PureBlackCoffeeBlog8 - Praktijk Marianne Geerts

PureBlackCoffeeBlog8

Een reis in jezelf

 Heb je wel eens een visualisatie of een geleide meditatie gedaan?
Dan word je aan de hand van een verhaal meegenomen naar je innerlijke wereld waar zich als het ware een film afspeelt waar jij in de meeste gevallen deel van uitmaakt. Je maakt dingen mee, voelt dingen en je kunt zelfs je zintuigen gebruiken, zodat je in het hier-en-nu van de visualisatie kunt zijn. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar zo werkt dat toch wel. Je bent dan dáár aanwezig.
De beelden vervliegen na de visualisatie en je kunt er in gedachten altijd weer naar terug gaan.

Deze visualisaties gebruik ik ook vaak voor mezelf en in de tekenlessen om meer contact met het thema te krijgen en om te laten verrassen door de beelden die dan verschijnen, want vaak kan dat heel verrassend zijn en nieuwe inzichten geven.

Door daarna te gaan tekenen sijpelen elementen van de visualisatie door in je tekening. 
Het is dan zeker niet de bedoeling om je visualisatie letterlijk in beeld te brengen, want dan ga je werken met een plaatje in je hoofd, wat je dan wilt reproduceren. Dat is uitermate frustrerend en het werkt niet, want een visualisatie werkt door in je energie en juist wat je dan intuïtief in beeld gaat brengen is de reis die je gaat maken.

De reis vindt plaats in het tekenproces.
Ook zonder visualisatie vindt deze reis plaats. Altijd als je gaat tekenen en je gaat je verbinden met je tekening, komt er een verhaal in je hoofd, krijg je ingevingen over het neerzetten van een bepaalde vorm of kleur, een lijn die ergens heen wil of een vorm die al of niet herhaald wil worden.
Als het er eenmaal staat roept het ook weer iets op.
Je ontdekt dat je een reis aan het maken bent naar je rust en je ontspanning.
Of naar je zelfontplooiing, omdat het je uitnodigt om iets anders te ondernemen dan je tot nu toe deed.
Als je tekeningen maakt over je leven kun je daar een andere kijk op krijgen.
Je reis kan je naar je vrijheid of je intuïtie brengen.
Of naar je kunstenaarschap.

Met een stuk papier en wat kleurpotloden en verf kun je een nieuwe wereld in jezelf ontdekken.
Welke reis wil jij gaan maken?

Dit doet me ineens denken aan mijn vader. Wij leefden eenvoudig en in mijn jeugd maakten we geen grote reizen. Hij nam me de hele wereld mee over. Hoe deed hij dat? Hij had een atlas en we stippelden een reis uit en hij vertelde de meest fantastische verhalen over de landen die we bezochten. Het waren levendige verhalen en het klonk alsof we er echt waren. En ik tekende de wilde dieren en de aparte huizen op palen. Nu denk ik met grote dankbaarheid aan die momenten terug.

In de volgende (gratis)Tekentaal-tips (a.s. vrijdag) neem ik je mee op een reis via een visualisatie om in jezelf een mooie bestemming te vinden. 
Als je het fijn vindt om die te ontvangen kun je jezelf hier inschrijven.

Ik wens iedereen een hele fijne week en een smakelijke koffie of thee!
Liefs,  Marianne 

Praktijk Marianne Geerts draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders