Gaan je handen al jeuken? - Praktijk Marianne Geerts

Gaan je handen al jeuken?

Wanneer wil jij creatief aan de slag gaan?

Het is altijd heerlijk om aan de gang te kunnen gaan met de dingen die je leuk vindt.
Ik heb dat natuurlijk met tekenen.
Gisteren ging de groep na een mooie workshop A la Chagall de deur uit en dan kan ik het toch niet laten om nog even wat te schilderen. Het is dan niet meteen áf, maar het blijft dan in het atelier staan tot ik weer de prikkel krijg om eraan verder te gaan.
Want zo staan er nog wel wat werkstukken half in de steigers om voltooid te worden.

Er zijn verschillende ingangen waardoor je inspiratie spontaan op gang komt en je ineens een enorme drive kunt voelen om je creativiteit te uiten.
Dat is een andere start dan wanneer je in je atelier staat en jezelf wilt inspireren om met een leeg doek aan de slag te gaan.

Wat dacht je van een bezoek aan een museum?
Ik hoor heel vaak van mensen dat ze meteen naar huis willen en hun teken- of schilderspullen willen pakken, omdat ze helemaal blij en warm worden van de kunstwerken die ze dan in het museum gezien hebben en die een vonkje hebben doen overslaan.
Dat had ik vorig jaar toen ik uit het Chagall museum naar buiten kwam en helemaal overliep van enthousiasme om er een workshop over te geven.
Dat zijn er intussen drie geworden. De derde was dus gisteren. De deelnemers hebben allemaal hun persoonlijke A la Chagall schilderij gemaakt en er zijn hele mooie inzichten uit gekomen. Daar word ik dus heel blij van!

Een workshop volgen vind ik ook zo’n geweldige prikkel.
Afgelopen weken heb ik 2 nascholingen gevolgd in Zutphen bij de Opleiding Genezend Tekenen: Het Slimme Onbewuste, en Sjablonengeometrie.
Dan wil ik daar meteen een paar mooie werkstukken over maken. En in mijn hoofd zie ik dan al meteen hoe een workshop eruitziet met die thema’s. Elk momentje dat ik rustig kan gaan zitten besteed ik dan aan het uitwerken van de tekeningen. Als ik straks in mijn hutje in de Pyreneeën zit ga ik de workshop uitschrijven en dan hoor je snel genoeg welke datum ik heb geprikt om hem te geven.

Ook als ik zelf een workshop heb gegeven krijg ik achteraf nog reacties van mensen die er thuis zelf nog verder mee aan de slag zijn gegaan en nog diverse werkstukken hebben gemaakt.
Soms sturen ze zelfs foto’s van de resultaten, of ik zie ze terug in de PMG Tekentaal-Cirkel. Je kunt overigens lid worden van de PMG Tekentaal-Cirkel als je de Gratis Tekentaal-tips ontvangt. Die zijn ook heel inspirerend. Je krijgt dan wekelijks een mooie tekenoefening, die je makkelijk thuis kunt doen. Plus tips over materialen, boeken, films o.i.d. en informatie over interessante cursussen en workshops.
Heel handig als je in de vakantie creatief bezig wilt zijn. Afgelopen week kreeg ik een mail van een cursiste die met heel veel plezier een aantal tekenoefeningen op vakantie had gemaakt met prachtige resultaten. Ze schreef dat ze me wilde laten meegenieten en dat vind ik superleuk!

Een emotie kan soms ook maken dat mijn handen gaan jeuken om te tekenen. Dan wil ik dat gevoel weergeven. Hoe blij ik ben, of hoe zenuwachtig, of verdrietig, of opgelucht. Ik vind het fijn om dat in een tekening lucht te geven en ernaar te kunnen kijken. Meer hoeft het vaak ook niet te zijn.
Onlangs vroeg iemand in de PMG Tekentaal-Cirkel specifiek welk oefening geschikt is voor een bepaalde gemoedstoestand. Het is heel fijn om daarop in te kunnen gaan en om te zien hoe verschillende mensen daar ook op reageren en hun resultaten laten zien.

Waar gaan jouw handen van jeuken om creatief aan de slag te gaan?
Word je geïnspireerd door de natuur, door je kinderen, de weersomstandigheden, feesten of vieringen?

Laat het weten in de reactie.
Dan kunnen ook andere mensen weer geïnspireerd worden door jouw ideeën en zo komt er weer meer heerlijk bruisende creatieve energie in de wereld!

Liefs,  Marianne

10 reacties op “Gaan je handen al jeuken?”

 1. Bernard blankaert

  Beste marianne,
  Ik heb ook al het museum van chagall in nice bezocht.het boeit mij ook enorm om al die mooie werken te bekijken en het geeft me veel inspiratie.
  De kleuren in jou werken zijn zeer lumineus en geven je een blij gevoell!
  Vele groeten,
  Bernard

  1. praktijkmariannegeerts

   Dank je wel, Bernard. Laat je een keer zien welke werken je hebt gemaakt?

 2. Monique Jansen

  Hee Marianne, je bevlogenheid is echt geweldig! En fijn dat ik al bijna 2 jaar van de tekentalent tips mag genieten, mandala geometrie dame is schitterend! Vraagje, die bakjes waar je de tekenpotloden met de punt naar boven,in zet, zijn die te koop? Warme groet,Monique Jansen.

  1. praktijkmariannegeerts

   Hoi Monique, Kom je na de vakantie naar de workshop Sjablonengeometrie?? Haha, wordt leuk hoor. Ik moet hem nog plannen. Ben er mee bezig!
   Die bakjes kun je bij de Action kopen, bij de make-up spulletjes. Er horen eigenlijk make-up kwasten in. Maar dit vind ik een beter plan.
   Groetjes!!

 3. Marianne,dank je wel voor je inspirerende verhaal.
  Ik was vandaag in Utrecht op de tentoonstelling van Jan Taminiau.Zijn werk heeft me geïnspireerd om tekenen eens te gaan combineren met kraaltjes en borduursteken.
  Veel plezier allemaal met creëren! Groet van Deddy Frieszo

  1. praktijkmariannegeerts

   O, wat leuk, Deddy! Laat je het zien als je een kunstwerk hebt gemaakt?
   Het lijkt me een mooie tentoonstelling en hij duurt nog tot 26 augustus, zag ik. Mooie tip!

 4. Maya Michielsen

  Misschien klinkt het niet erg creatief maar even op Pinterest grasduinen en ik wil zelf aan de slag, al die creativiteit van anderen zet mij ook op weg…. Wandelen in de natuur heeft ook dat effect op mij, al dat moois en dan zelf ook iets moois willen maken… En uiteindelijk zet een geslaagd eigen werkje me ook wel aan om een volgend iets te proberen…. Maya

  1. praktijkmariannegeerts

   Ja, Pinterest is natuurlijk ook zo’n schatkamer aan prachtige kunstwerken. En zelf vind ik de natuur ook een geweldige prikkel. Dat zie je wel als je de foto’s van de Frankrijk Zesdaagsen ziet 😉

 5. Hoi Marianne, herkenbaar! Als ik erg boos, verdrietig of enthousiast ben of als er gewoon iets gecreëerd moet, ga ik letterlijk met mijn handen verf smeren op een heel groot doek. Als ik dan los ga smeer, gooi en smijt ik verf op het doek. Dan komt vanzelf weer de rust en maak ik er weer wat moois van.
  Liefs jessica

  1. praktijkmariannegeerts

   Dan ben je letterlijk met je gevoel aan het voelen, hè Jessica, met je handen in de verf en dan smeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praktijk Marianne Geerts draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches