PureBlackCoffeeBlog6 - Praktijk Marianne Geerts

PureBlackCoffeeBlog6

Geen zwavel en stoom

Als je gaat tekenen en schilderen gaan er dingen voor je veranderen. Helemaal als je je werkstukken kunt zien als een expressie van je energie, je patronen en je verlangens.
Creativiteit brengt verandering teweeg.
Wanneer je creatief bent gaat je mind open, je gaat je rechterhersenhelft meer gebruiken en je ontdekt steeds meer mogelijkheden om je creativiteit te voeden. En die creatieve instelling neem je mee op meerdere gebieden in je leven. Je wordt opener, vrijer, gaat breder denken en ik zie vaak dat mensen gelukkiger worden.

Eigenlijk weet je wel dat je diep van binnen een stralend licht mens bent en is er een groot verlangen om dat naar buiten uit te stralen, omdat het zo’n fijn gevoel van tintelende energie geeft, waardoor je je blij en licht voelt.
Hoe komt het dan dat je dat niet altijd zo kunt laten zien?
Misschien heb je geleerd om jezelf in te houden, omdat je omgeving zoveel lichtheid en sprankeling niet kon verdragen.
Misschien kon je nooit je eigen keuzes maken en vind je dat nog steeds moeilijk.
Iedereen heeft zijn eigen verhaal hierbij.
Waar het nu om gaat is of je dat verhaal een wending wilt geven.

Je eigen mysteriën onthullen.
Je eigen power kanaliseren tot stroming.
Ontdekken welke rituelen bij je persoonlijkheid passen.
Welke verstopte eigenschappen op de voorgrond mogen komen.

Als je met tekentaal werkt ben je altijd met deze veranderende processen bezig omdat je steeds inzichten krijgt die je ertoe uitnodigen om meer jezelf te zijn. Om steeds meer naar je innerlijk verlangens te kijken. Om jezelf steeds meer bewust te worden van al die onbewuste zaken die je tot nu belemmerden en die je gedrag zijn gaan beïnvloeden.
Wat onbewust is stuurt jou.
Waar je jezelf bewust van bent kun jij sturen.

Tekentaal is transformerend. Tekentaal is alchemie.
Je roert in het potje van je innerlijke kleuren en ontdekt wat je in je hebt.
Je moet soms nog wat aanbaksels wegkloppen en wat drab opvissen.
Maar dan wordt het helder, dan is er licht en kun je de duidelijke lijnen zien, de stromende energie en je goud.

Het maakt niet eens zoveel uit welke werkvorm van de Tekentaal je daarvoor kiest.
De accenten liggen dan een beetje anders. Als je eerst rust en ontspanning wilt, dan kun je gaan Mandala tekenen. Als je voorzichtig wilt proeven aan die nieuwe lekkernijen, dan kijk je in de keuken bij de Amuse cursus. En zo heeft iedere benadering zijn eigen effect.

Soms weet je niet waar je omslagpunt ligt.
Als het over de ‘echte’ Alchemie cursus gaat dan ligt dat voor iedereen bij een ander stapje.

Ik heb het meegemaakt dat iemand bij de Cibatio haar kristalletje volledig over het hoofd had gezien. Het was tussen het ‘afval’ terechtgekomen. Ze nam zich daarna voor om nooit meer haar eigen kostbare fonkeling uit het oog te verliezen en het kreeg bij haar thuis een ereplaatsje.
Of iemand die bij de Putrefactioin haar ‘beeldje’ een mak schaap ontdekte. Vanaf dat moment werd ze een powergirl want het makke schaap had zo’n inzicht opgeleverd dat alle reserves overboord gingen en ze voor zichzelf ging staan. Zo gaaf om dat te mogen zien gebeuren.
Ook had er een keer per ongeluk een verwisseling van tekeningen van de Separatioplaatsgevonden en beiden hadden een bewerking gemaakt op elkaars tekenvel. Dat bracht zoveel verbinding en dankbaarheid dat het in het gouden werkstuk nogmaals tot expressie kwam.
Er zijn er nog talloze voorbeelden.
Zo kan één alchemistische stap eruit springen, omdat die je verlangen raakt en natuurlijk heeft dat altijd te maken met de invloeden van de andere stappen.

De alchemisten waren wijze mensen. Ze waren niet alleen bezig met de natuurkundige formules. Ze waren zich erg bewust van de invloed van de mindset op alle processen en deze ‘geheime wetenschap’ was ook zeker bedoeld om de eigen innerlijke wereld te kunnen betreden, te onderzoeken en tot wijsheid te komen.

Welke omslag zou jij willen maken in je leven? Welke wijsheid zou je willen ontdekken van jezelf?

Je kunt deelnemen aan de cursus Alchemie, waarin we de 10 alchemistische stappen in creatieve opdrachten gaan uitwerken. Het is op donderdagochtend en we starten op 13 september.

Liefs,  Marianne

Praktijk Marianne Geerts draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders