Leuk dat je hier kennis met me komt maken!


Mijn naam is Marianne Geerts

Ik ben een enthousiast, creatief en nieuwsgierig mens.

Tot mijn 47e jaar ben ik vooral dienstbaar geweest als verpleegkundige, tekendocent en moeder van 5 kinderen.
Toen had ik een ontmoeting – met de Tekentaal.
Ik werd nieuwsgierig naar de energetische werking van tekenen en kleuren. Vervolgens kwamen precies de dingen die ik nodig had op mijn pad. Creatieve cursussen en energetische opleidingen resulteerden in de ultieme synthese van hulpverlenen en creativiteit. Ik volgde de opleiding tot (kinder)tekentherapeut, tekentaaldocent en tekencoach, gebaseerd op de Tekentaal.

Ik startte met mijn Praktijk Marianne Geerts


Zolang ik me kan herinneren heb ik getekend.
Ik ben opgegroeid in een dorp in Noord Brabant midden in een magische natuur. Het heeft mij ervan overtuigd dat alles is vervuld met energie en bewustzijn. Ik vind het fijn om buiten te tekenen en schilderen.
Ik ben ervan overtuigd dat ik ben geboren met een potloodje in mijn hand.

Tekenen is toveren
Als ik met een potlood of penseel het papier aanraak, kan ik daar elk beeld laten ontstaan dat in mij leeft, alleen door mijn hand te bewegen. Iets van mijzelf ontstaat daar dan: een beeld van mijn energie, van mijn wil, van mijn gevoel, van mijn patronen.

Het is zo fijn om mezelf te herkennen in mijn tekeningen. Ik ontmoet mezelf steeds op een andere manier en telkens als ik zo’n tekening dan later weer zie geeft me dat een heerlijk en gelukkig gevoel.

Er waren twee sporen in mijn leven
Verpleegkundige en tekendocent. Ik werkte in de gezondheidszorg en ik stond voor de klas. Daarna ontdekte ik de Opleiding Genezend Tekenen, waar ik de opleidingen volgde tot Tekentherapeut, Tekentaaldocent, Tekencoach en Kindertekentherapeut.
Daar heb ik mijn grote verlangen ontdekt: mensen helpen door middel van het tekenen. Een mooiere droom had ik niet kunnen bedenken. Al mijn expertise, die ik gedurende mijn leven heb verworven, kan ik hier inzetten: in mijn tekenpraktijk, in mijn dorp, in mijn ateliers.
Het is mijn Dharma. Het klopt. Ik geloof in de Wet van de Aantrekkingskracht, ik heb het zelf ervaren.

Als je me kwijt bent zit ik in Frankrijk.
Het is niet te ver, meestal schijnt de zon, het eten is lekker (vooral aan zee), de natuur gevarieerd en de tijd staat stil. Hier vind ik mijn rustmomenten. Niets moet, alles mag. Ik spreek de taal een beetje, dus dat is handig.
Een paar keer per jaar werk ik in Frankrijk, dan is iedereen in zijn element.
Mijn man gaat mee en zorgt dat we niets tekort komen. Gelukkig zijn onze vijf kinderen groot genoeg om thuis voor de katten te zorgen.

Mijn inspiratie haal ik vrijwel overal vandaan.
Vooral van mijn cursisten. Ik bezoek graag tentoonstellingen. Ik ben gek op boeken en films. Mijn favoriete onderwerpen zijn: kunst, sprookjes, spiritualiteit, autobiografieën, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.
Mijn fantasie is snel geprikkeld. Waarschijnlijk door mijn jeugd in de natuur en de eenvoud van het leven in een dorp. Mijn oma liet ons altijd spelen met dekseltjes, knijpers, (kroon)kurken en luciferdoosjes, want ze had geen speelgoed en wij maakten er een wereld van.
Ik wil nieuwe dingen ontdekken, op allerlei gebieden.


Ik hou van oranje.
Het is de kleur van creativiteit, enthousiasme en warmte. Het is stralend, actief en een aarde-kleur. Ook een bloemen kleur. Een cursiste gaf me daarom deze bloemen.
Ik gun iedereen oranje.

Reactie van een cursiste:

Hoi Marianne,
Wat ben ik blij dat ik bij jou terecht gekomen ben! Ik ben zo’n anderhalf jaar geleden in contact met je gekomen door een enthousiaste kennis. Zij wist dat ik nog worstelde met een traumatische ervaring en gaf me als tip om het intuïtief tekenen eens te gaan proberen.
Zij had daar zelf veel baat bij en mede door haar enthousiasme besloot ik om met haar mee te gaan.
Vanaf de eerste les voelde ik me direct thuis in je atelier. Het was een groepsles en je gaf aan dat met intuïtief tekenen alles mag en dat je niet hoeft te kunnen tekenen, maar dat de dingen die je maakt uit jezelf komen. Al snel was duidelijk wat je daarmee bedoelde…
Ik heb heel wat traantjes gelaten, tijdens de les. Door het intuïtief tekenen kwamen er vaak onverwerkte gevoelens en emoties naar boven. Maar wat ik zo heerlijk vind, is dat als ik het op papier of doek gezet heb, mijn gevoelens daar staan en dat ik er dan geen last meer van heb. Zo heb ik stukje bij beetje mijn grote verdriet een mooi plekje kunnen geven.
Maar nu nog steeds ontdek ik dingen van mezelf in mijn tekeningen, zo bijzonder en waardevol. Ik ben echt altijd heerlijk blij en opgelucht als ik van tekenles thuis kom. Het leert me zoveel over mezelf. Over waar ik sta, hoe ik me voel en hoe ik verder moet of kan.
Wat ik heel fijn vind, is dat je zoveel kennis en ervaring hebt op het gebied van tekentaal. Je opent eigenlijk bij iedereen wel een deurtje naar zichzelf, door ook altijd even de tijd te nemen om tekeningen wat dieper te bekijken aan de hand van de tekentaal. Dat maakt je lessen heel bijzonder en intens. Je helpt mensen te kijken naar de dingen, maar met zo’n groot respect, zodat iedereen eigenlijk zijn eigen verhaal kan maken bij zijn eigen tekening, zonder in details te hoeven treden over privé aangelegenheden. Heel professioneel!
Bedankt Marianne voor alle waardevolle lessen over mijzelf, die ik gevonden heb in jouw tekenlessen. Ik kan het echt iedereen aanraden, je hoeft nog geen poppetje te kunnen tekenen, om toch prachtige persoonlijke kunstwerken te maken. Want dat zijn al mijn tekeningen voor mij, EEN KUNSTWERK MET MIJN VERHAAL!