Reacties op de Chakra cursus - Praktijk Marianne Geerts

Chakra cursus

Chakra cursus

Het leek me erg fijn om meer te gaan tekenen en door me op te geven voor een cursus zou dat moeten gaan lukken. Ik zag een beetje op tegen de tijdsinvestering per maand maar omdat ik in de ziektewet zat op dat moment zag ik dat juist zitten. Bovendien had ik het chakra handboek wat Marianne aanbeveelt dus ik dacht ik nu eens dat hele boek doorspitten.
Helaas gingen vier bijeenkomsten niet door vanwege Corona. Dit vond ik bijzonder jammer. Ik had me namelijk samen met een vriendin opgegeven uit België die ik dan elke maand zou kunnen ontmoeten. Maar helaas. We hebben het via Zoom moeten doen. Dit was natuurlijk beter dan niks maar live aanwezig zijn geeft je een heel andere beleving.
Mijn grootste winst is dat ik het tekenen weer ontdekt heb. En dat ik mezelf mag toestaan hier tijd aan te besteden. Het te mogen zien als een stuk zelfontplooiing en zelfbewustzijn. Je kan nl je tekeningen heel goed analyseren en er van alles uithalen aan inzichten en bewustwording voor jezelf. Dit vond ik het meest wonderlijke. Dat er niks voor niks dingen op papier staan.
Marianne is zeer goed georganiseerd d.w.z. ze heeft alle spullen die nodig zijn voor allerlei creatieve vormen op teken/schildergebied. Ze heeft een gezellige, ruime, atelier waar het goed toeven is. Ze is een heerlijk enhousiast mens die zeer kundig is op dit gebied. En alles is goed, er is geen mooi of lelijk. Daar gaat het totaal niet om. Wát je beleeft en wat er voor jezelf uit je werk te halen is , daar gaat het om in haar lessen. Marianne is super vriendelijk, heeft humor en durft de confrontatie op een aangename manier met je aan te gaan. Je kan veel over jezelf leren via je tekeningen bij haar.

5/5

A. Blijdorp = Aktiviteiten-woonbegeleidster in de zorg voor verstandelijk beperkten

Chakra cursus

De chakra cursus was erg fijn om te doen. Iedereen begint met hetzelfde uitgangspunt en de tekeningen worden dan net zo verschillend als dat mensen verschillend zijn. Marianne weet dan net even de goede, persoonlijke, vragen te stellen om jezelf weer wat beter  te leren kennen. Verder vond ik het bezig zijn met tekenen gewoon heerlijk om te doen!!!! Werkt verslavend, maar dan wel een heel gezonde verslaving.

5/5

Ria van den Hatert - acupuncturist -
52 jaar

Chakra cursus

Ik gaf laatst in een gesprekje met Marianne wat complimenten over haar heerlijke tekenlocatie, waar ik al diverse soorten workshops heb gevolgd.
Als je het eenmaal weet .. ga je daar niet 123 meer weg ..
Ik ben momenteel weer met een cursus bezig: de chakra-cursus, en kom altijd zó ontspannen van die zaterdag terug.
Helemaal relaxed kom je daar in actie om het zo maar te zeggen.
Wat me vaak opvalt is dat iedereen aan het einde van de “rit” helemaal positief verbaasd is over het eindresultaat.
Een mens is zoveel creatiever dan ie meestal denkt te zijn.
Je ziet daar in het pand de mooiste resultaten hangen en denkt: dat gaat mij vast nooit lukken! Nou dus wel! Met behulp van wat kleine positieve aanwijzingen en zetjes in de rug komen er allemaal meesterwerkjes uit.
Vaak onder het genot van wat heerlijke drankjes met wat lekkers daarbij. Of in mijn geval zit er een overheerlijke lunch bij. Kortom een en al verwennerij.
De materialen waarmee getekend, geschilderd, geplakt, gekrast, geknutseld worden zijn allemaal van een hoogwaardige kwaliteit. Dus werken heerlijk mee.
Vaak komen er mooie gesprekjes, tips, verhalen, tussendoor over tafel. Plus: er wordt ook veel gelachen.
Een heerlijk palet van genietmomenten, die je geest zowel positief prikkelen als tot rust brengen. In deze hectische (digitale) tijden kan een potlood je verrassend verblijden. Ik gun het iedereen!

5/5

Carla – 54 jaar

Chakra cursus

Ik was op zoek naar een tekencursus die mij meer over mijzelf zou vertellen. Op de website van Marianne kwam ik verschillende cursussen tegen die daaraan beantwoorden. Ik heb voor de chakra cursus gekozen en heb daar geen seconde spijt van gehad.
Ik krijg elke maand tijdens de les zoveel leerzame dingen aangereikt, waar ik veel mee kan in mijn dagelijkse leven.
Voor mij is deze cursus een dag waar ik naar uitkijk en erg van geniet. De cursusruimte is een hele fijne plek om je creativiteit naar buiten te laten komen.
Voor mij is de betekenis van hetgeen je hebt getekend hebt, heel waardevol. Ik teken een chakra en kleur hem in op mijn manier.
Soms komen er andere dingen in mijn tekeningen te staan, als die ik van tevoren bedacht had. Je tekent als het ware onbewust, datgene waar je mee bezig bent in je dagelijkse leven.
Marianne kan via de tekentaal en de kennis die zij heeft, de tekening heel duidelijk uitleggen.
Op de website van Marianne vind je een zeer uitgebreid aanbod van hele leuke en leerzame tekencursussen/workshops en tekenweekenden.
De sfeer is heel gemoedelijk en prettig en je voelt je er snel thuis. Als de tekeningen besproken worden geeft dat altijd veel duidelijkheid aan degene die het getekend heeft, maar ook aan de medecursisten. Marianne heeft je zoveel te vertellen, zoveel te bieden, het zijn cadeautjes voor jezelf.

