Nieuwe ervaringen - Praktijk Marianne Geerts

Nieuwe ervaringen

Nieuwe ervaringen

 Vandaag heb ik het praktijkexamen gedaan voor de module Energetica van een energetische opleiding die ik aan het volgen ben.
Tekentaal heeft veel met energie te maken, dat heb je vast al veel vaker van me gehoord. In een tekening laat je onder andere je energie zien.
Deze nieuwe manier van met energie omgaan vind ik erg boeiend.

 Hoe is dat bij jou?
Word je ook blij van nieuwe dingen doen, jezelf uitdagen, nieuwe ervaringen opzoeken?

 Toen ik in 2004-2005 de Chakra cursus had gevolgd was ik vooral érg onder de indruk van de werking die dat had op mijn energie: ik voelde me veel lekkerder in mijn vel zitten, leek meer overzicht te hebben over mijn leven en ging meer van mezelf houden. Dat maakt nieuwsgierig. Ik wilde weten hoe dat in elkaar stak en schreef me in voor een opleiding waarvan ik niet wist wat het me zou brengen. Ik was alleen en vooral érg NIEUWS-GIERIG.
Ik had de Lerarenopleiding Tekenen/Textiele Werkvormen gedaan en voor de klas gestaan. Dit was iets heel nieuws: het ging niet om het beeld, om het plaatje. Het ging om wat het tekenen en schilderen als activiteit met je doet, zowel wat betreft het maken van het beeld, als wat betreft de invloed die het heeft op jou als maker PLUS wat de tekening die je gemaakt hebt jou te vertellen heeft over jezelf. Het leek wel of een tekening allerlei boodschappen voor me had, die me konden helpen op mijn levensweg.

 Het was een compleet nieuwe ervaring om zó met creativiteit en beeldende expressie om te gaan. Het was ook écht nieuw, want ik was gewend om mooie plaatjes te maken, en daar ging het hier helemaal niet om. Het gebeurde natuurlijk soms wel, ook al was het niet het doel.
Bovendien leerde ik dat je vanuit het intuïtieve en het spontane tot beelden kon komen die veel meer te zeggen hebben dan een stilleven of een landschap en dat deze beelden geweldig prettig zijn om naar te kijken. Echt zoveel winst!

 Deze ervaring nodigt mij uit om telkens weer iets te ondernemen wat nieuw voor me is, waar ik nog geen (of weinig) kaas van heb gegeten en wat toch aansluit bij mijn interesses die te maken hebben met energie. Meestal waren dat korte cursussen, workshops of interessante seminars.
Daarnaast ook activiteiten die met mijn praktijk te maken hebben: het jubileum-event (héél spannend), vorig jaar 5 weken alleen in Zuid-Frankrijk gewoond, model zijn voor een fotoshoot (altijd gedacht dat ik niet ‘plak’ op een foto) en tegen alle weerstanden in serieus naar de sportschool.  Ik verbaas mezelf.

 Daarnaast merkte ik intussen dat ik méér wilde, meer voeding, meer verdieping. En als ik dat eenmaal ga denken, komt er meestal iets op mijn pad op een onverwachte manier. Er kwam een aankondiging voorbij op internet, de open dag was 3 dagen later, de intake was een week later. Het klopte allemaal zo en begin dit jaar heb ik me ingeschreven voor de opleiding tot Transformatie Coach/Therapeut.
Er komen nu voortdurend nieuwe ervaringen op mijn pad. Ook bekende ervaringen trouwens. Dat maakt het juist interessant, want die bekende dingen ga ik ineens ook weer met nieuwe ogen bekijken en meer waarderen. Het leven wordt rijker, mijn werk wordt rijker, ik kan mijn cursisten nog meer bieden en ik word er zelf heel blij van.

 Binnenkort ga ik nog iets nieuws beginnen. Dat zit al een poosje te borrelen en je zult het vanzelf wel gaan zien.
Als ik aan die nieuwe dingen denk, gaat het tintelen en voel ik vitaliteit en nieuwsgierigheid naar mezelf. Ik raak zelfs wat ongeduldig, want er is ook voorbereiding nodig.

 Natuurlijk heb ik regelmatig te maken met mensen die iets gaan doen wat ze nog nooit gedaan hebben: tekenen en schilderen.
Ik heb daar vreselijk veel bewondering voor, want vaak is er sprake van een enorme blokkade uit de kleuterschool-tijd, of omdat er op de lagere school negatief werd gedaan over de gemaakte tekeningen. Ook gedwongen rechts moeten schrijven kan zeer blokkerend werken. Hoe geweldig is het dan om toch bij jezelf te onderzoeken hoe je creatief expressief kunt zijn? Hoe je toch, ondanks al je vreselijke overtuigingen over je creativiteit, met kleuren en vormen aan de gang gaat op een intuïtieve manier. Dat je alle oordelen over jezelf opzij kunt leggen en tegen jezelf kunt zeggen: schijt aan, ik ga plezier hebben in mijn manier van tekenen, mijn manier van kleuren en schilderen!

 Hoe is dat bij jou? Ben je ook NIEUWS-GIERIG naar jezelf?
Word je ook blij van nieuwe dingen doen, jezelf uitdagen, nieuwe ervaringen opzoeken?
Ik ben heel benieuwd wat voor werking het op je heeft.
Wat zou je graag als nieuwe ervaring aangaan? Wat ga je ervoor doen?
Wil je het me laten weten in de reacties onder dit blog?
Ik ben erg benieuwd naar je verhaal.

 Liefs,  Marianne

 P.S. Overigens ben ik geslaagd voor het praktijkexamen en de andere onderdelen van de module moeten allemaal nog nagekeken worden. Ik laat het je nog weten.

Praktijk Marianne Geerts draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders