Reacties Frankrijk workshop Down to Earth – Praktijk Marianne Geerts
Reacties op de Frankrijk workshop Down to Earth
Henk, 64 Kapt. binnenvaart
Deskundige leiding

Al enkele jaren ga ik al mee op tekenweekend. Ook deze keer ben ik zonder bepaalde verwachtingen aan het weekend begonnen. Iedere keer sta ik versteld van de dingen die ik maak . Door de deskundige leiding van Marianne die je regelmatig een tip geeft als je het zelf even niet meer weet.

Professionele begeleiding

Tijdens het allereerste tekenweekend in de Vogezen voor mij, met het thema van de film Down to Earth, heb ik intens mogen genieten van de creatieve sfeer onder elkaar met heerlijk eten en drinken, goed verzorgd door Carlie en Manon.
We hebben o.a samen buiten een kuilvuur gemaakt, waarin we onze klei- werkstukken hebben gebakken op wel 800 graden, met waskrijt gewerkt en aquarel geschilderd met natuurlijke pigmenten onder professionele begeleiding van Marianne op hele mooie locaties. Het was in een woord geweldig en zeker voor herhaling vatbaar.
Hartelijk dank daarvoor.

Met onze handen in de klei

Het was weer heerlijk weekend in Frankrijk voor mij de zesde keer. Een kadootje voor mij zelf noem ik het altijd en zie er heel het jaar naar uit. Marianne maakt er steeds iets speciaals van vol verrassingen. Deze keer Down to earth, met onze voeten op de aarde, met onze handen in de klei om mooie voorwerpen te maken en later met elkaar een gat in de aarde te graven waar onze gemaakte voorwerpen in gelegd werden met stro bedekt en hout. Het werd in brand gestoken met plaggen bedekt en heel de nacht gebakken in de Aarde geweldig. Eten bij de boer, met champignons geplukt in de wei, kaas gemaakt van hun melk, taart met pruimen van hun boom, kan niet beter. We werkten met allemaal natuurlijke materialen zoals bijenwas en verf van planten. De verzorging van Carlie en Manon die kookte met allemaal verse producten. Het was weer een feestje om erbij te zijn.
Dank je wel Marianne, Carlie en Manon