5/5

Janneke – 57 jaar

Chakra cursus

Via een vriendin werd ik gevraagd om mee te doen met de cursus Chakra tekenen.                                                       Dat was iets heel nieuws voor mij en ik vind het altijd leuk om uitdagingen aan te gaan. Wat een geweldig cadeau heb ik mijzelf hiermee gegeven. Een geweldige ervaring en Marianne maakte het tot een groot feest, eten, drinken en ook de lekkere koekjes en snoepjes waren allemaal in het thema van de chakra. De kleding in de kleur van de chakra onwennig in het begin op zijn laatst een uitdaging om het tot in details uit te dragen. Het was een begin van veel meer uitdagingen bij Marianne.
Hierdoor kreeg ik de verdieping en de grote creatieve ontwikkeling van mijzelf.                                                               De durf om te tekenen en te kleuren heeft hier door een zeer grote impuls gekregen.                                  
De cursussen geven je inzicht in jezelf en het maakt je vrij om jouw leven op je eigenwijze vorm te geven.                                                         
Je werkstukken maken dat je trots bent op je zelf.                                                                                                                                 De tekenweekends zijn een groot feest. Het tekenen, schilderen, collages maken, het eten, de uitstapjes alles is top verzorgd.                                 
Het As It Is in Heaven weekend was voor mij een ervaring waar ik nu nog van geniet in een woord “perfect”.

5/5

Tonnie – 67 jaar

Chakra cursus

Na een enthousiaste aanbeveling van mijn zus ben ik bij Marianne de Chakra cursus gaan volgen. Ik wilde wat minder in mijn hoofd en wat meer met mijn gevoel bezig zijn.
Het zijn fijne en leerzame zaterdagen geweest!
Marianne schept in haar atelier een warme, gezellige en creatieve sfeer. Ze is deskundig en met haar open manier van vragen stellen weet ze samen met jou de tekening te duiden. Onvoorstelbaar wat dat oplevert!
Ik kom zeker nog terug bij Marianne.

5/5

Fien – 56 jaar

Chakra cursus

Ik heb al heel veel jaarcursussen gevolgd en workshops van 1 dag – vol verwachting, openheid, zin in creatief bezig zijn zonder dat het iets moet worden.
Elke les of workshop is een spiegel van waar ik sta, wat er speelt in mij leven en dat biedt mogelijkheden. En ik ben elke keer weer zo verwonderd over wat ik maak, zonder dat mijn hoofd zich ermee bemoeit.
Wil je graag tekenen, maar vind je dat je dit niet kunt? Vind je je eigen ontwikkeling interessant? Dan ben je bij Marianne op de juiste plek.
Ik heb Marianne, haar manier van lesgeven en het lezen van de tekeningen in mijn hart gesloten. Liefdevol, respectvol, open en je wordt er ook inwendig heerlijk verzorgd. Alles is van de hoogste kwaliteit: zowel de materialen als haar aanpak en persoon zelf.
De mail met Gratis Tekentaal-tips is elke week weer een kadootje. Ik bewaar ze soms ook voor vakanties!

5/5

Anniek - Functioneel beheerder - 47 jaar

Chakra cursus

Dit jaar de chakracursus gevolgd en afgelopen maand de tekening van het keelchakra gemaakt.
Toen het chakra erop stond en met de in en uitgaande linten, het beeld voor mijn gevoel mooi in evenwicht , sterk en helder was  ( met nog heel veel wit), dacht ik de tekening is af, tot ik me realiseerde dat dat mooie plaatje toch niet het echte leven was.
Daarna ben ik doorgegaan met kleuren en dit is het resultaat, met heel veel plezier aan gewerkt!

5/5

Guusje - 61 jaar

Chakra cursus

Ik heb diverse cursussen gevolgd, o.a. Mandala symboolkaarten, alchemie, beeldend bewust worden, Chakra tekenen, in Frankrijk 🇫🇷 meegedaan met Hundertwasser (nog trots op mijn werkstuk), met kleinzoon workshop kind- volwassene! En ben nu bezig met de on line mandalacursus.
Ik vind dat ik niet kon tekenen, had geen verwachtingen.
Nu heb ik gemerkt dat ik meer en meer het resultaat los kan laten, soms mislukt het en soms verbaas ik mezelf 😀.
Het heeft mij enorm geholpen in een moeilijke tijd! Je raakt in een flow, bent even nergens anders mee bezig, dus helemaal in het hier en nu. Ook krijg je meer vertrouwen in je eigen kunnen. O ja en nog een belangrijke: niet vergelijken!!
Gewoon doen! Je doet jezelf er een plezier meer!

5/5

Arna – Medische secretaresse – 63 jaar

Praktijk Marianne Geerts draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches