Reacties Frankrijk workshops – Praktijk Marianne Geerts
Reacties op de workshops in de Vogezen
Corien Stoop
Zoekend naar balans, rust, creatief, blijheid en vooral mezelf vinden en mogen zijn
58 jaar

Veel cursussen gevolgd! Welke niet, eerst tekentherapie, Beelden Bewust Worden, Aboriginal painting, Houtskool, Saboteur.., de geweldige Frankrijk tekenvakantie Jonathan en nu bezig met Alchemie...vast nog een paar vergeten.
Ik wilde mijn creativiteit weer naar boven toveren.....en de rust wat dat mij geeft elke keer weer. Ik heb mijn tekenen opgepakt na 30 jaar....en vind daar veel plezier en ontspanning in. Mede door Marianne.
Kennisgemaakt door een ongeluk wat me was overkomen...wat zo weer een geluk was om in mezelf te geloven en ook weer beetje kind mag en kan zijn.
Je moet het gewoon een keer doen...een workshop zodat je de ontspannen sfeer kan proeven en dat iedereen kan tekenen met behulp van Marianne...ze maak me elke keer weer blij.
De Tekentaal-tips zijn heel fijn...leerzaam, leuk en zo blijf je thuis ook tekenen.
Eigenlijk zijn het 6 sterren, maar ja ... gewoon top!!!

Arna
Medisch secretaresse
63 jaar

Ik heb diverse cursussen gevolgd, o.a. Mandala symboolkaarten, alchemie, beeldend bewust worden, Chakra tekenen, in Frankrijk 🇫🇷 meegedaan met Hundertwasser (nog trots op mijn werkstuk), met kleinzoon workshop kind- volwassene! En ben nu bezig met de on line mandalacursus.
Ik vind dat ik niet kon tekenen, had geen verwachtingen.
Nu heb ik gemerkt dat ik meer en meer het resultaat los kan laten, soms mislukt het en soms verbaas ik mezelf 😀.
Het heeft mij enorm geholpen in een moeilijke tijd! Je raakt in een flow, bent even nergens anders mee bezig, dus helemaal in het hier en nu. Ook krijg je meer vertrouwen in je eigen kunnen. O ja en nog een belangrijke: niet vergelijken!!
Gewoon doen! Je doet jezelf er een plezier meer!
Het fijne van de Gratis Tekentaal-tips is dat ik zelf uit kan kiezen waar ik aandacht aan wil besteden op een tijdstip dat mij het beste uit komt.

Henk, 64 Kapt. binnenvaart
Deskundige leiding

Al enkele jaren ga ik al mee op tekenweekend. Ook deze keer ben ik zonder bepaalde verwachtingen aan het weekend begonnen. Iedere keer sta ik versteld van de dingen die ik maak . Door de deskundige leiding van Marianne die je regelmatig een tip geeft als je het zelf even niet meer weet.

Professionele begeleiding

Tijdens het allereerste tekenweekend in de Vogezen voor mij, met het thema van de film Down to Earth, heb ik intens mogen genieten van de creatieve sfeer onder elkaar met heerlijk eten en drinken, goed verzorgd door Carlie en Manon.
We hebben o.a samen buiten een kuilvuur gemaakt, waarin we onze klei- werkstukken hebben gebakken op wel 800 graden, met waskrijt gewerkt en aquarel geschilderd met natuurlijke pigmenten onder professionele begeleiding van Marianne op hele mooie locaties. Het was in een woord geweldig en zeker voor herhaling vatbaar.
Hartelijk dank daarvoor.

Met onze handen in de klei

Het was weer heerlijk weekend in Frankrijk voor mij de zesde keer. Een kadootje voor mij zelf noem ik het altijd en zie er heel het jaar naar uit. Marianne maakt er steeds iets speciaals van vol verrassingen. Deze keer Down to earth, met onze voeten op de aarde, met onze handen in de klei om mooie voorwerpen te maken en later met elkaar een gat in de aarde te graven waar onze gemaakte voorwerpen in gelegd werden met stro bedekt en hout. Het werd in brand gestoken met plaggen bedekt en heel de nacht gebakken in de Aarde geweldig. Eten bij de boer, met champignons geplukt in de wei, kaas gemaakt van hun melk, taart met pruimen van hun boom, kan niet beter. We werkten met allemaal natuurlijke materialen zoals bijenwas en verf van planten. De verzorging van Carlie en Manon die kookte met allemaal verse producten. Het was weer een feestje om erbij te zijn.
Dank je wel Marianne, Carlie en Manon

Ineke Brooijmans, 65+
Mijn blik is weer verruimd!

Wat heerlijk om er op deze manier 'even tussenuit' te zijn! Mooie omgeving en programma. Maar vooral een getalenteerde en gepassioneerde begeleiding. Marianne, wat heb je veel kennis van de tekentaal en het materiaal. Je weet te motiveren en onder de oppervlakte te kijken. Mijn blik is weer verruimd!
Een enorme variëteit aan materiaal, mooie plekjes in de omgeving en de organisatie is perfect. Inclusief de catering!
DANK!

Nella Lucas, 60 jaar, Cateraar, kunstenaar, boerin
De vrijheid en de ruimte

Het aantrekkelijke aanbod van heel veel verschillende materialen, de goede organisatie, de inspirerende natuur van de Vogezen, de liefdevol verzorgde maaltijden, de vrijheid en de ruimte die Marianne gaf, maakte het voor mij tot een heerlijk relaxed maar ook heel gezellig schilder-weekend.

Inspirerende en kundige begeleiding

Het was een heerlijk schilder en tekenweekend
Door de inspirerende en kundige begeleiding van Marianne voelde ik me vrij om de creativiteit te laten stromen
Heerlijk in de prachtige natuur omringd door bomen aan een kabbelend beekje
Bij thuiskomst voelde ik me vol energie en inspiratie

Ingrid, Leerkracht basisonderwijs, 57 jaar
Alle ruimte

In de zomervakantie vind ik het fijn om met een groep gelijk gestemden te tekenen, onder de bezielende leiding van Marianne. Zij weet dat ik in rust en vrijheid mijn proces wil gaan en geeft daar alle ruimte voor. Op het juiste moment weet zij een sprankel van inspiratie & enthousiasme te leggen op de plaats waar het nodig is.
Een vakvrouw!
Marianne, Carlie, Manon en de groep, hartelijk bedankt voor vijf fijne dagen!

Door oude stadjes struinen

Ik zag de voorbeelden van Hundertwasser schilderijen op de website en dacht: dat vind ik leuk, dat wil ik ook wel eens proberen, ik ga mee!
Het was een heerlijk weekend. Door oude stadjes struinen op zoek naar inspiratie in vorm en stromingsbeelden, en vervolgens het werkstuk.
De tekening die als vanzelf ontstond. Ik heb genoten van de tijdloze bubble waarin we aan de slag waren, slechts onderbroken door lekker eten en Carlie met kopjes koffie.
Marianne was fantastisch, de organisatie liep gesmeerd. Ze zette ons aan om te spelen op papier, niet teveel te twijfelen en onszelf niet te hard te begrenzen.
Van harte aan te bevelen aan een ieder die ongecompliceerd aan de slag wil met kleur en papier en zich durft te laten verrassen door wat er in die rijkheid ontstaat!

Harmonie, blijdschap en humor

Blij verrast.
Het was mijn bedoeling te ontspannen en in vrijheid creatief te zijn. Ik kreeg veel meer dan mijn wensen konden wensen. Teveel om in woorden uit t drukken. Voor mij was het een feest op vele gebieden. Niet alleen mijn creativiteit in kleur en vorm beleven werd vrij gemaakt.
Marianne heeft door haar deskundige, eenvoudige begeleiding veel mogelijk gemaakt. Alles werd tot in de puntjes goed, voor mij 'perfect' voorbereid, gedeeld en gegeven.
Er was harmonie, blijdschap en humor in de groep.
Alles verrijkt door de heerlijke maaltijden van man Carlie en dochter Manon.
Dergelijke belevenis wens ik iedereen toe.
Met veel dank in mijn hart, Hilde

Diep respect voor deze kunst

Het was voor mij een geweldige ervaring, met mijn leeftijd, die ik heb, en nooit iets gedaan op dit gebied.
Het bezig zijn op dit onderdeel, in de natuur, met het thema A la Hundertwasser heeft mij een diep respect voor deze kunst gegeven.
Door de uitleg van een zeer degelijk kunstenares met gevoel iemand iets te leren begrijpen, heb ik deze dagen een geweldige tijd gehad. Bedankt.

Piet van der Pluijm, yoga en ontspannings docent
Inspiratie, inzicht in jezelf en innerlijke vrede

Lieve Marianne,
Na al veel positieve berichten over jou gehoord te hebben, nu onze kennismaking in het echt.
Mijn wens was om kennis met je te maken en ontspannen te tekenen en te schilderen in Frankrijk. Nou, dat is ruimschoots overtroffen! De plaatsen waar je ons als groep (5) mee naar toe nam waren buitengewoon mooi en inspirerend.
De opdrachten waren speels, leuk en verrassend.
De verzorging door je man Carlie en dochter Manon gaven ons een thuisgevoel. Wat zijn we verwend.
De kundigheid en affiniteit die jij hebt op dit gebied is heel inspirerend voor iedereen.
Je spontaniteit, aandacht en ruimte die je laat voor iedereen geeft een prettige verbondenheid. Je bent echt geschapen voor deze bijzondere werkzaamheden! Je bent in staat om het beste en creatiefste in de mens naar boven te halen en dat geeft veel zelfvertrouwen, rust en inspiratie!
En eerlijk gezegd wat het thema ook is waar je mee werkt! Het draagt bij aan: inspiratie, inzicht in jezelf en innerlijke vrede!
Heb je op dit moment behoefte aan: inspiratie, inzicht in jezelf en innerlijke vrede, geef je dan op!

Boeiende opdrachten bij het thema

Wat heb ik genoten.....Heerlijk verzorgd worden door Carlie en Manon, allemaal nieuwe mensen om je heen die met jou dit proces aangaan, een boeiend thema dat door Marianne is uitgewerkt met inspirerende tekenopdrachten.
Marianne is goed in haar vak. Ze heeft boeiende opdrachten bij het thema bedacht, heeft alles heel goed voorbereid. Ze kan goed inschatten wanneer iemand haar begeleiding nodig heeft of wanneer ze iemand met rust moet laten omdat hij of zij lekker aan het werk is.
Dit alles zorgt er voor dat je heerlijke dagen hebt, een veilige sfeer waarin je kunt ontspannen en jezelf ook een stukje beter leert kennen.

Intense ervaring

Als de voorbereiding top is, dan lijkt alles 'de gewoonste zaak van de wereld'. En zo hebben wij in een prachtig en zorgvuldig uitgewerkt programma allemaal een stap kunnen zetten in onze ontwikkeling.
De opdrachten, de materialen, de plaatsen, buiten schilderen ( hoe geweldig is dat!), het lekkere eten, de bijzondere locaties en het goede gezelschap maakt dit inspirerende weekend tot een intense ervaring! 'As it is in Heaven' zullen we maar zeggen ! Bedankt Marianne, vakvrouw par excellence, Carlie en Manon en niet te vergeten Lady! Jullie zijn een topteam! Ik voelde me zeer thuis , ben blij met het resultaat en hoop er mee verder te kunnen gaan!

Dini, echtgenote, moeder en oma
Het prachtige moment met Gabriella's song

Lieve Marianne, Wat heb ik genoten van de film! Van de goede organisatie! Van het blauwe tasje met de witte stip en van alles wat daar inzat! Van de dagelijkse kaartjes ( geen omruilen,de dader wordt gestraft)😜Van de wandeling door dat prachtige dorpje met overal spreuken! De mooie werkplekken! De mooi gedekte picknicktafels op alle locaties , het prachtige moment met Gabriella's song! het lekker eten
Vooral de verse aspergesoep van Carlie en de tomatensla van Manon staan hoog op mijn lijstje! Van het maken van de tekeningen en het bespreken ervan! Van de persoonlijke aandacht op momenten dat het even nodig was! Van het zoeken naar mijn toon in de wasplaats! Kortom van alles wat ik de afgelopen vier dagen heb beleefd!
Bedankt daarvoor, het was een groot cadeau! Daarom
Tot slot nog een cadeautje :
Mijn Haiku over mijn schilderij met het "mislukte" powercirquit:
"Kon ik maar terug
Naar de naaktheid van mijn vel,
Voor een nieuw circuit
Maar dan gewoon van :"Dini",
Ik vond dan de weg vast wel!

Volgend jaar ga ik zeker weer mee!
Liefs Dini

Marja Teunissen, 59 jaar, creatief kindercoach en remedial teacher
Energie en nieuwe inzichten

Ik had zin in een korte creatieve vakantie en had op de website van Marianne een teken- en schilderweekend gevonden met de titel 'As it is in Heaven'. Dat leek me wel wat. Ik had van tevoren wel (zoals gevraagd) de film bekeken, maar me eigenlijk niet verdiept in het programma of de inhoud van het weekend.
Het werd een zeer aangename verrassing!! Ik kwam aan op een prachtlocatie en kreeg een warm welkom van Marianne, Carlie en Manon. Gedurende ons verblijf werd de inwendige mens verwend door Carlie en Manon. Marianne verzorgde de opdrachten en begeleidde ons. Het bleek een weekend te zijn vol creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en veel plezier! De activiteiten brachten me energie en de nabesprekingen nieuwe inzichten. De locaties waar gewerkt werd waren schitterend en goed gekozen bij de opdracht. Marianne is een vakvrouw met veel kennis die precies aanvoelt wanneer hulp of begeleiding nodig/wenselijk is. Kortom: het was een geweldig weekend waarin je helemaal jezelf kon zijn, verzorgd door drie prachtige mensen en het had best nog een dag langer mogen zijn 🙂

Het heeft mijn verwachtingen bekrachtigd

Heerlijke plezierige en kleurrijke dagen. Fijn om je alleen te hoeven richten op het tekenen en alles wat er omheen is. Puur genieten. Voor je natje en je droogje wordt gezorgd en ook dat geeft het ware vakantiegevoel.
Fijn om je een paar dagen te onderdompelen met alleen kleur, heel veel verschillende materialen en de aanmerkingen van Marianne op diverse mooie en bijzondere plekken.
Kortom, het heeft mijn verwachtingen bekrachtigd!

Zo kan ontstaan wat er is in unieke vorm

In balans
heerlijk eten en drinken met regelmaat
(voor mij goed, want ik kan doorgaan en daar geen tijd voor nemen)
Rust vrijheid
mooie omgeving
mooie opdrachten
Perfect
Zo kan ontstaan wat er is in unieke vorm
Dank je wel Marianne
Dank je wel Carlie

Intense sfeer
De tekeningen, het schilderen was geweldig

Het was weer een prachtig weekend.
Het eten voortreffelijk, de sfeer en het respect naar iedereen toe.
De liefde die je voelt voor elkaar.
De tekeningen, het schilderen was geweldig.
De nabespreking en de inzichten die je daarna krijgt zijn een gezichtspunt voor jezelf zodat je hiermee aan de slag kunt.
Ik dank jullie en Marianne en Carlie voor het geweldige weekend.
Bij de bron waar alles begon was zo’n serene en tevens intense sfeer.
De bijdrage die Arna en Helmert bijdragen was en is ook heel bijzonder.
Dank jullie wel.

Met als bonus twee persoonlijke meesterwerken

Heel erg bedankt Marianne ! Ik voel dankbaarheid voor deze mooie dagen en het groeiproces waar je mij in hebt meegenomen !!
Met als bonus twee persoonlijke meesterwerken die mij werden geopenbaard.

Bemoediging op mijn pad
Het voelde als een warm bad van creativiteit

Het was mijn eerste ontmoeting met Marianne en haar ‘methode’.
Het voelde als een warm bad van creativiteit, verbinding, confrontatie en lekker eten en drinken. Het heeft me veel inspiratie gegeven en bemoediging op mijn pad;
Wat is er nog veel te leren !

Heerlijke omgeving om in te tekenen

Lieve Marianne,
Wat is het geweldig geweest.
Heerlijke omgeving om in te tekenen.
Zon – Bos – Water; wat wil je nog meer.
De dagen heel afwisselend ingevuld. Niets hetzelfde.
Een weekeinde om op terug te kijken.
Dank je wel daarvoor Marianne. En Carlie en Manon niet te vergeten.
Dank voor de goede zorgen. Ook dat maakt alles tot een goed lopende machine.
Dank jullie wel.

Balkonnetjes in de zon
Wij hebben weer lekker kunnen lachen en ontspannen met elkaar

Het was een sprookje van duizend-en-één-nacht, maar dan in 4 nachten, al leek het veel langer.
De 3-eenheid die ons verzorgde: vader, moeder en dochter.
Het was weer een fantastisch weekend met prachtig weer onder regie van Marianne met haar inspiratie, creativiteit en ideeën.
Balkonnetjes in de zon, de Thermen met badmuts-mutsen en het voetenbad, de mooie tuin en de prachtige beek, en ook het weer werkten mee.
De verzorging van Carlie en Manon.
Wij hebben weer lekker kunnen lachen en ontspannen met elkaar.
Lieve Marianne, Carlie en Manon:
Dank jullie wel, het was weer onvergetelijk.

Het was weer geweldig
Heerlijk genieten van de omgeving met alle mooie plekjes

Het was weer geweldig !
Heerlijk genieten van de omgeving met alle mooie plekjes, het lekker eten, fijne mensen en mooie materialen.
Hundertwasser: een man naar mijn hart.
Hij heeft me enorm geïnspireerd.
In de Thermen was het heerlijk ontspannend: een manier om ‘alles’ af te spoelen.
Door een stad te lopen met een schetsboek en potlood heeft me anders leren kijken en oog hebben voor details.
Lieve Marianne, Carlie en Manon, ontzettend bedankt voor jullie goede zorgen, waardoor ik me helemaal op zijn werk kon concentreren.