Investeren in jezelf - Praktijk Marianne Geerts

Investeren in jezelf

Investeren in jezelf

Ik vind het ‘t mooiste wat je kunt doen: investeren in jezelf. Jezelf de tijd, de ruimte en de energie gunnen waar je blij van wordt, zodat je lekker stevig in je leven kunt staan en jezelf waardevol blijft vinden, ook als de dingen soms wat minder lekker lopen.

Het lukt veel beter om met minder leuke dingen om te gaan als je een gezond zelfvertrouwen hebt en kunt begrijpen dat je soms van het leven een ‘probleem’ krijgt aangereikt om iets nieuws in je leven te manifesteren.
Sommige mensen noemen dat ‘een schop onder je kont krijgen’, waardoor je omhoog springt en een nieuw pad in slaat, of nieuwe beslissingen neemt op het pad waar je al bent.

Als je gaat investeren in jezelf ga je veranderen. En als je gaat veranderen, verandert je omgeving mee. Hoe dan ook.
De reacties van je omgeving op zo’n nieuwe versie van jezelf kunnen heel verschillend zijn. Het kan jubel-juichend ontvangen worden, of met heel veel weerstand.
Als mensen je zien groeien kunnen ze daar heel blij van worden, omdat het mooi is als je gaat stralen en actief en levendig bent.
Als je meer tijd, ruimte en energie in jezelf investeert kun je dat niet aan andere mensen geven. Als je dat altijd had gedaan, kunnen mensen in je omgeving het niet fijn vinden als ze minder aandacht van je krijgen. Daar moet je wel tegen kunnen, en dan is het zoeken naar een goed evenwicht.

Vorig jaar heb ik geïnvesteerd in mezelf door intensief te gaan sporten en mijn voeding aan te passen, wat geresulteerd heeft in een gewichtsverlies van 15 kg. Dit jaar investeer ik daarom in personal training plus voedingsadvies om dit te bestendigen. Niet omdat ik het zo leuk vind om te sporten, maar omdat ik uitermate gemotiveerd ben om het resultaat te halen.
Ook heb ik geïnvesteerd in verschillende opleidingen om mijn lessen nog waardevoller te maken en mijn mindset te richten op de dingen die ik leuk vind in mijn werk, zodat ik nog meer van mezelf en van mijn cursisten kan genieten. 
En zo kan ik nog wel even doorgaan: de gratis Tekentaal-workshop, de cursisten-expositie, de nascholingen, het verder ontwikkelen van de website, de gratis Tekentaal-tips: het vraagt allemaal investering in tijd, doorzettingsvermogen, energie, geld, aandacht en actie.

Ik geniet van de resultaten, mag ik wel zeggen.

In een tekening kun je jezelf een liefdevolle ‘schop onder je kont geven’, omdat je in een tekening precies laat zien waar je tegenaan loopt, wat je kracht en wat je zwakte is.
Stel de juiste vragen aan je tekening en het wordt duidelijk voor je. 
Eigenlijk maakt het niet zoveel uit of je een vrije tekening maakt of een tekening vanuit een bepaald thema. Je laat altijd jezelf zien.
Dit kun je specifieker maken door een gerichte tekenopdracht te koppelen aan een thema, of zelfs meerdere opdrachten als subthema’s aan een thema te koppelen. Dan heb je eigenlijk al te maken met een cursus.
Ik doe dat voor mezelf. Bijna elke dag teken ik en voel ik, en kijk ik welke inzichten ik uit deze tekeningen kan halen om mezelf nog meer te bekrachtigen, richting te geven of juist dingen te accepteren of los te laten.

Ik ben heel benieuwd op welke manier jij in jezelf investeert.
Op welke manier zorg je dat je inzichten verwerft over jezelf?
Hoe weet je dat je op jezelf kunt vertrouwen?
Hoe breng jij je verlangens tot werkelijkheid?
Waarmee kun jij je creativiteit en je speelse, wilde natuur wakker maken?
Vanuit welke energie neem jij je beslissingen?

Ik kan je een uitstekende serie creatieve opdrachten laten maken. Zodat je werkstukken maakt waar je gerichte vragen aan kunt stellen, met als doel meer vertrouwen in jezelf en in je intuïtie te krijgen. In september start er bijvoorbeeld een nieuwe cursus Beeldend Bewust Worden. Zodat je verdieping kunt ervaren in je kunstzinnig werk.

Ga tekenen, schilderen, plakken, bouwen, kleien, etc. en voel wat het met je doet, wees je bewust van je gedachten tijdens je creatieve proces, denk er over na, reflecteer op de beelden die je maakt, schrijf erover, teken er nog meer over en leer zo wie je bent, wat je verlangt, wat je niet wilt, waar je op mag vertrouwen en nog veel meer !!

Liefs, Marianne  

In de agenda vind je nog meer mogelijkheden.
In de gratis Tekentaal-tips krijg je mooie tekenoefeningen om het thuis te oefenen. 

 

Praktijk Marianne Geerts draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders