PureBlackCoffeeBlog2 - Praktijk Marianne Geerts

PureBlackCoffeeBlog2

Onbestemde ergernis

 Heb je dat ook wel eens, dat je ’s morgens wakker wordt met een gevoel van – zoals ik het nu noem – onbestemde ergernis.
Je weet dat er meer te be-leven is en je kunt het jezelf niet geven omdat je niet zou weten hóe je dat gaat aanpakken. Het patroon waarin je dagelijks leven zich ontvouwt lijkt het ook niet toe te laten. En écht gelukkig word je er ook niet van.

In mijn praktijk ontmoet ik regelmatig mensen die hier mee worstelen. Het zijn meestal vrouwen van rond de 50 jaar. Het begint vaak te knagen rond je 47e. Dan ben je het wel een beetje zat om het op de manier te blijven doen zoals je het altijd hebt gedaan. Meestal is dat zorgen voor een ander en jezelf wegcijferen. Dat was tot die tijd ook prima, want je was nodig, er waren misschien kinderen, of werk waar je jezelf moest aanpassen.
En dan rond je 47 komt het besef dat je nog niet zoveel naar je eigen behoeftes hebt gekeken, dat daar geen ruimte voor was. Je was je daar ook niet echt bewust van.

Bij mij liep het precies zo. Toen ik 47 was kwam ik allerlei interessante dingen tegen: Bach remedies, Aromatherapie, Zijnsgerichte meditatie, Massagetechnieken en zo nog wat dingen en als klap op de vuurpijl de Tekentaal.
Ik had 5 kinderen en een drukke baan.
Toen heb ik een streep getrokken. Ik dacht: als ik nu niet aan een nieuwe fase in mijn leven begin, een fase waarin ik mezelf op een leuke manier verder kan ontwikkelen en ontplooien, dan komt het er niet meer van. Ja, dat dacht ik toen nog. Intussen weet ik wel dat leeftijd niet echt een rol hoeft te spelen, al begin je met je 80; je doet het voor jezelf. Nergens anders voor.
Ik ben minder gaan werken en ben bovenstaande cursussen (en meer) gaan doen en heb me toegelegd op Tekentaal, omdat dat mijn passie is.
Uiteindelijk bleek dit ook wel mijn dharma te zijn, je zou kunnen zeggen: een belangrijk doel in mijn leven, misschien wel de zin van mijn leven.

Wat ik mensen hoor zeggen is:

  • ik voel dat er van binnen in mij een kracht zit die er uit wil,
  • ik voel dat ik tot expressie wil komen,
  • ik wil iets gaan dóen maar ik weet nog niet wát,
  • ik wil dat mijn creativiteit meer naar buiten komt,
  • ik voel een vuur in mezelf wat naar buiten wil uitstralen,
  • iets in mij wil zich ontwikkelen zodat ik steviger kan zijn

en daar nog een aantal variaties op.

Deze geweldige vrouwen zitten dan bij mij aan tafel en zien in hun werkstukken wat er bij hen leeft. Welke verlangens de ruimte willen krijgen. Hoe hun intuïtie daarbij betrokken is.
Door er dan woorden aan te geven wordt nog duidelijker hoe ze daar mee aan de slag kunnen gaan.

Sommigen gaan een kunstopleiding volgen, of een coachopleiding, ze gaan eindelijk de kamer benutten voor hun Reiki- of massagepraktijk, claimen een eigen plek in hun huis om creatief te zijn met tekenen, muziek, schrijven of studeren. Er zijn er zelfs bij die hun baan opzeggen waar ze weinig voldoening uit haalden en kiezen een ander pad waar ze wel blij van worden. Om bijvoorbeeld een geweldige winkel op te zetten.
Voorbeelden genoeg.
Ik word daar superblij van; als vrouwen de dingen gaan doen die hen energie geven en die ze belangrijk vinden.

Tekentaal kan je op dat gebied heel veel duidelijk maken, omdat je in een tekening laat zien wat er onbewust bij je speelt. Je laat je energie zien in je tekening. Dat kun je niet verloochenen of opzijschuiven. Een tekening is eerlijk en geeft je oprechte antwoorden.
Iedere tekening kan dat en het werkt nog sterker als je met een opdracht werkt die aansluit bij de behoefte die je het meeste voelt.

Het is heel aannemelijk dat je dan ’s morgens wakker wordt met levens-zin. Dat de dag vol mogelijkheden zit die je blij maken. Dat je al een plannetje had gemaakt gisteravond en dat je zin hebt om daaraan te beginnen. Dat de zon in je schijnt en je stralend je dag in gaat.
Als dat al zo is bij je: SUPERTOP!

Dat gun ik iedereen die nu nog met onbestemde ergernis wakker wordt. Maak een omslag, geef jezelf de ruimte. Trek je niet teveel aan van wat andere mensen er allemaal van denken. Je hebt voor je leven verantwoording af te leggen aan jezelf, aan niemand anders.

Waar word jij ’s morgens mee wakker?
Welke verlangens willen vervuld worden?
Wat ga jij doen?
Heb je misschien zelfs ervaring met deze bewustzijnsweg, hoe was dat?
Je mag het delen in de reacties. Zodat je zult zien dat je niet de enige bent. Zodat je kunt zien hoe divers de verlangens van verschillende vrouwen zijn.

Liefs,  Marianne

Praktijk Marianne Geerts draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders