De weg van de bevrijding - Praktijk Marianne Geerts

De weg van de bevrijding

De weg van de bevrijding

Deze week hebben twee Chakra groepen de cursus van 8 donderdagen en zaterdagen afgerond.
Het was een reis langs de chakra’s, van chakra 1 naar chakra 7 met als sluitstuk het tekenen van de Boeddha. Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam die aan het centrale kanaal vlak naast je ruggengraat liggen.
Chakra 1 is het wortelchakra en ligt bij je perineum, chakra 7 is het kruinchakra en ligt bovenop je hoofd. Daartussen liggen de andere 5 chakra’s. 
Ieder chakra is verbonden met specifieke levensgebieden, zoals aarden, vertrouwen, gezondheid, juiste grenzen, veiligheid, emoties, behoeften, beweging, verlangen, energie, autonomie, gevoel van eigenwaarde, wilskracht, liefde, evenwicht, relaties, liefde voor jezelf, communicatie, creativiteit, resonantie, intuïtie, verbeelding, inzicht, eenheid, overtuigingen, etc.
Door het tekenen en kleuren van de chakra’s (in hun specifieke kleuren) kun je deze levensgebieden versterken en er persoonlijk inzicht over krijgen. Voor ieder persoonlijk zal een chakra een andere vormgeving hebben. Dit heeft een bevrijdende werking, vandaar  De weg van de bevrijding.

Ik heb er weer veel van geleerd.

De cursisten hebben er ook veel van geleerd en veel ervaren en gevoeld.

Vandaag hebben we tekeningen gefotografeerd en als je dan de ene na de andere tekening voorbij ziet komen zijn de ooh’s en aah’s niet van de lucht.
Het was één groot kleurenfeest.
Er is zoveel te beleven in het weergeven van de levensgebieden die bij de chakra’s horen en het is prachtig om te zien welke verschuivingen er in de loop van een jaar zichtbaar worden, hoe anders de verhalen verteld worden en wat de vooruitgang is in de tekenvaardigheid.

Alle chakra’s zijn besproken en het is frappant om te mogen opmerken hoe precies het stellen van de juiste vragen en het goed luisteren naar wat er gezegd wordt over de tekeningen in relatie tot wat de tekeningen laten zien zeer verdiepende inzichten naar boven brengen.
En dat is zonder overdrijven lifechanging.

Ik begon ermee dat ik ook weer veel geleerd heb en dat is zeker waar. De cursisten brengen zulke waardevolle ideeën in en kunnen zo goed weergeven wat voor hen de essentie is, dat het voor mij ook weer nieuwe deuren opent. Daardoor wordt de cursus ieder jaar weer waardevoller.
Vandaag was dat zo omdat ik nieuwe inzichten kreeg m.b.t. het in beeld brengen van de Boeddha tekening.
Afgelopen donderdag ontstond er zo’n wezenlijk gesprek tijdens de bijeenkomst dat ik daar een verdiepende reflectie aan ga wijden.

Dit in een groep te mogen ervaren is heerlijk. We zijn allemaal verschillend en toch ook hetzelfde. In onze verschillen kunnen we nieuwe dingen ontdekken in onszelf en omdat we natuurlijk ook overeenkomsten hebben kunnen we zo goed begrijpen én duidelijk maken wat er op gevoelsgebied, relationeel, communicatief of op andere (levens)gebieden speelt.

Dat is bevrijdend. Dat brengt beloftes aan jezelf. Dat geeft aan hoe je met jezelf en anderen wilt omgaan. Dat maakt duidelijk welke kwaliteiten je wilt laten zien. Het beïnvloedt de keuzes die je maakt en geleidelijk aan merk je de veranderingen in jezelf op.

Ik ben dankbaar dat ik met de twee groepen deze weg heb mogen bewandelen.
Volgend jaar start er één groep, op zaterdag. Weer een heel jaar jezelf onderdompelen in de regenboogkleuren en het weldadige effect daarvan ervaren.
Ook dat zal weer een mooie reis worden, met nieuwe mensen, nieuwe inzichten en veel plezier in het tekenen.
Er zijn nog plaatsen. Als je graag jezelf nog beter wilt leren kennen, je levensgebieden wilt onderzoeken en heerlijk wilt kleuren, kun je jezelf inschrijven via de website.

Liefs,  Marianne

Praktijk Marianne Geerts draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders