was: vooral tekenen en kleuren, en daarnaast ook met textiel, zand  en hout. 
Altijd in de natuur en met dieren in de weer. Dat is een oersterke en gezonde basis gebleken.

Ik vier het leven, op mijn manier - wat iemand anders daar ook van mag denken !

Dat betekent niet dat ik alleen maar lol wil maken of zo. Het betekent wel dat ik geniet van alle aspecten in mijn leven. Met hart en ziel mijn lessen geven hoort daar bij. Uitdagingen horen daar ook bij, al zijn ze niet altijd comfortabel.

Het leven vieren is voor mij aanwezig kunnen blijven in de waarheid die het leven op elk moment is.
Het betekent ook dat ik uit elk moment het beste wil halen van wat er dan gevraagd wordt of mogelijk is. Soms is dat het lekkerste gerecht van het menu kiezen, een ander moment kan dat afpeigeren in de moestuin zijn, luxe parkeren op het museumplein, tijd doorbrengen met een vriendin of dankbaar zijn voor een ontbijtje op bed.

Daarbij vind ik het fijn om zelf mijn momenten te creëren, zodat ik kan doen wat ik belangrijk vind. Baas zijn over mijn eigen agenda. Op tijd vrij maken voor een museumbezoek of een uitstapje. Spontaan gaan lunchen met een van mijn kinderen of met mijn man.
Ik ben dat gaan inzien door de Tekentaal. Door naar mijn eigen tekeningen te kijken en er mijn inzichten uit te halen. Als ik in de spiegel kijk zie ik een gelukkige vrouw, trots, enthousiast en stralend, ook wel een beetje bossy met een goede dosis zelfvertrouwen en met heel veel dankbaarheid. Elke dag tel ik mijn zegeningen.

Als je me kwijt bent zit ik in Frankrijk.
Het is niet te ver, meestal schijnt de zon, het eten is heerlijk, de natuur gevarieerd en de tijd staat stil. Hier vind ik mijn rustmomenten. Niets moet, alles mag. Ik spreek de taal een beetje, dus dat is handig.
Soms werk ik in Frankrijk met een tekengroep, heerlijk buiten in de natuur.
Ik gun het iedereen om het te leven te mogen vieren, om in je element te mogen zijn.  
Zo maken we samen de wereld een beetje mooier, verdraagzamer en liefdevoller.

11 jaar lang heb ik cursussen gegeven in mijn ateliers in Den Hout. Sinds begin 2023 ben ik daar mee gestopt, omdat ik meer lucht in mijn agenda wilde hebben om spontaan iets te kunnen ondernemen.
 Mijn expertise breng ik nu de wereld in met de Online Cursussen die ik met veel plezier ontwikkel.
Sinds enkele jaren heb ik een grote moestuin en daar werk ik graag in. De verbinding met de aarde en de natuur doen mij heel goed. Ik ervaar aan den lijve hoe belangrijk het contact met de natuur is. Met de aarde, de planten, de dieren, en niet te vergeten: de elementalen.
Dit jaar word ik imker!

En:
Ik hou van oranje

Hier bezoek ik mijn oppeppers, hartverwarmers en zieleverwenners:

Ik hou van mensen!

Van mensen die graag creatief willen zijn.
Van mensen die het leven willen ontdekken.
Die zichzelf beter willen kennen.  
Ik hou van mensen die nieuwe dingen willen leren en
die het spannend vinden om daar een avontuur van te maken.
Voor die mensen maak ik mijn online cursussen:

Hier kun je meedoen met een kleine workshop om je ziel te voeden met de lichtheid in jezelf:

GRATIS TEKENTAAL-TIPS

Je ontvangt mooie tekenoefeningen, tips voor boeken, tentoonstellingen, films, workshops, cursussen en interessante blogs.
100% GRATIS
Praktijk Marianne Geerts draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders