Tekenles als levensles - Praktijk Marianne Geerts

Tekenles als levensles

Tekenles als levensles

 Wat speelt er innerlijk bij je?
Sommige mensen voelen heel haarfijn aan dat een tekenles iets voor hun dagelijks leven kan betekenen. Wat er in de tekening te zien is heeft namelijk veel te maken met je dagelijks leven. Je tekent altijd wat er innerlijk bij je speelt.  Het maakt niet uit of je een hele ingewikkelde of een eenvoudige tekening maakt. In een tekening kun je jezelf niet verloochenen. Dat is niet altijd herkenbaar voor jezelf. Dat is logisch, want je denkt dat je een afbeelding van de uiterlijke wereld aan het maken bent. Terwijl je intussen ook een plaatje van je innerlijke wereld aan het maken bent.

Je weet dat natuurlijk niet als je daar nog nooit mee hebt kennisgemaakt.
De mensen die ik bedoel hebben dat gedaan door een workshop Tekeningen lezen te volgen, of een cursus Intuïtief tekenen en schilderen, of een Amuse cursus, of ze zijn mee geweest met een Frankrijk Zesdaagse. Want dan wordt het voelbaar: als je zelf hebt getekend en jezelf hebt herkend in je tekening. En dat is zó verhelderend en inspirerend. Dan krijg je weer zin in de sprankels van je eigen leven, dan heb je de tekenles als een levensles ervaren.

Truus van Leeuwen volgt al jarenlang mijn cursussen. Ze is astroloog en we geven samen de cursus Astrologie en Tekentaal. Ook al zo’n cursus waarbij je jouw levensgebieden onderzoekt.
Regelmatig vraag ik mensen na afloop van een cursus of ze een reactie voor mij willen schrijven en dit is wat Truus schreef: Iedere tekenles is een Levensles.
Dat vond ik meteen zo’n geweldige quote die zo direct omschrijft hoe je de tekenlessen voor je zelfverwerkelijking en zelfontplooiing kunt gebruiken.

Klassieke symboliek
Verschillende elementen in een tekening zijn klassieke voorbeelden waaraan je specifieke dingen van jezelf kunt afleiden, zoals een boom, een huis, een mensfiguur, een keukenkast, hoe je in de zon ligt, geest in de fles en zo kan ik nog wel even doorgaan.
In de Tekentaal is daar een specifieke manier van bevragen voor, zodat je heel veel informatie uit zo’n eenvoudige tekening kunt halen.
Die informatie gaat dan over wat je op dat moment beleeft met jezelf, met je relaties, met je verleden, met de manier waarop je jezelf kunt zijn, wat je verlangen is, hoe je omgaat met wat je hebt, wat er innerlijk bij je speelt enz.

Bewust worden
Meestal zijn dat onbewuste zaken. En die worden dan door de tekening bewust gemaakt. Nu kun je te maken hebben met dingen die je graag bewust wilt maken, zoals inspiratie en mooie ideeën en ingevingen. En het kan zijn dat je vroeger dingen in je onbewuste hebt ‘begraven’ die nu weer bevrijd willen worden om er de negatieve lading af te halen, zodat je weer meer energie krijgt voor je leven in het nu. Wan het kost je (onbewust) veel energie om al die opgesloten zaken gevangen te houden.
Zodat de tekenles een levensles kan zijn, waardoor je weer fijner in je vel gaat zitten en meer energie en levenskracht krijgt.

Het Ei van Assagioli
Als het je interesseert hoe je daar mee om kunt gaan en hoe die verschillende gebieden er bij jezelf uitzien en hoe je daar toegang tot kunt krijgen, kun je deelnemen aan de workshop Het Ei van Assagioli.
Deze workshop geef ik op 10 november. Het is verhelderend en geeft handvatten om met je onbewuste (en bewuste) gebieden om te gaan en laat zien wat de rol van je Hogere Zelf is in dit geheel.

Wat hier natuurlijk een belangrijke rol bij speelt is hoe jij je kwaliteiten en eigenschappen in je dagelijks leven voor je kunt laten werken of juist wat meer naar de achtergrond kunt verplaatsen als ze niet zo handig zijn op een bepaald moment. Als jij een goed lijntje hebt met je Hogere Zelf leer je deze ‘subpersonen’ te besturen op een manier die goed voor jou werkt. Zodat je jezelf kunt ‘verwerkelijken’.

Wat zou je hier over willen weten? Hoe ga je daar nu mee om? Heb jij zicht op je eigenschappen/subpersonen die elkaar ondersteunen of tegenwerken?  En belangrijkste vraag: wat levert dat je op voor de inrichting van je leven?

Liefs,  Marianne

Praktijk Marianne Geerts draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders