Tekentherapie – Praktijk Marianne Geerts

Tekentherapie - Kindertekentherapie - Tekencoaching

Tekentherapie

Expressie

Wanneer je gaat tekenen of schilderen of een andere beeldende werkvorm gebruikt geef je een uiting aan je gevoelens of gemoedstoestand, aan je onzekerheid, je angsten, je blijdschap, je boosheid of wat er op dat moment ook maar aan de hand kan zijn.
Deze expressie zorgt op zich al voor een ontlading, een lozing, het spuien van iets.
Dit kan al een enorme opluchting geven, vooral omdat je het in de veilige omgeving van mijn atelier helemaal toe kunt laten.

Inzichten

De elementen in de tekening vormen de 'beeldtaal' of 'tekentaal' en deze taal kun je 'lezen'.
Wat je tekent is wat er onbewust bij je speelt.
In een tekening kun je jezelf niet verloochenen.
Ik zal de tekening nooit verklaren, uitleggen of 'duiden'.
Ik kijk naar de tekening, ik luister naar wat je zegt en stel de juiste vragen. Zodat de antwoorden op deze vragen de inzichten opleveren waarmee je aan de slag kunt in je dagelijks leven.

Heling

Wanneer je na het bekijken van de tekening (na het counselen) tot de conclusie komt dat je eigenlijk sommige dingen beter anders had kunnen doen, kun je dit in de tekening veranderen.
Of wanneer je a.h.v. je verkregen inzichten nieuwe zaken wilt toelaten bij jezelf kun je een nieuwe tekening maken waarin je dit laat zien.
Door dit te doen breng je je Zelfhelend Vermogen in stelling. Je bent dan helend bezig voor jezelf en deze helende energie maakt het makkelijker om de nieuwe dingen in je dagelijks leven toe te passen.


Tekentherapie voor volwassenen

Heb je last van:

Traumatische ervaringen

Extreem energieverlies

Onverwerkt verlies

Relatieproblemen

Minderwaardigheidsgevoelens

.. of soortgelijke klachten

Aan de oplossing werken:

Je krijgt teken/schilderopdrachten die te maken hebben met je klacht(en).
Ik stel je de juiste vragen aan de hand van je tekening zodat duidelijk wordt hoe je met de situatie omgaat en op welke manier je dit kunt veranderen.
Je krijgt opdrachten voor thuis. Dit kan een tekening zijn of iets wat je hebt leren toepassen, of iets wat je kunt oefenen.
Door op deze manier inzichten te verwerven en/of patronen te veranderen ga je anders in het leven staan, krijg je meer zelfvertrouwen, leer je beter voor jezelf opkomen en kom je weer lekkerder in je vel te zitten.

De aanpak

Je komt voor een kennismaking of meteen voor een intake.
Je maakt een tekening waar we kort op ingaan.

Bij overeenstemming:
Je schrijft in voor een traject, wat bestaat uit:
- een intake
- 6 sessies
- een evaluatie

Kosten:
€ 800,00
Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen.

Definitief bevrijd van de ballast uit mijn verleden

Ik heb bij Marianne een therapeutisch traject gevolgd, waarbij ik mijzelf onder andere definitief bevrijd heb van de ballast uit mijn verleden. Deze bevrijding werd veroorzaakt door het tekenen van een pijnlijke situatie uit een ver verleden, van voordat ik naar school ging. Ik had geen idee wat te tekenen, want mijn geheugen kan zich er niets meer van herinneren, maar mijn gevoel wel. En daar had ik mijn eigen verhaal van gemaakt. Door maar wat met mijn potlood over papier te gaan, werden lijnen zichtbaar waar ik herkenbare afbeeldingen in zag, die ik verder ben gaan uitwerken. Tot mijn grote verbazing liet de tekening het tegenovergestelde zien van het verhaal dat ik van de pijnlijke situatie had gemaakt. Mijn onderbewustzijn heeft door de tekening kunnen spreken, waarna Marianne en ik het samen hebben besproken. Ik voel me nu geen slachtoffer meer van dit pijnlijke verleden en kan op een verantwoordelijke manier met mijzelf omgaan. Ik had al wat ervaring met de werking van Tekentaal, doordat ik enkele workshops en cursussen bij Marianne had gevolgd, waardoor ik deze tekening vanuit mijn onderbewustzijn op waarde wist te schatten. Wat een wonder blijft de Tekentaal. Dank je wel Marianne.

Johanne, 45 jaar

Ik heb tekentherapie gevolgd van 13.09 t/m 20.12 2019.
Het ging bij mij om balans in mijzelf vinden. Lichaam en geest zijn twee aparte werelden en mijn wens was om vriendjes te worden met mijzelf. Ik heb een stuk rust gevonden en mijzelf beter leren begrijpen. Ik ben me bewust geworden van wat ik doe om mijzelf te beschermen voor de 'buitenwereld', waardoor ik een gevangene van mijzelf werd.Ik kan nu patronen doorbreken en beter met emoties omgaan.
Ik zou het iedereen aanbevelen. Je leert door creatief bezig te zijn jezelf écht kennen. Dit gaat gepaard met een lach en een traan. Ook het vertrouwen dat Marianne geeft dat je gewoon jezelf mag zijn, super fijn!
Ik voelde me meteen thuis. Werd hartelijk ontvangen en mocht écht mezelf zijn. Marianne is iemand die écht naar je luistert, doorvraagt maar vooral prikkelt om de uitdaging met jezelf aan te gaan! Ontzettend prettige en fijne ervaring en kan het iedereen aanbevelen.
Ik ontvang ook de gratis Tekentaal-tips en dat zet mij aan om op een andere manier met tekenen om te gaan. Leuke tips en leuk om te doen.

Rina
55 jaar


Tekentherapie voor kinderen

Heeft je kind last van:

Traumatische ervaringen

Niet voor zichzelf op kunnen komen

Onverwerkt verlies

Gedragsproblemen

Slaapproblemen

.. of soortelijke klachten

Aan de oplossing werken

Kinderen tekenen altijd wat er op dat moment bij hen speelt.
Ik laat kinderen vertellen over hun tekening en stel aan de hand van de tekening en het verhaal vragen, die uitnodigen tot het maken van een volgende tekening. Door nieuwe tekeningen te maken en het kind weer te laten vertellen en weer te laten tekenen komt het kind stap voor stap dichter bij zijn/haar heling en meer in zijn/haar kracht.
Dit verschilt dus wezenlijk van de tekentherapie bij volwassenen.
Bovendien is er uiteraard een nuancering afhankelijk van de leeftijd van het kind.

De aanpak

Je komt samen met je kind voor een kennismaking.
Je maakt beiden een tekening, waar we kort op ingaan.

Bij overeenstemming:
Je schrijft in voor een traject, wat bestaat uit:
- een intake
- 6 sessies
- een evaluatie

Kosten:
€ 800,00
Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen.


Tekencoaching

Heb je het verlangen om:

Een nieuwe weg in te slaan

Een betere versie van jezelf te leven

Een doorstart te maken in je werk

Meer vanuit je intuïtie te leven

Je creativiteit echt in te zetten

.. of soortgelijke wensen

Aan de oplossing werken

Je krijgt een tekenopdrachten die te maken hebben met je wensen en verlangens.
In je tekeningen zitten je oplossingen!
Door dan naar de tekening te kijken en er de juiste vragen aan te stellen wordt duidelijk wat je te doen hebt.
We gaan gericht te werk, zodat er vrij snel inzichten kunnen ontstaan. De inzichten die door het counselen ontstaan worden omgezet in praktisch opdrachten, die je in het dagelijks leven kunt gaan toepassen om naar je doel toe te werken.

De aanpak

Je komt voor een kennismaking of meteen voor een intake.
Je maakt een tekening, waar we kort op ingaan.

Bij overeenstemming:
Je schrijft in voor een traject, wat bestaat uit:
- een intake
- 6 sessies
- een evaluatie

Kosten:
€ 800,00
Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen.


Inschrijven, vraag, opmerking of een bericht achterlaten: