Tekentherapie – Praktijk Marianne Geerts

Tekentherapie - Kindertekentherapie - Tekencoaching

Tekentherapie

Expressie

Wanneer je gaat tekenen of schilderen of een andere beeldende werkvorm gebruikt geef je een uiting aan je gevoelens of gemoedstoestand, aan je onzekerheid, je angsten, je blijdschap, je boosheid of wat er op dat moment ook maar aan de hand kan zijn.
Deze expressie zorgt op zich al voor een ontlading, een lozing, het spuien van iets.
Dit kan al een enorme opluchting geven, vooral omdat je het in de veilige omgeving van mijn atelier helemaal toe kunt laten.

Inzichten

De elementen in de tekening vormen de 'beeldtaal' of 'tekentaal' en deze taal kun je 'lezen'.
Wat je tekent is wat er onbewust bij je speelt.
In een tekening kun je jezelf niet verloochenen.
Ik zal de tekening nooit verklaren, uitleggen of 'duiden'.
Ik kijk naar de tekening, ik luister naar wat je zegt en stel de juiste vragen. Zodat de antwoorden op deze vragen de inzichten opleveren waarmee je aan de slag kunt in je dagelijks leven.

Heling

Wanneer je na het bekijken van de tekening (na het counselen) tot de conclusie komt dat je eigenlijk sommige dingen beter anders had kunnen doen, kun je dit in de tekening veranderen.
Of wanneer je a.h.v. je verkregen inzichten nieuwe zaken wilt toelaten bij jezelf kun je een nieuwe tekening maken waarin je dit laat zien.
Door dit te doen breng je je Zelfhelend Vermogen in stelling. Je bent dan helend bezig voor jezelf en deze helende energie maakt het makkelijker om de nieuwe dingen in je dagelijks leven toe te passen.


Tekentherapie voor volwassenen

Heb je last van:

Traumatische ervaringen

Extreem energieverlies

Onverwerkt verlies

Relatieproblemen

Minderwaardigheidsgevoelens

.. of soortgelijke klachten

Aan de oplossing werken:

Je krijgt teken/schilderopdrachten die te maken hebben met je klacht(en).
Ik stel je de juiste vragen aan de hand van je tekening zodat duidelijk wordt hoe je met de situatie omgaat en op welke manier je dit kunt veranderen.
Je krijgt opdrachten voor thuis. Dit kan een tekening zijn of iets wat je hebt leren toepassen, of iets wat je kunt oefenen.
Door op deze manier inzichten te verwerven en/of patronen te veranderen ga je anders in het leven staan, krijg je meer zelfvertrouwen, leer je beter voor jezelf opkomen en kom je weer lekkerder in je vel te zitten.

De aanpak

Je komt voor een kennismaking of meteen voor een intake.
Je maakt een tekening waar we kort op ingaan.

Bij overeenstemming:
Je schrijft in voor een traject, wat bestaat uit:
- een intake
- 6 sessies
- een evaluatie

Kosten:
€ 800,00
Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen.

Het meeste effect

Nadat ik al een tijdje niet lekker in mijn vel zat en verschillende therapieën had geprobeerd kwam ik bij Marianne terecht.
Ik teken al een paar jaar bij haar en volgt de cursus intuitief tekenen.
Na een paar sessies allemaal met teken opdrachten voelde ik me al beter maar nog niet helemaal zoals het wezen moet.Ik kreeg de opdracht "ontknopen "het werd een prachtige mandala maar van ontknopen was geen spraken,het werd vakantie en ik vroeg om nog een opdracht 'ontknopen ".
Het moesten 5 tekeningen worden allemaal met knopen eerste opdracht een hart ,tweede opdracht rechte en ronde lijnen knopen daarna alleen rechte lijnen en dan alleen ronde lijnen de laatste moest ontknopen worden en het lukte deze keer !
Twee maande later liet ik ze aan Marianne zien en zat ik minder in de knoop als eerder en kan nu beter loslaten.
Voor mij heeft deze therapie het meeste effect op mij gehad.
Bedankt Marianne dat jij mijn probleem het best begrepen hebt.

Ontknoper

In het begin was ik wat huiverig om tekentherapie te gaan doen.
Echter, omdat ik al vaker intuitieve tekenles had gedaan bij Marianne had ik er wel vertrouwen in. Marianne kon heel goed vragen stellen aan de hand van gemaakte tekeningen van cursisten. De vragen stemden tot nadenken en innerlijke reflectie zonder dat men in verlegenheid werd gebracht door de zeer persoonlijke vragen.

Ik had jarenlang via GGZ tekentherapie gekregen en ik ontdekte toendertijd dat ik me beter kon uiten via kleuren en vormen dan met woorden, of spreken met een andere persoon. Ik had vertrouwen in de kunde van Marianne Geerts!

Dat de therapie door middel van afbeeldingen maken zo veel los zou maken had ik niet verwacht. Ik moest zelfs een tijdje stoppen met de therapie omdat het mij overspoelde met emoties. En, heel belangrijk, ik kreeg vanzelf, na een aantal dagen of weken inzichten in hoe ik functioneerde vanuit mijn traumatische verleden. Ik keek achter mijn eigen facade. Je denkt dat je jezelf kent en weet wat je doet, maar ook hiermee kun je jezelf voor de gek houden of je weet het niet van jezelf!
Marianne kon mij goed leiden en begeleiden in de tekensessies. Ook thuis kon ik aan de slag als er emoties omhoog kwamen die ik niet kon duiden. Dan pakte ik papier en potlood of pastelkrijt en tekende wat er in mij omhoog kwam. Vervolgens nam ik de afbeeldingen mee naar Marianne en er werd mij weer iets duidelijk uit de manier waarop ik iets op papier had gebracht.
Niet omdat Marianne dat vond of gedachten over mij neerlegde, maar zij gaf mij prikkels om de beelden om te zetten in woorden, tranen en/of inzicht, waardoor ik ervoer wat het betekende en ik innerlijke ervaring voelde over het getekende/gebeurde uit het verleden.
Het voelde heel goed en luchtte mij op, omdat iemand mij trachtte te begrijpen en mij aanzette om de ervaringen te doorleven en begrijpen. En dat proces werkte na en deed mij groeien in persoonlijk inzicht.
Ik ben superblij dat ik de tekentherapie bij Marianne heb gevolgd. Persoonlijke groei is het gevolg.

Maria
68


Tekentherapie voor kinderen

Heeft je kind last van:

Traumatische ervaringen

Niet voor zichzelf op kunnen komen

Onverwerkt verlies

Gedragsproblemen

Slaapproblemen

.. of soortelijke klachten

Aan de oplossing werken

Kinderen tekenen altijd wat er op dat moment bij hen speelt.
Ik laat kinderen vertellen over hun tekening en stel aan de hand van de tekening en het verhaal vragen, die uitnodigen tot het maken van een volgende tekening. Door nieuwe tekeningen te maken en het kind weer te laten vertellen en weer te laten tekenen komt het kind stap voor stap dichter bij zijn/haar heling en meer in zijn/haar kracht.
Dit verschilt dus wezenlijk van de tekentherapie bij volwassenen.
Bovendien is er uiteraard een nuancering afhankelijk van de leeftijd van het kind.

De aanpak

Je komt samen met je kind voor een kennismaking.
Je maakt beiden een tekening, waar we kort op ingaan.

Bij overeenstemming:
Je schrijft in voor een traject, wat bestaat uit:
- een intake
- 6 sessies
- een evaluatie

Kosten:
€ 800,00
Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen.


Tekencoaching

Heb je het verlangen om:

Een nieuwe weg in te slaan

Een betere versie van jezelf te leven

Een doorstart te maken in je werk

Meer vanuit je intuïtie te leven

Je creativiteit echt in te zetten

.. of soortgelijke wensen

Aan de oplossing werken

Je krijgt een tekenopdrachten die te maken hebben met je wensen en verlangens.
In je tekeningen zitten je oplossingen!
Door dan naar de tekening te kijken en er de juiste vragen aan te stellen wordt duidelijk wat je te doen hebt.
We gaan gericht te werk, zodat er vrij snel inzichten kunnen ontstaan. De inzichten die door het counselen ontstaan worden omgezet in praktisch opdrachten, die je in het dagelijks leven kunt gaan toepassen om naar je doel toe te werken.

De aanpak

Je komt voor een kennismaking of meteen voor een intake.
Je maakt een tekening, waar we kort op ingaan.

Bij overeenstemming:
Je schrijft in voor een traject, wat bestaat uit:
- een intake
- 6 sessies
- een evaluatie

Kosten:
€ 800,00
Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen.


Inschrijven, vraag, opmerking of een bericht achterlaten:

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true" tabindex="1"]